Zoek mijn AirPods geluid afspelen

Zo werkt Zoek mijn AirPods: snel je zoekgeraakte oortjes terugvinden

Je kunt met Zoek mijn AirPods snel je zoekgeraakte AirPods terugvinden door een geluidje af te spelen of op de kaart te kijken. Deze tip legt uit hoe het werkt.

De AirPods zijn klein waardoor je ze gemakkelijk kunt kwijtraken in huis. Liggen ze tussen de kussens op de bank, of heb je ze ergens anders neergelegd? Met de Zoek mijn AirPods-functie in iOS 10.3 en hoger kun je snel en gemakkelijk zoekgeraakte AirPods terugvinden.

Zoek mijn AirPods geluid afspelen

Zo werkt Zoek mijn AirPods

Deze functie is alleen beschikbaar vanaf iOS 10.3 en hoger. Zoek mijn AirPods is geen aparte app, maar is onderdeel van de al langer bestaande app Zoek mijn iPhone. Als de AirPods met jouw Apple ID zijn gekoppeld, kun je ze terugvinden door een geluidje af te spelen. De AirPods moeten daarvoor wel verbonden zijn met een iPhone, Mac of ander apparaat waarop je met hetzelfde Apple ID bent ingelogd. Dat komt omdat de AirPods geen eigen internetverbinding hebben, maar altijd via Bluetooth met een ander apparaat zijn gekoppeld.

Zoek AirPods op de iPhone.

Zoek mijn AirPods: geluid afspelen

Volg deze stappen om zoekgeraakte AirPods terug te vinden:

  1. Open de Zoek mijn iPhone-app.
  2. Al je apparaten verschijnen nu in beeld.
  3. Tik op de AirPods en daarna op Taken.
  4. Kies de optie Speel geluid af.
  5. Je hoort nu een duidelijk geluid. Niets te horen? Dan moet je het volume van je iPhone iets harder zetten.
  6. Tik op Stop Geluid als je de AirPods gevonden hebt.

Zoek mijn AirPods: locatie zoeken

Je kunt in de app ook de locatie van de AirPods op de kaart bekijken. Dit kan handig zijn als je je AirPods ergens hebt laten liggen. Het afspelen van geluid is vooral handig als je de AirPods thuis hebt laten slingeren en niet meer weet waar je ze hebt gelaten.

Je krijgt altijd de laatst doorgegeven locatie van de AirPods te zien. Dus zelfs als ze uitgeschakeld zijn, weet je waar je moet zoeken.

Snel AirPods vinden

Als je de AirPods regelmatig kwijt bent is er ook een snelle manier om ze terug te vinden. Hiervoor druk je met 3D Touch op het icoon van de Zoek mijn iPhone-app. Via het snelmenu kies je nu de AirPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Muziek
Onderwerpen airpods, zoek mijn iphone
Device AirPods