August deurbel

HomeKit deursloten en deurbellen: dit is verkrijgbaar in Nederland

Wil je een HomeKit deurslot of deurbel kopen? In dit artikel lees je wat de huidige stand van zaken is en welke opties je hebt om een deurslot of deurbel met HomeKit te kopen.

HomeKit deursloten

Er zijn al verschillende slimme deursloten verkrijgbaar, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt voor HomeKit. De meeste producten die op de markt zijn verschenen zijn zijn de Verenigde Staten te koop, waar gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde ‘deadlock’. Dit is een minder veilig slot dan het SKG-slot dat we in Europa gewend zijn. Zo zijn merken als August en Schlage alleen te gebruiken in de VS. August gaf in januari 2017 aan te werken aan een August-deurslot voor Europa, maar daar is sindsdien weinig meer van vernomen. Erg veel keuze is er daardoor niet, maar wie echt wil kan toch een HomeKit-deurslot monteren. Verderop lees je uit welke producten je kunt kiezen.

HomeKit deursloten

HomeKit deurbellen

Hoe zit het dan met deurbellen? Daar ziet de situatie er helaas nog somberder uit, want er zijn nog steeds geen deurbellen met HomeKit verschenen, ook al werd de ondersteuning voor deurbellen al voor iOS 10 aangekondigd. In juli 2018 verwijderde Apple zelfs de productcategorie deurbellen van de website. Fabrikanten August en iRing hadden eerder aangegeven dat er deurbellen in ontwikkeling waren. Van iRing hoeven we niets meer te verwachten, aangezien dit bedrijf ondertussen is overgenomen. Je bent daarom aangewezen op andere deurbellen die met Alexa, Google of met een eigen iPhone-app werken, zoals de al bestaande August Doorbell Cam, de iRing-deurbellen of de Nest Hello videodeurbel.

In onderstaande video zie je hoe de August Doorbell Cam werkt.

Danalock deurslot met HomeKit

Danalock heeft al een aantal slimme deursloten op de markt gebracht, maar de HomeKit-versie had nogal wat voeten in aarde. Het duurde relatief lang voordat alle goedkeuringen waren geregeld. Let dan ook op dat je de Danalock V3 HomeKit te pakken hebt, als je er eentje koopt. Dit draadloze deurslot open je via de app, met Siri (“Doe de voordeur open”) of via de Woning-app. Als je bijna thuis bent krijg je een pop-up met de mogelijkheid om de deur te openen. Dit werkt alleen als je toestel ontgrendeld en in de buurt is, dus er kan geen misbruik van gemaakt worden.

Danalock deurslot

Het simpele Deense design spreekt ons aan en er is rekening gehouden met deursloten die in Nederland gebruikelijk zijn. Je kunt altijd nog gewoon de normale sleutels gebruiken, die er ook bij geleverd worden. Volgens de fabrikant is rekening gehouden met de hoogste veiligheidsnormen met is gebruik gemaakt van een geavanceerd encryptie-algoritme. Je kiest zelf of de deur na binnenkomst meteen in het slot valt of niet. Verder kun je anderen op afstand toegang geven, eventueel tijdelijk. Zo kan de schoonmaker of de hondenuitlaatdienst alleen naar binnen op tijdstippen die jij hebt ingesteld. We hebben dit slot al een aantal maanden in gebruik en merken als belangrijkste nadeel dat het Bluetooth-bereik beperkt is. Je moet zorgen dat je Woning-hub niet te ver van de voordeur staat, als je op afstand wilt openen.

Bekijk de Danalock V3 HomeKit: ca. 250 euro

Eve Lock (binnenkort)

Eve (voorheen Elgato) kondigde in augustus 2017 al de Eve Lock aan, een deurslot met HomeKit. Deze was aanvankelijk nog voorzien van het Eve-logo, maar sinds 2018 staat er het Yale-logo op. Yale (onderdeel van ASSA ABLOY) is namelijk de partner waarmee Eve samenwerkt. Na het sluiten van de deur gaat de deur weer op slot. Je kunt het slot openen met Siri, de Woning-app of de Eve-app. Verder kun je anderen tijdelijk toegang geven. Als losse accessoires zijn er een nummerpad en een vingerafdrukscanner verkrijgbaar.

Eve Lock deurslot

Eve Lock werkt met een interne batterij en maakt verbinding via Bluetooth. Dat betekent dat de afstand tot de Woning-hub niet te groot mag zijn. Eventueel kun je een extra Apple TV in je meterkast zetten, als deze zich vlakbij de voordeur bevindt. Maar dat maakt deze oplossing wel iets duurder.

Nuki deurslot

Nuki 2.0 deurslot met HomeKit

Nuki is een deurslot dat ook voor Nederlandse huizen geschikt is. In het najaar van 2018 komt er een 2.0-versie van dit deurslot uit, dat geschikt is voor HomeKit. Meer informatie over Nuki 2.0 met HomeKit lees je hieronder.

Zoek je nog meer HomeKit-accessoires die in Nederland te koop zijn? Kijk dan eens naar ons algemene overzicht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurbel, deurslot, homekit, smart home