Archief voor 'Achtergrond'

iPhone reparatie prijzen

'Recht op reparatie'-wetgeving in EU komt er nu echt aan

'Right to repair' is in de VS al een erg actieve beweging, die voor elkaar probeert te krijgen dat mensen hun apparaten makkelijker zelf kunnen repareren. Nu heeft ook de Europese Unie plannen in die richting, met een 'recht op reparatie' van smartphones.

Studenten met iPhone en iPad

Apple: 'Ons AI-model presteert beter dan GPT-4'

Apple zegt dat het eigen ReALM AI-model beter presteert dan GPT-4. Ook kan het lokaal op toestellen werken, zodat je privacy beter gewaarborgd is. Wij kunnen niet wachten tot we het zelf kunnen proberen.

App Store toestemming app installeren

Exclusief interview: Apple over DMA en de vrees voor onvoorziene iOS-dreigingen

De afgelopen vijftien jaar heeft Apple naar eigen inzicht het ecosysteem rondom de iPhone en iOS kunnen opbouwen. De Digital Markets Act (DMA) maakt daar een einde aan: het gesloten systeem moet in de EU op allerlei punten worden opengebroken. iCulture sprak met Gary Davis, Data Protection Officer van Apple, hoe het bedrijf daarmee omgaat. Hij vreest voor meer aanvallen op iOS en hoopt dat gebruikers voldoende heeft gedaan om het vertrouwen vast te houden.

Koplampen van een Apple Car.

Gerucht: 'Apple definitief gestopt met Apple Car'

Apple is gestopt met het Apple Car-project, zo meldt Bloomberg. Er is meer dan tien jaar gewerkt aan een zelfrijdende auto van Apple, die we waarschijnlijk nooit op de weg zullen zien.