Igloohome Keybox 2

iCulture bekijkt: Igloohome Keybox 2, een sleutelkluis met iPhone-app

Je kent waarschijnlijk wel de sleutelkluisjes die je bij vakantiewoningen ziet hangen. Zo'n sleutelkluisje is er nu ook met app: de Igloohome Keybox 2 zorgt ervoor dat je pincodes voor meerdere personen kunt instellen en via Bluetooth het slot kunt openen.

De Keybox 2 is een sleutelkluisje met ruimte voor 6 sleutels en 7 pasjes. Het werkt allemaal via een mobiele app, waarmee je tijdgebonden pincodes mee kunt instellen. Ook werkt het offline, zodat je zonder internetverbinding toch toegang houdt tot je sleutels. Heb je een Airbnb, dan kun je de incheckgegevens zelfs synchroniseren met je agenda, waarbij er automatisch pincodes worden gegenereerd voor de gasten. Maar ook als je vaak zelf je huissleutels vergeet kan zo’n sleutelkluisje best handig zijn.

Igloohome Keybox 2 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Igloohome Keybox 2 sleutelkluis:

 1. Sleutelkluisje met digitale toegang via app of pincode
 2. Gewicht 1 kilo
 3. Afmetingen 114 x 116 x 38 mm
 4. Bluetooth 4.0
 5. 4x AAA-batterijen
 6. Te openen via app of pincode
 7. Batterijduur 9 maanden
 8. Verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com voor ca. 170 euro.


Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor sommige accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. Deze sleutelkluis is beschikbaar gesteld door de distributeur van de Igloohome Keybox 2.

Igloohome Keybox 2 hangslot

Igloohome Keybox 2: design en uiterlijk

De Keybox 2 is een stevig uitgevoerd hangslot, met binnenin ruimte voor sleutels, pasjes of wat je verder kwijt wilt. Aan de voorkant zit een keypad waarop je de pincode kunt intoetsen. Je kunt daarna het deurtje aan de voorkant openen en de sleutels pakken. Zodra je het deurtje weer sluit zal het slot vergrendelen.

Keybox 2 binnenkant

Deze sleutelkluis is stevig uitgevoerd in matzwart en is gemaakt van gehard koolstofstaal en een zinklegering, waardoor de kluis niet zomaar open te breken is. De IP65-certificering zorgt ervoor dat hij ook tegen stof en een lichte regenbui kan, dus je kunt ‘m het beste op een iets beschutte plek hangen.

Hij is te bevestigen aan een deurkruk of een groot voorwerp, bijvoorbeeld een ijzeren hek. Ter illustratie hebben wij ‘m aan een barbecue vastgemaakt. Voor deurkrukken en andere kleine voorwerpen heeft de fabrikant een kleiner formaat beugel meegeleverd.

Igloohome Keybox 2

Voordat je het slot in gebruik kunt nemen zul je wel even de gereedschapskist moeten pakken, want het slot moet open geschroefd worden zodat je de 4 AAA-batterijen kunt plaatsen. Daarna is het een kwestie van app openen, je hand over het keypad leggen om het koppelingsproces te starten en het gevonden item aantikken in de app. Dit verliep heel soepel: binnen 5 minuten was alles werkend.

Via het beginscherm in de app kun je vervolgens het slot meteen openen door op het hangslot-plaatje te tikken. Je kunt ook via de app de master-pincode aanpassen of verschillende pincodes instellen.

Keybox 2 schermen

Keybox 2 in gebruik

De Igloohome Keybox wordt gemaakt door een bedrijf uit Singapore, dat al vaker deursloten en hangsloten heeft gemaakt. Ze werken net als de Keybox 2 via Bluetooth: als je bij de deur staat kun je via de app het slot openen en de sleutels pakken. Krijg je gasten, dan kunnen zij een tijdelijk gegenereerde pincode krijgen, die ze via het keypad aan de voorkant van het slot kunnen invoeren. Ze hebben dus geen smartphone nodig. Het intikken van de code vergt wel wat uitleg aan je gasten: ze moeten eerst de hand over de keypad leggen om het apparaat te activeren (blijkbaar zit er een lichtsensor in), vervolgens tikken ze de cijfers in, gevolgd door een tik op het hangslot-icoontje in het midden.

Igloohome Keybox 2

De Keybox 2 werkt niet met HomeKit en ook niet met andere smart home-protocollen. Je kunt het slot dan ook niet met Siri, Alexa of Google Assistent bedienen, zoals bij sommige deursloten het geval is. Wel is er aan allerlei andere zaken gedacht. Zijn de batterijen leeg, dan kun je met een 9 Volt PP3-batterij een noodstroom aanleggen om alsnog het slot te kunnen openen. Ook worden je pincodes bewaard in de cloud.

Score

8

Igloohome Keybox 2

Igloohome Keybox 2

€169

Voordelen +

 • Stevige uitvoering
 • Makkelijk ergens te bevestigen
 • Er is ook aan noodsituaties gedacht

Nadelen -

 • Werkt via Bluetooth, instellen van pincodes moet op korte afstand
 • Werkt niet met smart home-protocollen

Conclusie Igloohome Keybox 2 review

De Keybox 2 is een prima oplossing voor mensen die hun huis verhuren of die een huissleutel achter de hand willen hebben voor noodgevallen. Je moet wel plek hebben om de Keybox 2 te bevestigen. Dat zou bijvoorbeeld een berging of schuur kunnen zijn, of de meterkast. Het sleutelkluisje was gemakkelijk in gebruik te nemen en werkte tijdens het testen probleemloos.

Igloohome Keybox 2 kopen

Dit hangslot is verkrijgbaar bij meerdere winkels, waaronder Coolblue en Bol.com

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home