Header van Apple iPhone-event van september 2021.

iPhone 13-event: dit verwachten we van Apple’s september-event

Vandaag is het zover: de verwachte iPhone 13-aankondigingen! In dit artikel blikken we vooruit op Apple's september-event. Wat gaat Apple tijdens dit iPhone 13-event nog meer aankondigen?

Vooruitblik: verwachtingen iPhone 13-event

Na het oktober-uitstapje van vorig jaar, is dit jaar september weer een ouderwetse iPhone-maand. Apple heeft de iPhone 13 in voorbereiding en gaat die aankondigen tijdens het grote september 2021-event. Voor iedereen die uitkijkt naar de nieuwe iPhone is dat goed nieuws, want dat betekent eindelijk alle straks details bekend zijn. Maar Apple heeft nog veel meer op de planning, zoals de Apple Watch Series 7. In deze vooruitblik lees je onze verwachtingen van het september 2021 iPhone 13-event van Apple!


Datum iPhone 13-event: 14 september
Apple heeft op 7 september de datum van het iPhone 13-event aangekondigd. De datum van het iPhone-event van 2021 is vandaag, dinsdag 14 september. Om 19:00 Nederlandse tijd zal Apple onder andere de iPhone 13-serie onthullen. Wil je de volledige uitnodiging bekijken (ook in augmented reality), dan kun je terecht in ons aparte artikel over de datum van het iPhone 2021-event.

Bekijk ook

Dit is de datum van het grote iPhone 13-event

Het hoge woord is eruit: Apple heeft zojuist de datum van het september 2021-event aangekondigd. Tijdens dit event presenteert Apple vermoedelijk de iPhone 13-modellen en meer!

Je kunt zelf de livestream van het Apple-event volgen, zodat je geen aankondiging hoeft te missen. Kun je niet zelf kijken, dan vind je op iCulture ook de liveblog en later de samenvatting van Apple’s september 2021-event.

Bekijk ook

Roundup: samenvatting met alle aankondigingen van Apple's iPhone-event van 2021

Apple's jaarlijkse september-event zit erop! Het grote iPhone-event van 2021 bracht voor ieder wat wils, al bleken niet alle voorspellingen juist. In deze special lees je de complete samenvatting van Apple's iPhone 13-event van september 2021.

iPhone 13-event verwachtingen in het kort

Dit zijn de verwachtingen voor het aankomende iPhone 13-event in het kort:

Later dit jaar:

  • Nieuwe Macs: opnieuw ontworpen 14- en 16-inch MacBook Pro met Apple Silicon.
  • Nieuwe software-update: aankondiging data van macOS Monterey.

iPhone 13 Pro kleuren

iPhone 13 en meer: vrijwel zeker

De grootste klappers van de presentatie moeten de nieuwe iPhones worden, ook al gaat het om een relatief kleinere update in vergelijking met vorig jaar. Toch kiest Apple zeer waarschijnlijk voor de naam iPhone 13. Hoewel Apple in het verleden met enige regelmaat de S-aanduiding gebruikte, lijkt dat er dit jaar niet in te zitten. Het gaat wederom om vier modellen, elk met hun eigen verbeteringen.

iPhone 13 mini – 5,4-inch

De iPhone 12 mini was afgelopen jaar een minder groot succes dan Apple gehoopt heeft, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om een opvolger uit te brengen. De iPhone 13 mini krijgt waarschijnlijk een grotere batterij, beter 5G en een snellere chip. Maar veel blijft ook hetzelfde: het design blijft grotendeels onveranderd en het schermformaat is nog steeds 5,4-inch. Wel wordt de notch (de inkeping bovenaan het scherm) een stuk kleiner. Ook zal Apple nieuwe kleurtjes uitbrengen en de camera verbeteren, maar verwacht verder geen enorm grote updates van dit model.

Bekijk ook

iPhone 13 mini: de allerlaatste kleinste iPhone

De iPhone 13 mini is klein, maar heeft een hoop te bieden! Dit model heeft een langere accuduur en een betere camera dan zijn voorganger. Lees hier alles wat je moet weten over de iPhone 13 mini.

iPhone 13 – 6,1-inch

De iPhone 13 krijgt dezelfde verbeteringen als de iPhone 13 mini, maar dan in het grotere jasje met 6,1-inch display. Dit zal voor veel mensen het meest interessante model worden: een betaalbare prijs met goede specs. Verwacht dus een verbeterde camera, een scherm met kleinere notch en wat verbeterde specificaties aan de binnenkant. Over het scherm gesproken: Apple zou voor de iPhone 13-serie een ProMotion-display overwegen, maar wij denken dat dat voorbehouden is aan de Pro-modellen.

Bekijk ook

iPhone 13: alles over de standaard iPhone van 2021

De iPhone 13 is het standaardmodel van 2021. Deze heeft een verbeterde camera, is leverbaar in nieuwe kleuren en is ook op andere punten erop vooruit gegaan. Lees hier wat de iPhone 13 te bieden heeft en of dit nog steeds een goede aankoop is.

iPhone 13 Pro – 6,1-inch

De iPhone 13 Pro (en ook de iPhone 13 Pro Max) worden op iPhone-gebied de grote klappers van het event. De nieuwe modellen krijgen het eerder genoemde ProMotion-display, waardoor scrollen soepeler gaat en animaties en vloeiender uit zien. Er is zelfs ook gesproken over een always-on-display, al zijn wij hier nog niet zo zeker van. Op het gebied van camera kun je diverse verbeteringen verwachten: sensorstabiliteit voor mooiere foto’s en video’s bij veel beweging, portretvideo’s, films maken in ProRes (ideaal voor nabewerking) en het toepassen van een nieuw soort filters. Deze filters kunnen per onderdeel op de foto toegevoegd worden, dus het is niet één filter die over de hele foto gelegd wordt.

Bekijk ook

iPhone 13 Pro: alles over de beste iPhone van 2021

De iPhone 13 Pro is Apple's high-end iPhone voor professionele en veeleisende gebruikers. Deze opvolger van de iPhone 12 Pro zit vol met nieuwe functies, vooral wat de camera en het scherm betreft. Dit is er verbeterd!

iPhone 13 Pro Max – 6,7-inch

De iPhone 13 Pro Max wordt net als vorig jaar de grootste iPhone in de line-up. Dit jaar verwachten we dat de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max weer wat dichter bij elkaar liggen qua prestaties, onder andere met de camera. De batterijduur zal bij dit grote model echter nog steeds het beste zijn. En volgens geruchten wordt de batterij alleen nog maar groter, voor een nog langere accuduur. Apple kan de extra capaciteit ook gebruiken voor nieuwe functies, zoals het eerder genoemde ProMotion en always-on display.

Bekijk ook

iPhone 13 Pro Max: alles over de grootste iPhone van 2021

Apple heeft een extra groot toestel voor mensen die het maximale willen: de iPhone 13 Pro Max. Hier vind je alle belangrijke vernieuwingen van de iPhone 13 Pro Max.

Apple Watch Series 7: vrijwel zeker

Heb je wel oren naar een nieuwe Apple Watch, dan kun je uitkijken naar de Apple Watch Series 7. Dit nieuwe model krijgt vermoedelijk een aangepast ontwerp, waardoor hij qua design meer past bij de huidige iPhones en iPads. Dat betekent dus wat meer rechte randen en een wat platter scherm. Dat zou voor het eerst sinds 2018 zijn dat Apple het design van de Apple Watch opfrist. Andere verbeteringen zijn een snellere chip en een groter display. Apple zou kiezen voor twee nieuwe maten (41mm en 45mm) en dankzij dunnere randen is het scherm van de Apple Watch Series 7 een stukje groter. Grote veranderingen op het gebied van gezondheid, zoals een bloedsuikermeter, verwachten we dit jaar helaas nog niet.

In tegenstelling tot vorig jaar, gaat Apple dit jaar vermoedelijk één nieuwe Apple Watch uitbrengen (in meerdere maten en uitvoeringen). De Apple Watch SE blijft dus in het assortiment en verdrijft mogelijk de Apple Watch Series 3 uit de huidige lijn.

Er zijn ook hints voor een Apple Watch 4G die naar Nederland zou komen. Dergelijke hints zijn meestal vals alarm. Hoewel wij natuurlijk hopen dat ondersteuning voor 4G snel naar Nederland komt, zijn er nog geen concrete aanwijzingen dat dit snel gaat gebeuren.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-watch-4g-hints/

AirPods 3: vrijwel zeker

Apple gaat naar alle waarschijnlijkheid eindelijk de nieuwe derde generatie AirPods aankondigen. Dit is de opvolger van de AirPods uit 2019. Er komt allereerst een gloednieuw design, dat geïnspireerd is op de AirPods Pro. Maar de grote vraag blijft nog wel of dit betekent dat het ook om in-ear oordopjes gaat. In-ear oordopjes met rubberen dopjes zoals de AirPods Pro hebben allerlei voordelen, maar er is ook een grote groep gebruikers die dit soort oortjes niet fijn vindt. Voor dat publiek zijn de huidige AirPods juist ideaal. We vragen ons daarom af of Apple het design van de AirPods Pro inderdaad één-op-één gaat overnemen. Wellicht krijgen de oordopjes wel dezelfde vorm, maar dan zonder rubberen oordopje. We verwachten ook een nieuwe chip, ruimtelijke audio en misschien wel een langere accuduur. Ook zal draadloos opladen standaard worden. De huidige AirPods 2 blijven mogelijk in het assortiment. Lees ook ons overzicht met AirPods 3 geruchten.

Bekijk ook

AirPods 3 geruchten: de 8 belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe AirPods

In dit artikel zetten we de recente AirPods 3 geruchten op een rij. Wat kun je verwachten op het gebied van design, functies en release? Dit zijn onze acht verwachtingen van de AirPods 3.

iPad mini 2021: komt eraan, maar wanneer?

Het is niet de vraag óf er een iPad mini 2021 komt, maar wanneer. Apple verkoopt nu nog de iPad mini uit 2019, maar zou al een tijdje een opvolger gepland hebben. Er zijn inmiddels ook al flink wat details gelekt van de iPad mini 2021. Dit model krijgt een design dat lijkt op de iPad Air 2020, dus met platte zijkanten en zonder thuisknop. De Touch ID-sensor komt daarmee vermoedelijk in de powerknop. Er zou zelfs achterop een Smart Connector zitten, waardoor toetsenborden als het Magic Keyboard voor iPad en Smart Keyboard mogelijk zijn. Maar dan zou Apple wel compleet aangepaste modellen in een kleiner formaat moeten maken. De Apple Pencil wordt ook weer ondersteund. Apple verplaatst de volumeknoppen mogelijk naar de bovenkant, zodat de zijkant vrij is om de Apple Pencil 2 mee op te laden.

iPad mini 2021 render kleuren

Apple kan de iPad mini 2021 aankondigen tijdens het september event, met een release ergens in oktober. Apple deed bij de iPad Air 2020 iets soortgelijks. Een andere optie is dat Apple een apart event houdt in oktober (of misschien wel een tweede september event, zoals sommige geruchten zeggen), speciaal voor de iPads en Mac.

Een saillant detail is dat de huidige iPad mini 2019 nog gewoon op voorraad is bij Apple. Hoewel voorraad lang niet alles zegt, kan dit wel een indicatie zijn dat de levering van het nieuwe model nog even op zich laat wachten. Apple zal het huidige model namelijk direct vervangen door de nieuwe iPad mini.

Bekijk ook

Alles over de iPad mini 2021: Apple's kleinste tablet met nieuw design

De iPad mini 2021 is de zesde generatie van de kleinste tablet van Apple. Het is de opvolger van de iPad mini uit 2019. Er zijn genoeg redenen om voor het 2021-model te kiezen, bijvoorbeeld vanwege het nieuwe design. Hier lees je wat er verbeterd is bij de iPad mini 2021!

iPad 2021: mogelijk, maar kan ook later

Ieder jaar vernieuwt Apple de standaard iPad, maar veel verbeteringen zijn het eigenlijk nooit. Apple zorgt er met de updates slechts voor dat de standaard iPad weer up-to-date is, met een nieuwe chip en verbeteringen van andere iPad-modellen. De nieuwe iPad 2021 krijgt een snellere chip, maar Apple zou ook eindelijk eens het scherm kunnen verbeteren. Het huidige iPad-scherm is nog steeds niet gelamineerd (zoals bij andere iPad-modellen wel het geval is) en ook de antireflectiecoating ontbreekt. Het wordt tijd dat Apple dit aan gaat pakken. Misschien dat Apple het ontwerp en design van de iPad Air 2019 als basis pakt.

Wanneer de nieuwe instap-iPad komt, is nog onduidelijk. Apple zou deze tussen neus en lippen door tijdens het september-event kunnen aankondigen, zoals ze vorig jaar ook deden. Er zijn ook bronnen die zeggen dat Apple in oktober een apart event houdt voor de iPads en de Mac. Iets om rekening mee te houden is dat de huidige iPad 2020 bijna niet meer leverbaar is bij Apple. Je kunt je afvragen waarom Apple nog een maand zou wachten met de aankondiging en de levering, terwijl het huidige model niet meer op voorraad is.

Bekijk ook

Waarom de iPad 2021 nog steeds een goed idee is

De iPad 2021 is de negende generatie iPad en brengt een aantal verbeteringen aan de camera en de chip. Ook nu is de iPad 2021 nog een prima keuze, aangezien dit instapmodel een stuk goedkoper is dan de iPad 2022. Alles wat je moet weten over dit model lees je hier.

Software-updates: zo goed als zeker

Wat we tijdens het event ook te horen gaan krijgen, zijn de releasedatum van iOS 15 en alle andere aankomende updates. Meestal brengt Apple ergens in de dagen na de update de definitieve versie uit. Vorig jaar was dat zelfs de dag ná het event, al kwam daar toen wel veel kritiek op vanuit ontwikkelaars omdat ze er nog helemaal niet klaar voor waren. We denken dat Apple nu weer een weekje wacht, dus ergens rond 20 september. De enige update waar we volgens ons nog niet direct iets van horen, is macOS Monterey. Die loopt qua beta’s ook wat achter en komt waarschijnlijk pas later beschikbaar, mogelijk in oktober. Apple houdt ook dan vermoedelijke en apart event over de Mac.

Bekijk ook

Dit is de releasedatum van iOS 15 en meer: je hoeft niet lang meer te wachten

Wanneer komt iOS 15? En hoe zit het met de andere software-updates? Je leest hier alles over de releasedatum van iOS 15, evenals voor iPadOS 15, watchOS 8 en de nieuwste software voor de Mac: macOS Monterey.

Macs: voor een later moment

Apple gaat nieuwe Macs zeer waarschijnlijk op een later moment aankondigen. We denken dat Apple in oktober of begin november een nieuw event gaat houden, waar de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro gaat aankondigen. Dit zijn nieuwe high-end modellen met Apple Silicon-chip, nieuwe (oude) poorten zoals sd-kaartslot en hdmi en mogelijk een mini-LED display. Apple zou ook nog een nieuwe Mac mini met high-end Apple Silicon-chip aan kunnen kondigen, maar ook die volgt vermoedelijk pas in oktober.

Bekijk ook

De 9 belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe MacBook Pro's in 2021

Apple gaat binnenkort weer meerdere nieuwe MacBook Pro's uitbrengen, waarbij er veel lijkt te gaan veranderen. We zetten de negen belangrijkste verwachtingen voor de MacBook Pro in 2021 op een rij.

HomePod in Nederland: we blijven hopen

Misschien is het ijdele hoop, maar je weet het nooit: komt de HomePod mini ooit nog naar Nederland? Apple heeft tijdens de WWDC alleen laten weten dat de HomePod mini dit jaar naar Italië, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en Ierland komt. Stiekem hopen we dat Nederland hier alsnog dit najaar aan toegevoegd wordt, maar we rekenen er niet op.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone 13, Apple Watch Series 7 en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. In onze tip lees je waar je de livestream van Apple’s september 2021-event kan volgen.

Lees ook ons grote overzicht met alle Apple-producten van 2021.

Bekijk ook

Zo kijk je vanmiddag de livestream van Apple's iPad-event

Wil jij de livestream van het iPad-event op dinsdag 7 mei volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Actuele iPhone 13 deals

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.