AirPods 3 met doosje en verpakking.

AirPods resetten: zo zet je de AirPods (Pro/Max) terug naar fabrieksinstellingen

Wil je de AirPods resetten? Het terugzetten naar fabrieksinstellingen kan hardnekkige problemen met de AirPods oplossen, zoals een sneller leeglopend oplaaddoosje, verbindingsproblemen of een krakend geluid uit de oortjes. In deze tip lees je hoe je dat precies doet.

Heb je problemen met je AirPods? Lijken ze sneller leeg te gaan dan normaal of lukt het vaak niet om verbinding te maken? Dan kan het resetten van de AirPods een oplossing zijn! Ook komt dit van pas als je je AirPods gaat verkopen of weggeven. Bovendien lees je hier ook hoe je de AirPods Pro kunt resetten.

AirPods (Pro) resetten doe je zo

AirPods oplaadcase met configuratieknop.Om de AirPods te resetten, volg je onderstaande stappen:

 1. Zorg ervoor dat beide AirPods in de oplaadcase zitten.
 2. Ga op je iPhone naar Instellingen > Bluetooth en tik op het i’tje achter de AirPods. Tik op Vergeet dit apparaat.
 3. Open het klepje en hou de configuratieknop achterop de oplaadcase minstens 15 seconden ingedrukt.
 4. Controleer of het lampje in de oplaadcase eerst een paar keer oranje en daarna wit knippert. De AirPods zijn nu gereset.

De stappen zijn voor alle modellen hetzelfde. Je AirPods Pro resetten werkt dus op dezelfde manier.

Let er op dat je na het resetten opnieuw een koppeling moet maken met al je apparaten, voordat je de AirPods weer kunt gebruiken. Hou er ook rekening mee dat je bepaalde instellingen opnieuw moet aanpassen, zoals het tikken op de AirPods voor Siri of muziekbediening. In onderstaande tips lees je alles over de AirPods koppelen en het instellen van tikken op de AirPods. Bij de AirPods Pro moet je de druksensor voor bediening opnieuw instellen.

Bekijk ook

AirPods koppelen met iPhone, iPad en alle andere apparaten

Heb je geen idee hoe je je AirPods moet koppelen aan je iPhone of iPad of wil je weten hoe je ze aan een Apple TV koppelt? Of wil je de koppeling ongedaan maken? In dit artikel lees je alles erover, inclusief weer loskoppelen van de AirPods.

AirPods Max resetten

Wil je de AirPods Max resetten of terugzetten naar fabrieksinstellingen? Dat kan! Bij hardnekkige problemen kan het helpen om de hoofdtelefoon te resetten of helemaal los te koppelen van je iCloud-account. Dit laatste is aan te raden als je je AirPods Max moet inleveren voor reparatie, tweedehands hebt verkocht of wilt terugsturen naar Apple.

Zo kun je de AirPods Max resetten, waarbij je geen instellingen verliest en hij gekoppeld blijft aan je account:

 1. Zorg dat de batterij van de AirPods Max niet helemaal leeg is.
 2. Houd de zijknop en de Digital Crown ingedrukt totdat het statuslampje op de rechter oorschelp oranje begint te knipperen.
 3. De hoofdtelefoon start nu opnieuw op.

AirPods Max koppelen.

Zo zet je je AirPods Max terug naar fabrieksinstellingen:

 1. Zorg dat de batterij van de AirPods Max niet helemaal leeg is.
 2. Houd de zijknop en de Digital Crown 15 seconden ingedrukt.
 3. Het statuslampje op de rechter oorschelp begint eerst oranje te knipperen en wordt dan wit.
 4. De hoofdtelefoon is nu losgekoppeld van je account.

Waarom je AirPods resetten?

Wanneer komt het resetten van je AirPods eigenlijk van pas? Op verschillende momenten. Als je je AirPods aan iemand anders wil geven is het wel zo handig als er geen koppeling meer met jouw apparaten is. Ook kan het resetten helpen bij allerlei andere problemen. Zo was er in januari 2017 sprake van accuproblemen met het bewaardoosje van de AirPods. Gebruikers meldden destijds dat de accu van de oplaadcase plotseling leegraakte. Resetten bleek het probleem op te lossen.

Een ander AirPods probleem dat zich kan voordoen is een krakend geluid in de AirPods of een niet werkende verbinding. In dat geval kan het resetten van je AirPods de oplossing bieden, maar je zou ook kunnen kijken naar andere Bluetooth-apparaten in je omgeving. Bluetooth op je toestel uit en aan zetten zou ook kunnen helpen.

Wil je je iPad of iPhone naar fabrieksinstellingen terugzetten, dan hebben we daarvoor een aparte tip.

Bekijk ook

iPhone fabrieksinstellingen terugzetten: bij verkoop of hardnekkige problemen

Wil je je iPhone weggeven of verkopen, dan zul je je toestel eerst moeten terugzetten naar fabrieksinstellingen. Daarbij wordt de inhoud volledig gewist. Het terugzetten naar fabrieksinstellingen kan ook een oplossing zijn bij hardnekkige problemen met je iPhone.

Zijn je AirPods defect, check dan in onderstaande tip hoe het zit met reparaties. Of kijk wat je doen als je AirPods problemen geven, zoals haperende audio, weinig volume, korte batterijduur en meer:

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro