homekit

Andere mensen uitnodigen om HomeKit-accessoires te bedienen

Als je met meerdere mensen in een huis woont, is het wel zo handig als huisgenoten ook HomeKit-apparaten kunnen bedienen. In deze tip lees je hoe je anderen voor HomeKit kunt uitnodigen via de Woning-app.

homekit
Als je met meerdere mensen in een huis woont is het wel zo handig als iedereen de slimme HomeKit-accessoires kan bedienen. In deze tip lees je hoe je anderen voor HomeKit kunt uitnodigen, zodat ze met Siri lampen, deursloten, beveiligingscamera’s en andere HomeKit-accessoires kunnen bedienen.

In een huishouden is er altijd één persoon die de hoofdbeheerder is van het HomeKit-systeem in huis. Deze persoon kan anderen uitnodigen met de tips uit dit artikel.

Nodig andere mensen uit voor bediening HomeKit

De bediening van je HomeKit-accessoires is gekoppeld aan je iCloud-account. Wil je bijvoorbeeld je moeder toegang geven tot de bediening van je verlichting, dan moet je haar eerst uitnodigen. Om dat te doen, volg je onderstaande stappen:

  1. Open de Woning-app.
  2. Tik in het Woning-scherm op de kompaspijl linksboven.
  3. Kies nu voor de optie Nodig uit… en vul de Apple ID van de andere persoon in om hem of haar een uitnodiging te sturen.
  4. Diegene krijgt vervolgens een pushbericht van de Woning-app vanwaar de uitnodiging geaccepteerd kan worden.

Woning-app van HomeKit toegang voor andere.

Externe toegang en bewerkingen toestaan voor HomeKit

Externe toegang voor HomeKit via Woning-app instellen.Voor iedereen die je uitgenodigd hebt om HomeKit-apparaten in huis te bedienen, kun je instellen of diegene ook op afstand de apparaten kan bereiken. Ook stel je in of hij of zij bewerkingen mag doen, zoals het aanpassen van scènes. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Open de Woning-app.
  2. Tik in het Woning-scherm op de kompaspijl linksboven.
  3. In dit scherm zie je de personen die toegang hebben tot je HomeKit-configuratie. Tik op de persoon waarvoor je het in wil stellen.
  4. Zet de schakelaars bij Sta externe toegang toe en Sta bewerking toe aan of uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp homekit