SwitchBot Lock dankzij Matter-update nu ook geschikt voor HomeKit

Het slimme deurslot SwitchBot Lock is nu een stuk interessanter geworden voor HomeKit-gebruikers. Het slot heeft ondersteuning voor de smarthome-standaard Matter gekregen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

SwitchBot Lock nu met Matter

SwitchBot is vooral bekend van de gordijnmotortjes, waarmee je een gordijn over de rails kunt laten bewegen. Maar ze maken nog meer smart home-accessoires, waaronder het SwitchBot Lock, dat ook in Nederland goed verkrijgbaar is. Na de Matter-update is hij ook vanuit de Apple Woning-app aan te sturen. Je monteert dit slimme deurslot net als bij Nuki, Yale en Tedee simpelweg over het bestaande cilinderslot. Daarvoor moet je een cilinderslot met een zogenaamde ‘paniekfunctie’ hebben, Dit houdt in dat je aan de binnen- en buitenkant gelijktijdig een sleutel kunt insteken.


Om het werkend te krijgen heb je wel de SwitchBot Hub 2 nodig, die ca. 80 euro kost. De fabrikant heeft voor zowel het deurslot (versie 6.5) als de hub (versie 1.0-0.8) een firmware-update uitgebracht. Als je vervolgens ook nog versie 7.3 van de SwitchBot-app op de iPhone hebt geïnstalleerd, kan er eigenlijk niets meer misgaan. De SwitchBot Hub 2 werd begin van dit jaar uitgebracht en vervangt de eerdere vierkante hub. Ook zit er nu een display op en vind je binnenin sensoren voor temperatuur en luchtvochtigheid.

SwitchBot Lock

Het SwitchBot Lock is op meerdere manieren te openen, bijvoorbeeld met een NFC-tag of met een keypad, waarop je zowel een nummerpad als een vingerafdrukscanner vindt. Deze keypad lijkt sterk op die van Nuki, die we eerder getest hebben. Als bijzondere extra functie is ook gedacht aan een zogenaamde SOS-vingerafdruk. Als je die gebruikt om te ontgrendelen, dan wordt er een noodbericht verstuurd. De ervaringen met het SwitchBot Lock zijn relatief goed: hij is goedkoop en gemakkelijk te plaatsen, mits je over de juiste cilinder beschikt. Wel is de motor relatief zwak en heeft het slot soms wat moeite om de sleutel om te draaien.

Zoals gezegd: de SwitchBot Lock is in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar. Je betaalt vrijwel altijd de vaste prijs van 129 euro.

Bekijk ook

HomeKit deursloten: deze zijn verkrijgbaar in Nederland

Wil je een HomeKit deurslot kopen? In dit artikel lees je wat de huidige stand van zaken is voor slimme deursloten van merken als Nuki, Yale en Danalock. Ook lees je welke slimme deursloten zonder HomeKit je kunt kopen en of dat een goede keuze is.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.