Woning-app op de Mac

Notities toevoegen in de Woning-app voor HomeKit: zo werkt het

In de Woning-app voor HomeKit kun je notities toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld aanwijzingen geven voor bezoekers, zoals de toegangscode van een digitaal slot. Hoe je notities maakt in de Woning-app lees je hier!

Woning-app notities maken voor HomeKit

Je kunt gemakkelijk anderen toegang geven tot je HomeKit-accessoires via de Woning-app. Geef je vrienden, huurders of bezoekers toegang tot je woning, dan weten ze misschien niet altijd de weg. Ze weten niet hoe je bepaalde kamers hebt genoemd of welke regels er gelden, bijvoorbeeld dat er na 22:00 uur geen muziek meer mag worden gespeeld. Je kunt dit oplossen door HomeKit-notities achter te laten in de Woning-app. Apple noemt dit zelf woningnotities.

Woningnotities maken voor je HomeKit-huis

Het aanmaken van een notitie voor HomeKit is een fluitje van een cent. Zo werkt het:

  1. Open de Woning-app en tik rechtsboven op de drie puntjes. Indien dat nog niet het geval is, zorg ervoor dat de juiste woning geselecteerd is in dit menu.
  2. Tik op Woninginstellingen.
  3. Blader helemaal omlaag naar Woningnotities.
  4. Schrijf of plak de tekst.
  5. Klaar? Tik rechtsboven op Gereed.

Woningnotities toevoegen in Apple HomeKit woning

Je kunt voor elke woning een aparte notitie toevoegen. Alleen degene die toegang hebben tot de woning kunnen de notitie bekijken. In ons aparte artikel leggen we uit hoe je anderen kunt uitnodigen voor je HomeKit-woning.

Bekijk ook

Andere mensen uitnodigen om HomeKit-accessoires te bedienen

Als je met meerdere mensen in een huis woont, is het wel zo handig als huisgenoten ook HomeKit-apparaten kunnen bedienen. In deze tip lees je hoe je anderen voor HomeKit kunt uitnodigen via de Woning-app.

Notitie bekijken in HomeKit

Ben je klaar met het toevoegen van notities, dan kunnen anderen deze notitie zien door naar het betreffende scherm te bladeren. Wat je invult is naar eigen keuze, maar je zou het kunnen gebruiken voor toegangscodes en instructies om binnen te komen. Ook kan het handig zijn om te laten weten hoe bepaalde opdrachten gegeven moeten worden.

Notities van HomeKit-woning bekijken

Verhuur je je huis, dan zou je er huisregels in kunnen opnemen of telefoonnummers die de huurders kunnen bellen als er problemen zijn. Het notitieveld is misschien niet zo gemakkelijk te vinden, maar het gaat dan ook vooral om info die je niet dagelijks hoeft te raadplegen. Ben je de code of de contactinfo vergeten, dan kunnen mensen het toch snel even opzoeken in de app.

Meer tips voor de Woning-app en HomeKit

We hebben nog meer tips voor de Woning-app, zoals deze: