Dit zijn de Apple-events die we in 2024 verwachten

Het lijkt erop dat 2024 een druk jaar wordt als het gaat om Apple-events. In dit artikel vind je een overzicht van alle Apple-events die we in 2024 verwachten. En de eerst zou zomaar al snel kunnen komen!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als er een ding is waar Apple-gebruikers naar uitkijken, dan is het wel het volgende Apple-event. Dat is ook niet zo gek, want tijdens zulke presentaties worden de meeste nieuwe producten aangekondigd. Af en toe gooit Apple er ook spontaan een persberichtje uit voor een nieuwe aankondiging, maar de aankondigingen tijdens de Apple-events zijn doorgaans het meest interessant. Ook in 2024 kunnen we weer uit gaan van een aantal zekerheden. Denk aan de WWDC en het september-event. Maar er staat nog veel meer op de planning.

Januari/februari 2024: toch geen event

We hadden stilletjes de hoop dat Apple aan het begin van het jaar een event zou organiseren om de Vision Pro nog verder in het zonnetje te zetten. Details zoals technische specs, nieuwe mogelijkheden en natuurlijk de bekendmaking van de releasedatum en wat je allemaal meegeleverd krijgt, hadden we graag tijdens een presentatie willen zien. Maar helaas: Apple heeft alleen een persbericht uitgebracht waarin de releasedatum van de Vision Pro aangekondigd werd. De headset verschijnt op 2 februari 2024 in de VS. Ondanks het persbericht, zijn er nog steeds een aantal zaken onduidelijk. Maar helaas verwachten we daar pas na de pre-order (die op 19 januari begint) of zelfs pas na de release meer over te horen.

Tim Cook met Vision Pro headset
Bekijk ook

Officieel: releasedatum Apple Vision Pro is 2 februari (maar niet bij ons)

De releasedatum van Apple's Vision Pro-headset is bekend. We wisten al dat hij begin 2024 in de VS zou verschijnen, maar nu is ook de exacte datum bekend.

Maart/april 2024: voorjaarsevent met nieuwe producten

Er gaan de afgelopen tijd geruchten dat Apple diverse nieuwe producten gepland heeft voor het voorjaar. Met name de iPad en de MacBook komen veel voorbij. Het gaat dan specifiek om de nieuwe iPad Pro 2024, iPad Air 2024 en de MacBook Air met M3-chip. De iPad Pro zou dit jaar een flinke upgrade krijgen, met een nieuw OLED-scherm en vernieuwd design. De iPad Air krijgt er een grotere 12,9-inch versie bij en de MacBook Air krijgt een spec-bump dankzij de M3-chip. Combineer dat met nieuwe accessoires zoals een Magic Keyboard voor iPad van aluminium met een groter trackpad en je hebt een aardig gevuld voorjaarsevent. Apple zou ook nog usb-c-varianten van de Magic-accessoires voor Mac kunnen onthullen.

Deze producten zouden aangekondigd kunnen worden:

Mogelijke datum van voorjaarsevent 2024

Apple’s voorjaarsevents worden meestal in maart gehouden, al was er in 2021 een event in april. Als het event gekoppeld is aan softwarefuncties die in iOS 17.4 en iPadOS 17.4 zitten, dan moet dit vóór donderdag 7 maart 2024 gebeuren. Dit is namelijk de datum dat de nieuwe EU-wetgeving in werking treedt.

Gaat het alleen om hardware-aankondigingen, dan kan het event ook later in de maand plaatsvinden, bijvoorbeeld op 18/19 maart of 25/26 maart. Lees meer over een mogelijk maart-event 2024 en onze verwachtingen daaromtrent.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen voor Apple's maart-event 2024

Komt er een maart 2024-event van Apple? En zo ja, wat kunnen we dan verwachten? Wij blikken alvast vooruit naar een mogelijke datum en welke aankondigingen er op de planning kunnen staan.

Juni 2024: WWDC met veel software-updates

De WWDC is het jaarlijkse zekerheidje als het om Apple-events gaat. Tijdens de WWDC onthult Apple de nieuwste softwareversies van iOS, iPadOS, watchOS, tvOS, macOS en dit jaar ook visionOS. Het gaat dit jaar dus om onder andere iOS 18 en watchOS 11. Volgens geruchten speelt AI een belangrijke rol bij de nieuwe updates. Maar naast software zou Apple zomaar ook wat nieuwe hardware kunnen aankondigen, waaronder de M3 Ultra-chip en een nieuwe Mac Studio of Mac Pro.

WWDC 2023 Tim Cook

Deze aankondigingen verwachten we tijdens de WWDC 2024:

Mogelijke datum van WWDC 2024

De WWDC wordt traditiegetrouw in de eerste week van juni gehouden. We verwachten daarom dat in 2024 de WWDC gehouden wordt van 3 tot en met 7 juni, met de presentatie op maandag 3 juni 2024. Dat zou dezelfde week zijn als 2019.

September 2024: de jaarlijkse iPhone-keynote

September is iPhone-maand en dat zal ook in 2024 het geval zijn. Dit jaar verwachten we hier de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max (of iPhone 16 Ultra). Maar er komt nog meer aan, want ook de Apple Watch mag niet ontbreken. En het zou zomaar kunnen dat die dit jaar extra in het zonnetje staat, want de Apple Watch Series X zou een speciaal model worden waar Apple extra mee uitpakt met een nieuw design en meer gezondheidsfuncties. Verwacht ook nog een nieuwe Apple Watch Ultra en misschien wel een nieuwe Apple Watch SE. Apple zou hier ook nog nieuwe AirPods kunnen aankondigingen, afhankelijk van de planning.

Tim Cook op Apple Park bij zonsondergang

Deze aankondigingen verwachten we tijdens het september 2024-event:

Mogelijke datum september 2024-event

September-events worden meestal op dinsdag of woensdag gehouden, in de tweede week van de maand. We denken daarom dat Apple’s september 2024-event gehouden wordt op dinsdag 10 september 2024.

Oktober 2024: nog een laatste event van het jaar?

Apple houdt niet elk jaar in oktober een event, maar wel met enige regelmaat. Dit jaar achten we de kans op een oktober-event zeker aanwezig, omdat er nog wel wat producten op de planning staan die aangekondigd kunnen worden. Apple komt naar verwachting in het najaar nog met een nieuwe instap-iPad voor 2024 en er wordt ook gewerkt aan een nieuwe iPad mini. Apple kan dat combineren met bijvoorbeeld nog een paar nieuwe Macs, zoals een nieuwe Mac mini met M3-chip. Wellicht zijn er nog wat verrassingen, zoals een nieuwe Apple TV 4K waar al geruchten over waren.

Scary Fast eventvideo

Mogelijke aankondigingen tijdens een eventueel oktober 2024-event:

Mogelijke datum van oktober 2024-event

Als Apple in oktober een event houdt, is dat meestal in de tweede helft van de maand. De grootste kans voor een oktober-event is wat ons betreft maandag 28 oktober 2024. Maar dat is op dit moment echt nog koffiedik kijken. Waarschijnlijk weet Apple zelf nog niet eens of en wanneer er een event is.

Lees ook ons uitgebreide overzicht met alle verwachte Apple-producten van 2024, want er komt dit jaar heel veel aan. Een groot deel zal tijdens een event aangekondige worden, maar we verwachten toch ook een aantal aankondigingen via persberichten. Hou iCulture dus ook in 2024 in de gaten om geen Apple-aankondiging te missen.

Bekijk ook

Vooruitblik: deze Apple-producten verwachten we in 2024

Welke producten gaat Apple in 2024 allemaal uitbrengen? Van een aantal nieuwe producten zijn we al zeker, maar de komst van een aantal producten is ook nog onduidelijk. Lees hier welke Apple-producten wij in 2024 verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 11 januari: Artikel bijgewerkt na aankondiging van releasedatum Vision Pro.

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.