iPhone 12 render donkerblauw

‘Apple brengt MagSafe terug: magnetische hoesjes en opladers voor iPhone 12’

Apple is van plan om de MagSafe terug te brengen, zo beweert een bron. Apple verwerkt magneten in een nieuwe iPhone-case en komt ook met twee magnetische opladers.

Hoewel Apple’s AirPower-project niet gelukt is, zit Apple niet stil als het om draadloos opladen gaat. Om het gebruik van draadloze opladers makkelijker te maken, werkt Apple volgens bronnen aan een oplossing met magneten. Er waren al eerder berichten over magneten in de iPhone 12, maar nu stelt een bron uit China dat Apple een reeks magnetische accessoires uitbrengt. Daarbij keert de term MagSafe weer terug.

‘MagSafe komt terug: magnetische oplader en hoesjes voor iPhone 12’

De MagSafe is de magnetische oplader die Apple jarenlang gebruikte voor de MacBooks. Dankzij deze oplader schiet deze automatisch in de oplaadpoort van de MacBook. Het was een geliefde en tegelijkertijd slimme oplossing voor onhandige laptop-opladers, maar sinds de overstap naar usb-c gebruikt Apple dit niet meer. Voor de iPhone 12 zou MagSafe dus weer terugkomen.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone 12 en officiële hoesjes krijgen magneten voor draadloos opladen'

Volgens een gerucht krijgt de aankomende iPhone ingebouwde magneten. Deze moeten helpen met het positioneren van je toestel op een oplaadmat, net zoals nu al het geval is bij de Apple Watch.

Het gaat om een drietal accessoires: een hoes met magnetische aansluiting en twee magnetische opladers. De laders zouden MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger heten. Hoe de laders eruitzien en wat je er precies mee kan, is nog onduidelijk. De MagSafe Duo Charger doet vermoeden dat je er twee apparaten tegelijkertijd mee kan opladen. Of dat twee iPhones of bijvoorbeeld een iPhone en Apple Watch zijn, is nog maar de vraag. De oplader heeft een vermogen van 15W.

Mocht dit gerucht kloppen, dan verwachten we dat de nieuwe MagSafe-accessoires tijdens het oktober-event aangekondigd worden. Lees ook onze verwachtingen van het iPhone 12-event van 13 oktober.

Bekijk ook

iPhone 12-event: dit verwachten we van Apple's oktober-event

Wat zijn de verwachtingen van Apple's iPhone 12-event van oktober 2020? In dit artikel lees je welke aankondigingen we verwachten, zoals de iPhone 12 en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.