Yale Smart Safe

Slimme kluis en kastslot met HomeKit van Yale nu verkrijgbaar

Slotenfabrikant Yale heeft de slimme kluis en een slot voor opbergkasten uitgebracht, beide voorzien van slimme functies en HomeKit-ondersteuning. Het kastslot gaat in feite om een soort deurslot, maar dan gemonteerd op kleinere objecten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 8 februari 2023: De eerder aangekondigde slimme kluis en het slimme kastslot van Yale zijn nu officieel uitgebracht. De adviesprijzen zijn respectievelijk €55,- voor het slimme kastslot en €289,99 voor de slimme kluis. Van beide modellen komt zowel een Bluetooth- als Wifi-versie uit, maar voor HomeKit-ondersteuning is de Bluetooth-versie voldoende. Via de HomeKit-hub kun je ze vervolgens ook buitenshuis bedienen. Voor ondersteuning van de Google Assistent en Amazon Alexa is wel de Yale Connect WiFi Bridge nodig.

https://www.youtube.com/watch?v=6xbWHst2E60

De slimme kluis en het kastslot zijn onderdeel van de slimme opslag-lijn van Yale. Yale heeft ook slimme deursloten die werken met HomeKit. Producten van Yale zijn in Nederland verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, de bouwmarkt en diverse specialisten. Wij hebben nog geen verkooppunt in Nederland gezien die de slimme kluis en kastslot al in het assortiment hebben opgenomen, maar volgens de fabrikant kan dat niet lang meer duren.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 6 september 2022

Yale Smart Storage-productlijn

Yale breidt het smart home-aanbod uit met twee producten: de Yale Smart Safe en de Yale Smart Cabinet Lock. Deze zijn net als het eerder uitgebrachte Yale Linus deurslot te bedienen via de Yale Access-app. Beide bespreken we hieronder wat uitgebreider. Ze werken met spraakassistenten zoals Siri, Amazon Alexa en Google Assistent, zodat je ze zonder sleutel kunt bedienen.

Yale Smart Safe

Yale maakte al kluizen voor het opbergen van je waardevolle voorwerpen, maar met de Yale Smart Safe krijg je er wat extra mogelijkheden bij. Deze kluis is voorzien van Bluetooth en wifi en is overal te plaatsen. Maak je verbinding met de Yale Connect WiFi Bridge, dan kun je via de Yale Access-app de kluisdeur openen, sluiten en zelfs op afstand toegang geven. Daarnaast kun je gebruik maken van het nummerpad. De toegangscode kan daarbij steeds gewijzigd worden, ook met behulp van toegangscodes die maar tijdelijk werken.

Yale Smart Safe

Je kunt hierin kostbaarheden zoals sieraden, documenten en elektronica veilig opbergen. De kluis kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die thuiswerken en met vertrouwelijke informatie te maken hebben. Denk hierbij aan medische dossiers of werklaptops met concurrentiegevoelige informatie. Voor extra veiligheid heeft de kluis een vergrendelingsmechanisme met twee zaagbestendige vergrendelingsbouten. De Yale Smart Safe kan ook worden gebruikt in vakantiehuizen en -appartementen: gasten kunnen dan hun reisdocumenten, paspoorten, geld en sieraden opbergen terwijl ze een dagje naar het strand zijn. Ook handig: als je de deur opent gaat de verlichting aan. Er zijn planken en haakjes aanwezig om alles goed te kunnen ophangen en neerleggen.

Na 5 mislukte pogingen wordt de kluis gedurende 5 minuten vergrendeld, om ongewenste toegang te voorkomen. Kom je thuis met je handen vol dure spullen die je in de kluis wil leggen, dan kun je met Siri de kluisdeur openen. Het kan ook via de Woning-app. Er zijn nog geen prijzen en afmetingen bekend, aangezien het een vroege aankondiging betreft.

Yale Smart Cabinet Lock

Het tweede nieuwe product dat Yale aankondigt is een slim kastslot. Dit kan op bijna elk type (keuken)kastje worden geïnstalleerd en is bijna onzichtbaar. Het is ook in een lade te installeren. Je opent en sluit het slot via de Yale Access-app of via HomeKit. Achteraf kun je in het logboek zien wanneer het slot is geopend. Je kunt dit slot bijvoorbeeld gebruiken op een kastje met medicijnen, schoonmaakmiddelen of alcohol. Zo kun je je huis kindveiliger maken. Je kunt ook toegang geven aan dienstverleners zoals schoonmakers, klusjesman of de thuiszorghulp. Dit kan alleen op afstand als je de Yale Connect Wifi Bridge hebt aangesloten.

Yale Smart Cabinet Lock

Een dergelijk slim kastslot kan ook van pas komen als je je huis verhuurt tijdens de vakantie. De waardevolle privéspullen stop je dan in een kast, zodat de vakantiegangers er niet bij kunnen. De versie met Bluetooth kost $80 en die met WiFi kost $130. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Yale Smart Cabinet Lock

Heb je de wifi-versie van het slot, dan kun je ook gebruik maken van Apple HomeKit, Smart Things, Google Assistent en Alexa, met hun bijbehorende spraakassistenten. En je krijgt een realtime notificatie als iemand in je kastje probeert te snuffelen, ongeacht waar je je ter wereld bevindt.

Meer over de Yale deursloten met HomeKit lees je in onze round-up.

Bekijk ook

HomeKit deursloten: deze zijn verkrijgbaar in Nederland

Wil je een HomeKit deurslot kopen? In dit artikel lees je wat de huidige stand van zaken is voor slimme deursloten van merken als Nuki, Yale en Danalock. Ook lees je welke slimme deursloten zonder HomeKit je kunt kopen en of dat een goede keuze is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 08 februari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na verkrijgbaarheid van slimme kluis en kastslot.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.