Tim Cook in leeg Steve Jobs Theater voor de tribune.

Verwachtingen Apple september 2020-event: onze vooruitblik

Deze aankondigingen verwachten we
Apple houdt vandaag een event waar nieuwe producten aangekondigd gaan worden. Wat zijn de verwachtingen voor Apple's september-event van vandaag, 15 september? Welke aankondigingen kun je verwachten? In deze grote vooruitblik lees je alles.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vooruitblik: verwachtingen voor Apple september 2020-event

Het wordt een bijzonder spannend en druk najaar voor Apple. Er staan nog allerlei Apple-producten voor 2020 in de planning, met als klap op de vuurpijl natuurlijk de nieuwe iPhone 12-serie. Maar die gaan we tijdens het Apple-event op 15 september nog niet zien. Diverse betrouwbare bronnen voorspellen dat Apple de iPhone 12 pas tijdens een extra evenement in oktober gaat onthullen.

In plaats daarvan zou het tijdens het event op 15 september vooral gaan om de Apple Watch, iPad en mogelijk andere producten zoals de AirTag. Wat kun je zoal verwachten van het event? In deze vooruitblik op Apple’s grote september-event van 2020 lees je het antwoord.


Datum Apple september-event 2020
Apple heeft laten weten dat de datum van het Apple-event 15 september 2020 is. Dat betekent dat je op dinsdag 15 september om 19:00 Nederlandse tijd klaar kunt zitten voor de presentatie vanuit het Apple Park.

Bekijk ook

De uitnodigingen zijn er: datum volgende Apple-event is 15 september 2020

Het hoge woord is eruit: Apple heeft de datum van het volgende Apple-event van 2020 aangekondigd. Dit jaar wordt het event gehouden op dinsdag 15 september 2020. Lees hier wat je moet weten!

Het event wordt virtueel gehouden. Apple gaat dus geen groep journalisten uitnodigen om langs te komen op het Apple Park. Qua presentatie zal het overeenkomen met de afgelopen WWDC. Dat betekent dus een van tevoren opgenomen presentatie, waarin diverse Apple-kopstukken de nieuwste aankondigingen presenteren.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle aankondigingen tijdens Apple's september 2020-event

Op deze plek lees je alles wat Apple tijdens het september 2020-event aangekondigd heeft: de ultieme samenvatting! Bekijk de video van het event of lees alles overzichtelijk terug.

Apple september-event 2020: de verwachtingen in het kort

Dit zijn de verwachtingen voor het aankomende event in het kort:

  • Twee nieuwe Apple Watches: Apple Watch Series 6 en vernieuwde en goedkopere vervanging van Apple Watch Series 3
  • Diverse software-updates: aankondiging data voor iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 en macOS Big Sur
  • Nieuwe iPads: nieuwe iPad Air 2020 en iPad 2020
  • Apple Fitness-dienst: streamingdienst met sport- en workoutvideo’s.
  • Apple One: aankondiging van Apple’s nieuwe dienstenbundel
  • AirTag: Apple’s aankomende tracker om voorwerpen mee op te speuren (mogelijke aankondiging)
  • AirPods Studio: Apple’s eigen draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking (mogelijke aankondiging)
  • HomePod mini: nieuwe en kleinere versie van de speaker voor thuis (mogelijke aankondiging)

Later dit jaar:

Software-updates: vrijwel zeker

Apple gaat het tijdens het event ongetwijfeld over de aankomende software-updates hebben. Apple heeft iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 en nog veel meer in de planning. De releasedatum van iOS 14 staat nog steeds op dit najaar, dus Apple zal ongetwijfeld meer details geven tijdens het event. De kans is groot dat Apple de updates uitbrengt nog voordat de nieuwe iPhones verschijnen. De iPhone 12 draait dan bijvoorbeeld op iOS 14.1, waar weer allerlei verbeteringen en nieuwe functies voor deze toestellen in zitten.

Bekijk ook

De datum is bekend: release iOS 14 en watchOS 7 gepland voor 16 september

Wanneer komt iOS 14? Komt de update dit jaar later dan normaal? Kun jij binnenkort Big Sur installeren? En wat is de datum voor iPadOS 14? Apple heeft tijdens het september-event alvast wat data bekendgemaakt.

Nieuwe iPads: vrijwel zeker

Rondom de iPad is het al een tijdje stil. Het nieuwste model is de iPad Pro 2020 van dit voorjaar, maar er staan nog een paar andere modellen te trappelen om een vernieuwing.

iPad Air 2020

De iPad Air 2019 is alweer een jaar oud en volgens de geruchten komt Apple dit najaar met de opvolger: de iPad Air 2020. Het design zou daarbij afgekeken zijn van de 11-inch iPad Pro, waardoor deze iPad dus geen thuisknop meer heeft. Verder verwachten we betere specs, ondersteuning voor de Apple Pencil 2 en het Magic Keyboard voor iPad en een prijs tussen de €500 en €600. Deze iPad Air krijgt mogelijk een usb-c-aansluiting.

Bekijk ook

iPad Air 2020 kopen: deze iPad Air biedt bijna alles

Je kan nu de iPad Air 2020 kopen. De iPad Air 2020 is de nieuwste middenklasse iPad. Het nieuwe model heeft een geheel nieuw design, geen thuisknop meer en is goedkoper dan de Pro terwijl je nauwelijks hoeft in te leveren op functies. Dit zijn alle details van de nieuwe vierde generatie iPad Air.

iPad 2020

Maar er is mogelijk nog een iPad op komst: de iPad 2020 is de beoogde opvolger van de instap-iPad uit 2019. Over dit model zijn de minste geruchten geweest. Waar we wel vanuit gaan is dat dit model een snellere chip krijgt, bijvoorbeeld de A12-chip, en dat het qua design nog het traditionele ontwerp is met thuisknop. Lees meer in onze iPad 2020 vooruitblik.

Bekijk ook

Vooruitblik op nieuwe iPads van 2020: dit kun je verwachten

Apple komt naar verwachting vandaag met nieuwe iPads. Wat kun je van deze 2020 iPads verwachten? In deze vooruitblik lees je over de laatste geruchten en meer voor de 2020 iPad.

Nieuwe Apple Watches: vrijwel zeker

Zoals elk jaar verwachten we ook dit jaar een nieuwe Apple Watch. Maar het zou zomaar kunnen dat Apple ons trakteert op twee nieuwe modellen: de verbeterde en snelste Apple Watch Series 6 en een nieuwe goedkopere opvolger van de Apple Watch Series 3.

Apple Watch Series 6

Dit model is de directe opvolger van de Apple Watch Series 5. De Apple Watch Series 6 behoudt het design, maar krijgt wel nieuwe gezondheidsfuncties. Er gaan al een lange tijd geruchten over de mogelijkheid om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Dit kan een indicatie zijn voor serieuze hartproblemen. Verder verwachten we dat de Force Touch-techniek verdwijnt, waardoor er in de Apple Watch zelf plaats is voor nieuwe sensoren of misschien een grotere batterij. Er gaan ook geruchten dat de Apple Watch Series 6 in een nieuwe kleur komt, namelijk blauw. En komt dit jaar eindelijk de 4G Apple Watch naar Nederland? We blijven het hopen.

Bekijk ook

Apple Watch Series 6: alles over de smartwatch van 2020

De Apple Watch Series 6 is de smartwatch van 2020. Deze nieuwe generatie heeft meer gezondheidsfuncties, nieuwe kleuren en diverse andere verbeteringen. Lees hier alle details!

Goedkopere nieuwe Apple Watch

Tegelijkertijd zijn er ook geruchten over een nieuwe Apple Watch tegen een lagere prijs. Apple ziet in dit model de directe vervanging van de Apple Watch Series 3, die nog altijd in het assortiment zit. Mogelijk lukt het Apple om dit model te verkopen voor een prijs van zo’n €200, waardoor het een zeer interessant alternatief is voor de Fitbit en andere activiteitstrackers. Qua verbeteringen verwachten we in ieder geval de nieuwste en snelste chip. Het design is mogelijk gelijk aan dat van de Apple Watch Series 4 en 5, maar dan zonder always-on-display en ECG. Lees meer in onze vooruitblik op de Apple Watch in 2020.

Bekijk ook

Vooruitblik: wat brengt de Apple Watch in 2020?

Apple zou niet één, maar twee nieuwe Apple Watches uit willen brengen. Eén daarvan is de nieuwe Apple Watch Series 6. In deze vooruitblik kijken we naar de verwachtingen van de Apple Watch in 2020.

Apple fitnessdienst: zeer waarschijnlijk

Apple zou plannen hebben voor een fitnessdienst, waar je instructievideo’s kan streamen. Apple biedt momenteel al veel verschillende diensten voor entertainment, maar nu komt gezondheid daar nog bij. De nieuwe Apple Fitness-dienst zou volgens Bloomberg beschikbaar komen voor iPhone, iPad en Apple TV. Apple wil daarmee de concurrentie aan gaan met Peloton (een Amerikaanse dienst voor fitnessinstructies) en Nike.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple werkt aan nieuwe fitnessdienst met instructievideo's'

Apple zou plannen hebben voor een fitnessdienst, waar je instructievideo's kan streamen. Apple biedt momenteel al veel verschillende diensten voor entertainment, maar nu komt gezondheid daar nog bij.

Apple One dienstenbundel: zeer waarschijnlijk

Apple One wordt volgens betrouwbare informatie de nieuwe alles-in-één bundel van Apple, waarin meerdere diensten gecombineerd zijn. De geruchten gaan al jaren en langzamerhand wordt steeds meer duidelijk over Apple’s geplande bundeling van diensten. Net als bijvoorbeeld Amazon Prime komt Apple met een alles-in-één bundel genaamd Apple One. Daarmee betaal je één vast bedrag per maand voor bijvoorbeeld Apple Music én Apple TV+ samen, waardoor je geld kunt besparen. Wat houdt Apple One precies in, wanneer komt het beschikbaar en hoe zit het met het delen met gezin? Dat lees je in ons overzicht.

Bekijk ook

Apple One: de alles-in-1 bundel voor Apple's betaaldiensten

Apple One is een allesomvattende bundel waarin meerdere betaalde diensten van Apple met elkaar gecombineerd zijn. Zo bespaar je geld op diensten die je toch al gebruikte.

AirTag: mogelijk

Er wordt al maanden gesproken over de komst van de AirTag, maar nu lijkt de aankondiging dichterbij dan ooit. De AirTag is Apple’s antwoord op de Tile, een accessoire waarmee je je eigendommen kan terugvinden. Je hangt de AirTag bijvoorbeeld aan je sleutelbos en je weet altijd waar je sleutels zijn. Dat is mogelijk dankzij de Bluetooth-verbinding, maar ook dankzij de U1-chip en Ultra-Wideband. Dit is een techniek waardoor je de locatie van producten tot enkele centimeters nauwkeurig kan opzoeken. Apple heeft zelf al de naam van de AirTag verklapt in een supportdocument, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat deze aangekondigd wordt.

Bekijk ook

AirTag: alles over Apple's slimme tracker

De AirTag is een nieuw accessoire van Apple waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden. Er waren al concurrerende trackers van Tile en andere merken, maar de AirTag onderscheidt zich op een aantal punten. Op deze pagina lees je alles over de AirTag functies, specs, prijzen en meer.

AirPods Studio: mogelijk

De AirPods Studio is Apple’s aankomende hoofdtelefoon. Apple boekt veel succes met de AirPods en AirPods Pro, maar als je niet van oordopjes houdt, dan kom je al snel uit bij merken als Beats, Bose en Sennheiser. Apple wil nu in dat gat springen met de nieuwe AirPods Studio. Deze hoofdtelefoon krijgt ruisonderdrukking en volgens geruchten ook magnetisch verwisselbare onderdelen. Apple zou werken aan twee versies, zowel om mee te sporten als om comfortabel muziek mee te luisteren. Het zou ons niets verbazen als je de band tussen de twee oorschelpen kan verwisselen, vergelijkbaar met de bandjes van de Apple Watch.

https://www.iculture.nl/audio/airpods-studio/

HomePod mini: mogelijk

Het is al een hele tijd stil rondom de HomePod. Apple bracht de speaker in het voorjaar van 2018 uit, maar sindsdien zijn er alleen software-updates uitgebracht die de speaker beter maken. Geruchten over een HomePod mini gaan nu al een tijdje en de kans dat Apple deze dit najaar presenteert is zeker aanwezig. Maar of de speaker ook dan eindelijk naar Nederland komt, is nog maar de vraag. De HomePod mini is niet alleen kleiner, maar ook goedkoper. Hierdoor kan Apple een andere doelgroep aanspreken en meer de concurrentie aangaan met de kleinere speakers van Amazon en Google.

Bekijk ook

HomePod mini: alles over functies, specs en meer van de kleinere HomePod

De HomePod mini is de kleinere en goedkopere versie van de HomePod. Hij is er sinds najaar 2021 ook in de kleuren blauw, oranje en geel. Hoe ziet het design van de HomePod mini eruit, wat zijn de functies en, misschien nog veel belangrijker, wanneer komt hij naar Nederland?

Nieuwe Apple TV: mogelijk, maar vermoedelijk 2021

Wat voor de HomePod geldt, geldt nog sterker voor de Apple TV. De huidige Apple TV 4K stamt alweer uit 2017, dit najaar drie jaar geleden. Apple zou al een tijd werken aan een opvolger, met een betere chip, meer opslag en een nieuwe afstandsbediening. Deze afstandsbediening krijgt een functie zodat je hem makkelijk kan vinden, voor de keren dat hij weer verdwijnt tussen de kussens van de bank. De grote vraag is echter of deze Apple TV 2020 nog gaat halen. Bronnen beweren dat Apple kan besluiten om dit model later uit te brengen, bijvoorbeeld in het voorjaar van 2021.

Nieuwe Macs: onwaarschijnlijk

Dat Apple werkt aan nieuwe Macs, staat als een paal boven water. Maar of deze ook tijdens het september-event aangekondigd worden? Dat is erg onwaarschijnlijk. Apple heeft zijn handen al vol aan alle nieuwe iPads, Apple Watches en daar komen mogelijk ook nog de accessoires als de AirTag bij. Wij denken daarom dat Apple een ander moment in gedacht heeft voor bijvoorbeeld de eerste MacBook met Apple Silicon. Volgens geruchten keert de 12-inch MacBook terug met een A14X-chip, ergens eind dit jaar. Een nieuwe iMac met gloednieuw design staat ook nog op de planning, net als een nieuwe 16-inch MacBook Pro. Maar deze producten verwachten we op z’n vroegst later dit najaar.

Lees ook ons grote overzicht met alle Apple-producten van 2020.

Bekijk ook

Overzicht: Deze Apple-producten heeft Apple in 2020 uitgebracht

Het einde van 2020 is in zicht en Apple heeft alle producten van dit jaar uitgebracht. In dit artikel vind je het vernieuwde overzicht van Apple-producten die dit jaar verschenen zijn.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe Apple Watch Series 6, iPad Air 2020 en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws.

Bekijk ook

Zo kijk je vanavond de livestream van Apple's iPhone 14-event

Wil jij de livestream van Apple's iPhone 14 presentatie volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Air 2020

De iPad Air 2020 is de vierde generatie iPad Air. Dit model verscheen in oktober 2020 en bracht het design van de iPad Pro naar de goedkopere uitvoering. Er zit geen thuisknop meer op de iPad Air 2020, maar wel een Touch ID-sensor in de powerknop. Hij is verkrijgbaar in vijf kleuren en voorzien van een supersnelle A14-chip. Ook werkt hij met het Magic Keyboard voor iPad. Lees hier alles over de iPad Air 2020 kopen, vergelijken en meer. Inmiddels is er een opvolger, de iPad Air 2022.

iPad Air 2020
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.