AirPods

AirPods resetten: zo zet je de AirPods terug naar fabrieksinstellingen

Wil je de AirPods resetten? Het terugzetten naar fabrieksinstellingen kan hardnekkige problemen met de AirPods oplossen, zoals een sneller leeglopend oplaaddoosje, verbindingsproblemen of een krakend geluid uit de oortjes. In deze tip lees je hoe je dat precies doet.

Heb je problemen met je AirPods? Lijken ze sneller leeg te gaan dan normaal, of lukt het vaak niet om verbinding te maken? Dan kan het resetten van de AirPods een oplossing zijn!

  1. AirPods resetten
  2. Waarom resetten?

AirPods resetten doe je zo

AirPods oplaadcase met configuratieknop.Om de AirPods te resetten, volg je onderstaande stappen:

  1. Zorg ervoor dat beide AirPods in de oplaadcase zitten.
  2. Open het klepje en hou de configuratieknop achterop de oplaadcase minstens 15 seconden ingedrukt.
  3. Controleer of het lampje in de oplaadcase eerst een paar keer oranje en daarna wit knippert. De AirPods zijn nu gereset.

Let er op dat je na het resetten opnieuw een koppeling moet maken met al je apparaten, voordat je de AirPods weer kunt gebruiken. Hou er ook rekening mee dat je bepaalde instellingen opnieuw moet aanpassen, zoals het tikken op de AirPods voor Siri of muziekbediening. In onderstaande tips lees je alles over de AirPods koppelen en het instellen van AirPods.

Waarom je AirPods resetten?

Wanneer komt het resetten van je AirPods nu van pas? Op verschillende momenten. Als je je AirPods aan iemand anders wil geven is het wel zo handig als er geen koppeling meer met jouw apparaten is. Ook kan het resetten van de AirPods helpen bij allerlei andere problemen. Zo was er in januari 2017 sprake van accuproblemen met het bewaardoosje van de AirPods. Gebruikers meldden destijds op Reddit dat de accu van de oplaadcase plotseling leeg kon raken. De AirPods resetten bleek het probleem op te lossen. Sindsdien lijkt Apple het probleem te hebben opgelost.

Een ander probleem dat zich kan voordoen is een krakend geluid in de AirPods. In dat geval kan het resetten van je AirPods de oplossing bieden, maar je zou ook kunnen kijken naar andere Bluetooth-apparaten in je omgeving. Bluetooth op je toestel uit en aan zetten zou ook kunnen helpen.

Wil je je iPad of iPhone naar fabrieksinstellingen terugzetten, dan hebben we daarvoor een aparte tip.

Zijn je AirPods defect, check dan in onderstaande tip hoe het zit met reparaties. Of kijk wat je doen als je AirPods problemen geven, zoals haperende audio, weinig volume, korte batterijduur en meer:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Muziek
Onderwerpen airpods, reset
Device AirPods