AirPods kwijt? Vind ze met Zoek mijn AirPods.

AirPods kwijt of gestolen? Zo kun je ze terugvinden!

Zoek mijn AirPods

Het gebeurt sommigen helaas regelmatig: je AirPods raken zoek of worden zelfs gestolen. In deze tip leggen we uit hoe je zoekgeraakte AirPods kunt terugvinden door een geluidje af te spelen of op de kaart te kijken.

AirPods kwijt? Zo vind je ze terug

De AirPods zijn klein waardoor je ze gemakkelijk kunt kwijtraken. Liggen ze thuis tussen de kussens op de bank, of heb je ze in de sportschool laten slingeren? Misschien zijn ze wel gestolen. Als jouw AirPods zoek zijn kun je ze met de tips uit dit artikel weer proberen terug te vinden!

De meeste tips in dit artikel gelden voor zowel de gewone AirPods als de AirPods Pro en AirPods Max. Het maakt dus niet uit welke AirPods je kwijt bent: met deze tips vind je ze weer terug. Het werkt ook voor de Powerbeats Pro en Beats Flex.

AirPods Pro en AirPods Max zijn deel van het Zoek mijn-netwerk

Eigenaren van de AirPods 3, AirPods Pro en AirPods Max kunnen hun item terugvinden via het Zoek mijn-netwerk. Het klopt dat je je AirPods al langer in de app kon vinden, maar met deze nieuwe functie werken ook de AirPods 3, Pro en Max net als een AirTag. Met Bluetooth-technologie kunnen andere iPhones anoniem de locatie van jouw AirPods doorgeven via het Zoek mijn-netwerk. Dat is mogelijk dankzij de koppeling met je Apple ID.

Het voordeel van deze functie is dat je niet langer hoeft te vertrouwen op de locatie waarmee jouw iPhone voor het laatst verbinding had met de AirPods. Dat kan bijvoorbeeld een trein zijn, maar die is natuurlijk allang weer vertrokken. Wil je de functie niet gebruiken, dan kun je het uitschakelen. Zorg dat je iPhone verbinding heeft met de AirPods en ga naar Instellingen > Bluetooth > Het i-symbool bij jouw AirPods en schakel Zoek mijn-netwerk uit.

Wil je niet dat jouw AirPods anoniem kunnen worden gevonden door andere apparaten? Dan kun je het uitschakelen. Zorg ervoor dat je AirPods verbinding hebben met je iPhone en volg deze stappen: Instellingen > Bluetooth > Tik op het i-symbool bij de AirPods > Schakel ‘Zoek mijn-netwerk’ uit.

Het traceren van je AirPods werkt ook als iemand anders de oortjes heeft ‘geleend’. Een nadeel is dat er geen activatieslot op de AirPods zit, dus als iemand jouw oortjes vindt kan hij/zij de AirPods loskoppelen en opnieuw gaan gebruiken. Meer weten over ‘Zoek mijn objecten‘? Check onze gids!

Locatie van zoekgeraakte AirPods bekijken

De manieren waarop je AirPods kunt terugvinden zijn afhankelijk van het model. Heb je gewone AirPods, dan kun je enkel de locatie zien waar deze voor het laatst verbonden waren met je iPhone. Je kunt ook een geluid afspelen mits ze verbonden zijn. Heb je AirPods 3, AirPods Pro of AirPods Max, dan zie je een accuratere locatie en kun je ze nauwkeuriger zoeken. Volg deze stappen om zoekgeraakte AirPods terug te vinden:

 1. Open de Zoek mijn-app.
 2. Ga naar het tabblad Apparaten.
 3. Tik op de AirPods en je ziet de locatie op de kaart, zodat je weet waar je moet beginnen te zoeken.
 4. Heb je geschikte AirPods? Tik op Zoek om nauwkeuriger te zoeken.

AirPods geluid afspelen en zoeken

Geluid afspelen op zoekgeraakte AirPods

Kun je de AirPods niet vinden, of weet je nog steeds niet waar je moet beginnen met zoeken? Dan kun je ook een geluidje laten afspelen:

 1. Ga in de Zoek mijn-app naar jouw AirPods.
 2. Kies de optie Speel geluid af.
 3. Zodra de AirPods verbinding hebben hoor je een geluid.
 4. Tik op Stop Geluid als je de AirPods gevonden hebt. Je kan het geluid van beide AirPods stoppen of alleen van de linker of rechter.

Onze ervaring met deze functie is niet zo heel goed. Vaak werkt het afspelen van het geluid niet goed of krijg je pas minuten later een melding, zoals hieronder te zien is. Je weet dan dat de AirPods in de buurt zijn, maar moet nog steeds alles overhoop halen om ze terug te vinden. Bovendien werkt het dus alleen als je iPhone al verbinding heeft met de AirPods.

Zoek mijn AirPods: geluidje afspelen en melding van locatie.

AirPods niet zichtbaar

Als de AirPods leeg of buiten bereik zijn, zie je mogelijk de tekst Geen locatie gevonden of Offline. Je kan dan geen geluidje afspelen. Mogelijk zie je wel de locatie van de laatst bekende locatie. Als de AirPods (Pro) in de oplaadcase zitten, zie je ook geen locatie.

De AirPods Max kun je tot 18 uur zien in de Zoek mijn-app als deze in de Smart Case zit. Als hij niet in de Smart Case opgeborgen is, kun je hem tot 72 uur lang bekijken.

AirPods écht kwijtgeraakt? Je kunt ze vervangen

Is het niet gelukt om met Zoek mijn Airpod het oortje terug te vinden en heb je geen idee meer waar je moet zoeken? Dan kun je eventueel een oortje of de oplaadcase laten vervangen. Hier zijn wel kosten aan verbonden:

Gewone AirPods:

 • Vervangend oortje: €75,- per stuk
 • Gewone oplaadcase voor AirPods: €65,-
 • Draadloze oplaadcase voor AirPods: €85,-

AirPods Pro:

 • Vervangend oortje: €99,- per stuk
 • Draadloze oplaadcase voor AirPods Pro: €109,-
 • Oorkussentjes (beschadigd): €9

Dit is soms goedkoper dan een nieuw setje aanschaffen, maar als je een goede aanbieding kunt vinden kan het ook aantrekkelijker zijn om meteen maar alles nieuw te kopen. De genoemde kosten brengt Apple ook in rekening als er een reparatie uitgevoerd moet worden buiten de garantie. Je leest er meer over in ons artikel over AirPods-reparaties. Bij de AirPods Max kun je het beste informeren bij een servicemedewerker wat de prijzen voor vervanging zijn.

Heb je een vervangend oortje gekregen (of gekocht) en wil je die koppelen met je bestaande oplaadcase, dan kan dat als volgt:

 1. Stop beide AirPods in de oplaadcase.
 2. Controleer of het lampje oranje knippert.
 3. Houd de knop achterop de case vijf seconden ingedrukt.
 4. Het statuslampje gaat nu wit knipperen.
 5. Pak de iPhone en ga naar het beginscherm.
 6. Open de case met daarin de AirPods en houd deze bij de iPhone.
 7. Er verschijnt een animatie op het scherm om te verbinden.
 8. Tik op Verbind en Gereed.

Voor de meest recente functies is het belangrijk dat je de nieuwste AirPods update hebt geïnstalleerd. Wat de meest recente versie is en hoe je kunt updaten, lees je in onze tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken.

AirPods Pro