Apple Watch Series 7 met watchOS 8.

Alles over het scherm van de Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 heeft een groter en beter scherm dan zijn voorgangers. In dit artikel lees je alles wat je over dit nieuwe scherm moet weten, zoals de resolutie en het praktisch nut.

De Apple Watch Series 7 heeft als grootste vernieuwing het grotere scherm. Hoe groot is het scherm, wat is de resolutie en wat heb je er eigenlijk aan? Je leest het hier. Wil je de nieuwe Apple Watch meteen aanschaffen? Check dan ons overzicht Apple Watch kopen voor de actuele prijzen van alle modellen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

#1 Hoe groot is het Apple Watch Series 7 scherm?

Voor de Apple Watch Series 7 heeft Apple twee nieuwe formaten ontwikkeld. Je kan kiezen tussen 41mm en 45mm, een sprong van 1mm ten opzichte van de voorgangers. Op de onderstaande foto zie je hoe groot het nieuwste model (rechts) is ten opzichte van de Apple Watch Series 3 (links) en de Apple Watch Series 6 (midden).

Apple Watch 2021 line-up

#2 Resolutie van Apple Watch Series 7-display

Ook de resolutie van de Apple Watch Series 7 is bekend. Wist je dat de grote versies van de Apple Watch Series 7 en Apple Watch Series 6 meer pixels hebben dan de originele iPhone uit 2007?

Model Klein model Groot model
Apple Watch Series 7 352 x 430 pixels (41mm) 396 x 484 pixels (45mm)
Apple Watch Series 6 324 x 394 pixels (40mm) 368 x 448 pixels (44mm)
Apple Watch Series 3 272 x 340 pixels (38mm) 312 x 390 pixels (42mm)

#3 Schermranden en schermtechniek

Ondanks dat het scherm bijna 20% groter wordt, wordt de Apple Watch zelf maar 1 millimeter groter (verticaal). Dat komt omdat de schermranden 40% kleiner zijn geworden. Hoewel je nog steeds een zwart randje rondom het scherm ziet en het display dus niet helemaal tot aan de behuizing komt, is dit zwarte randje wel een stuk kleiner. De verhouding scherm ten opzichte van het oppervlak is dus groter.

Apple Watch Series 7 schermgrootte

Hoewel Apple al een tijdje experimenteert met micro-LED, gebruikt de Apple Watch Series 7 deze schermtechniek niet. Het blijft dit jaar bij een OLED-scherm. Net als voorheen gaat het om een Always-on display.

Het scherm van de aluminium modellen is bedekt met Ion-X, terwijl saffierglas is gereserveerd voor de duurdere modellen van staal en titanium.

#4 Wat heb je aan een groter Apple Watch Series 7 display?

Je vraagt je misschien af: wat heb ik nou eigenlijk aan zo’n groter scherm? Allereerst heeft de Apple Watch Series 7 nieuwe wijzerplaten die gebruikmaken van het grotere scherm. Deze bevatten meer en grotere complicaties, zodat er nog meer informatie op het scherm getoond kan worden. Ook zijn er speciale wijzerplaten die de cijfers helemaal tot aan de rand duwen.

Apple Watch Series 7 preorder in aluminium (middernacht en sterrenlicht).

Bekijk ook

'Apple Watch Series 7 krijgt nieuwe wijzerplaten en 16 procent groter scherm'

Apple gaat nieuwe wijzerplaten uitbrengen voor de Apple Watch Series 7, die profiteren van het grotere scherm. Dat zegt Mark Gurman van Bloomberg. Bovendien wordt het scherm 16 procent groter.

Dat de Apple Watch Series 7 een groter scherm zou krijgen, zagen we in watchOS 8. Apple heeft veel van haar apps grotere titels gegeven. Op de vorige Apple Watches ziet dat er niet altijd even strak uit en het was ook wat onduidelijk waarom Apple dit zou doen. Op de Apple Watch Series 7 komt dit beter tot zijn recht. In apps kan je daardoor meer tegelijkertijd zien, zonder te hoeven scrollen.

Lees meer over de Apple Watch Series 7 in ons uitlegartikel. De eerste modellen worden geleverd op 15 oktober.

Bekijk ook

Dit is de Apple Watch Series 7 met groter scherm

De Apple Watch Series 7 was het topmodel van 2021. Deze smartwatch kreeg en groter scherm en werd in twee nieuwe formaten verkocht: 41mm en 45mm. Lees verder om te ontdekken welke functies nieuw waren bij de Apple Watch Series 7.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.