De uitnodigingen zijn er: datum volgende Apple-event is 15 september 2020

Aankondiging nieuwe Apple Watch verwacht
Het hoge woord is eruit: Apple heeft de datum van het volgende Apple-event van 2020 aangekondigd. Dit jaar wordt het event gehouden op dinsdag 15 september 2020. Lees hier wat je moet weten!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wel of geen iPhone 12?
De grootste vraag blijft echter of Apple tijdens het event wel de nieuwe iPhones gaat aankondigen. Volgens Mark Gurman kondigt Apple tijdens het event de nieuwe iPad en Apple Watch aan. Officieel heet het event dan ook Apple Event, in tegenstelling tot het Apple Special Event voorgaande jaren.

Er volgt naar verwachting nog een ander special event in oktober, waar Apple dan de nieuwste iPhone 12 gaat presenteren. Lees meer in ons artikel over de datum van het iPhone 12-event.

Apple event september 2020 datum: 15 september 2020

Er was lange tijd flink wat onduidelijkheid over wanneer en of Apple überhaupt een traditioneel iPhone-event organiseert. Er waren geruchten over een iPhone-event in oktober en losse aankondigingen via een persbericht van een nieuwe Apple Watch en iPad in september. Apple heeft nu met de aankondiging van de datum van het volgende Apple-event van 2020 de grootste twijfel weggenomen. De uitnodiging van het aankomende Apple-event is verstuurd: op 15 september 2020 om 19:00 Nederlandse tijd presenteert Apple haar volgende nieuwe producten.

Hoe het event er daadwerkelijk uit gaat zien, houdt Apple nog eventjes geheim. Waarschijnlijk krijgt het event dezelfde vorm als bij de WWDC: een van tevoren opgenomen uitzending waarin de nieuwe producten en functies aangekondigd worden, opgenomen vanaf het Apple Park en Steve Jobs Theater. Vanwege het coronavirus kan Apple geen volle zaal met journalisten regelen. De presentatie is dus niet live, maar dat neemt niet weg dat er genoeg aangekondigd gaat worden. Hieronder zie je hoe de uitnodiging er dit jaar uit ziet. Officieel is de slagzin van dit event “Time flies”, wat sterk doet vermoeden dat het in ieder geval om de Apple Watch gaat.

Apple event September 2020 uitnodiging.

Het is waarschijnlijk dat Apple de Apple Watch Series 6 gaat presenteren op het event. In de gegevens van de YouTube-livestream is namelijk de tag “Series 6” toegevoegd. Er staan ook allerlei andere producten bij, maar het gaat daar allemaal om generieke productnamen (“iPhone”, “MacBook Pro”, etcetera). Dat Series 6 hier zo nadrukkelijk bij staat, verklapt al een beetje wat Apple gaat aankondigen.

Bekijk de uitnodiging in AR

Er is nog een leuk trucje verstopt in de pagina van Apple’s aankondiging. Als je op je iPhone deze link opent en vervolgens op het blauwe Apple-logo tikt, kun je het logo voor het event in beweging zien in augmented reality. Richt je iPhone op bijvoorbeeld een tafel en je ziet het logo tot leven komen. Het logo wisselt tussen het Apple-logo en de datum van het event (9.15; 15 september).

Apple iPhone 12 event uitnodiging in augmented reality.

Verwachtingen in het kort
Dit zijn de belangrijkste verwachtingen in het kort:

Lees ook ons uitgebreide artikel met de verwachtingen voor Apple’s september 2020 event.

Bekijk ook

Verwachtingen Apple september 2020-event: onze vooruitblik

Apple houdt vandaag een event waar nieuwe producten aangekondigd gaan worden. Wat zijn de verwachtingen voor Apple's september-event van vandaag, 15 september? Welke aankondigingen kun je verwachten? In deze grote vooruitblik lees je alles.

Het is dit jaar nog de vraag welke producten allemaal in september beschikbaar komen. Apple heeft over de datum van beschikbaarheid van de iPhone 12 alvast gezegd dat deze een paar weken later is dan gebruikelijk. Het is dan ook de verwachting dat dit event niet draait om de iPhone 12. Een presentatie daarvan verwachten we ergens in oktober. De iPhones komen dus pas op z’n vroegst midden oktober uit. De Apple Watch en eventuele nieuwe iPad Air worden nog wél in september verwacht.

Bekijk ook

Wanneer komt welk model? Dit moet je weten over de iPhone 12 datum en meer

Wanneer kunnen we de iPhone 12 verwachten? In dit artikel kijken we vooruit naar de datum van de iPhone 12 pre-order en release. Wanneer komt jouw favoriete model uit?

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe Apple Watch Series 6, iPad Air 2020 en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws.

Bekijk ook

Zo kijk je vannacht de livestream van Apple's Mac-event

Wil jij de livestream van Apple's Mac-event van oktober volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 08 september: In tegenstelling tot wat eerder in dit artikel stond, lijkt het erop dat Apple tijdens dit event géén iPhone 12 gaat aankondigen. Deze aankondiging volgt op een apart moment in oktober. Het artikel is nu aangepast.
  • 2020 - 08 september: Artikel opnieuw gepubliceerd na aankondiging van het event.
  • 2020 - 08 september: Artikel opnieuw bijgewerkt na aanwijzingen voor het event.
  • 2020 - 20 augustus: Datum van 10 september gelekt via YouTube.
  • 2020 - 13 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie.

Actuele iPhone 12 deals

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.