AirPods Pro zonder oortip

AirPods 3 geruchten: de 8 belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe AirPods

In dit artikel zetten we de recente AirPods 3 geruchten op een rij. Wat kun je verwachten op het gebied van design, functies en release? Dit zijn onze acht verwachtingen van de AirPods 3.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPods 3 geruchten: onze verwachtingen

De AirPods 3 komen eraan. Er zijn meerdere aanwijzingen dat de derde generatie AirPods binnenkort beschikbaar zijn. Maar wat is er eigenlijk nieuw? Welke verbeteringen kun je verwachten? De afgelopen maanden zijn er al tal van geruchten over de AirPods 3 geweest, die we in dit artikel voor je verzameld hebben. Zo weet je precies wat je van de AirPods 3 kan verwachten.

Update 18 oktober 2021: Inmiddels zijn de nieuwe AirPods 3 aangekondigd. Ontdek wat er nieuw is!

Bekijk ook

AirPods 3: alles over de nieuwste oordopjes van Apple (en de vorige generaties)

Het is zover! Apple heeft de AirPods 3 aangekondigd. Apple's populaire oordopjes krijgen een update met nieuwe functies en een iets ander uiterlijk. Hier lees je alles over de aankondiging en release van de AirPods 2021!

#1 Nieuw design, vergelijkbaar met AirPods Pro
Het lijkt er sterk op dat de derde generatie AirPods een nieuw design krijgen. Meerdere betrouwbare bronnen hebben dit de afgelopen maanden al beweerd. Dat betekent dat de standaard AirPods voor het eerst afstappen van het vertrouwde ontwerp, dat geïnspireerd was op de bedrade EarPods. De nieuwe AirPods 3 krijgen een ontwerp dat sterk doet denken aan dat van de AirPods Pro. De vorm van het oortje komt overeen en ook het stokje is een stuk kleiner. Er zijn ook al diverse renders verschenen die het nieuwe design laten zien.

Gizmochina AirPods 3 render

De grote vraag blijft echter: stapt Apple wel of niet over op in-ear? Naast de renders zijn er inmiddels ook gelekte foto’s opgedoken waarop de AirPods 3 mogelijk te zien zijn. Op geen van die foto’s zijn de rubberen in-ear dopjes te zien, dus het is mogelijk dat Apple wel het design van de AirPods Pro gebruikt, maar dan zonder het in-ear ontwerp via de oordopjes. Het zou daardoor qua gevoel in je oren tussen de huidige gewone AirPods en de AirPods Pro in zitten.

AirPods 3 massaproductie

#2 Geen ruisonderdrukking
Wat in ieder geval zeker lijkt, is dat de nieuwe AirPods 3 geen actieve ruisonderdrukking krijgen. Deze functie blijft voorbehouden aan de AirPods Pro en AirPods Max. Met actieve ruisonderdrukking luisteren de microfoons in de AirPods mee en filteren het storende omgevingsgeluid, waardoor je dus alleen nog maar de muziek zelf hoort. Wellicht dat Apple wel een andere techniek gaat gebruiken, zoals ruisisolatie, dankzij de vernieuwde vorm van de AirPods. Ruisisolatie wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld de Powerbeats Pro.

#3 Betere batterijduur, nieuwe oplaadcase
Volgens Bloomberg krijgen de AirPods 3 ook een betere accuduur. Dat zagen we ook al bij de overstap van de eerste AirPods naar de AirPods 2. Op welk gebied de accuduur verbeterd wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk ga je dit alleen merken voor tijdens het bellen (handig voor videobellen), maar voor een langere accuduur tijdens het luisteren van muziek zeggen we ook zeker geen nee.

Door het nieuwe design krijgen de AirPods 3 overigens ook wel een nieuwe oplaadcase. Deze is qua vorm vergelijkbaar met de oplaadcase van de AirPods Pro. Op gelekte foto’s is deze ook te zien. Opvallend daarbij is dat er ook geen plek lijkt voor de rubberen oorkussentjes.

AirPods 3 gelekte foto

#4 Mogelijk met nieuwe chip
Maar hoe zorgt Apple voor die betere accuduur in de AirPods 3? Mogelijk komt een nieuwe H-chip daar goed van pas. Apple gebruikt meestal een nieuwe chip om nieuwe functies en verbeterde accuduur door te voeren. Dat was ook het geval bij de overstap van de eerste AirPods (W1-chip) naar de huidige AirPods 2 (H1-chip). Apple gebruikt de H1-chip al sinds 2019, dus een overstap naar een H2-chip klinkt daardoor zo gek nog niet.

#5 Nieuwe iOS 15-functies
De AirPods krijgen in iOS 15 allerlei nieuwe functies. Eén van de meest handige verbeteringen is dat de AirPods gekoppeld worden aan het Zoek mijn-netwerk via je Apple ID. Je kan ze daardoor zelfs terugvinden als ze in de case zijn en je niet binnen het eigen Bluetooth-bereik bent. Maar dit werkt nu nog alleen met de AirPods Pro en AirPods Max. We verwachten dat de AirPods 3 hier ook mee samenwerken. Dat geldt misschien ook wel voor de nieuwe functie Conversation Boost. En als de nieuwe AirPods 3 ruimtelijke audio krijgen, dan levert dit in iOS 15 ook weer meer mogelijkheden op.

Lees meer in ons overzicht met de AirPods-functies in iOS 15.

Bekijk ook

Deze zes AirPods-functies zijn nieuw in iOS 15

AirPods hebben in iOS 15 zes nieuwe functies gekregen: met een zogeheten conversatie boost kun je mensen beter verstaan en je kunt ook allerlei notificaties laten voorlezen. Daarnaast is het zoeken van AirPods verbeterd.

#6 Overige functies voor AirPods 3
Mogelijk voegt Apple nog wat andere functies toe aan de AirPods 3, al zijn daar geen sterke geruchten over geweest:

  • Betere waterbestendigheid: De AirPods Pro zijn vanwege het design zweet- en spatwaterbestendig. Aangezien het design van de AirPods 3 overeenkomt, geldt dit mogelijk ook voor het nieuwe model.
  • Spatial Audio: Hoewel Apple geen actieve ruisonderdrukking toe gaat voegen, is ondersteuning voor Spatial Audio misschien wel mogelijk. Er zijn geen geruchten over geweest, maar het zou ons niets verbazen als Apple dit alsnog toe gaat voegen. De nieuwe AirPods werken in ieder geval wel met Dolby Atmos en Spatial Audio bij Apple Music.
  • Geen lossless audio: Lossless audio vereist een bedrade verbinding, waardoor de AirPods via Bluetooth niet geschikt zijn. Er is wel een gerucht dat de AirPods lossless audio krijgen dankzij een nieuwe verbindingsmethode via AirPlay.
  • Met draadloos opladen: Draadloos opladen in de oplaadcase zal in ieder geval wederom een optie zijn, maar mogelijk is dit straks ook standaard (net als bij de AirPods Pro).

#7 Prijs van AirPods 3
Hoeveel gaan de AirPods 3 kosten? Er is één gerucht geweest over de prijs van de AirPods 3. Volgens de bron worden de AirPods 3 20% goedkoper dan de AirPods Pro. Dat betekent een prijs van zo’n €230. Dat is ongeveer gelijk met de adviesprijs van de huidige AirPods met draadloze oplaadcase. Of Apple ook nog een goedkopere versie met gewone oplaadcase uit gaat brengen weten we niet, maar we denken eerlijk gezegd van niet. Een andere optie is dat Apple de huidige tweede generatie AirPods met standaard oplaadcase in het assortiment houdt, als goedkoper alternatief. Ming-Chi Kuo denkt dat de AirPods 2-productie gewoon doorgaat, ook als de derde generatie op de markt is.

Bekijk ook

Gerucht: 'Prijs AirPods 3 ligt rond de €230, zonder ruisonderdrukking'

Apple gaat in 2021 vermoedelijk de derde generatie AirPods uitbrengen. De prijs van de AirPods 3 is waarschijnlijk 20% lager dan bij de AirPods Pro, waardoor ze ongeveer hetzelfde kosten als de huidige gewone AirPods met draadloze case.

#8 Release van de AirPods 3
Over de release van de AirPods 3 is al veel gezegd en geschreven. De geruchten gingen alle kanten op: van een release in maart tot aan de specifieke datum van 18 mei. Maar de meest betrouwbare bronnen zeggen dat de massaproductie van de AirPods 3 pas in het derde kwartaal van dit jaar van start gaat.

Als we een gokje moeten wagen, denken we dat de AirPods 3 in september uitkomen, tegelijk met de nieuwste iPhones en Apple Watch. Dat zegt ook Ming-Chi Kuo, in zijn voorspellingen over de najaarsline-up van Apple. Hij denkt dat de AirPods 3 tegelijk met de iPhone 13 worden aangekondigd, maar dat Apple de AirPods 2 ook nog op de markt houdt voor een lagere prijs.

Bekijk ook

Wanneer worden de AirPods 3 aangekondigd? Nieuwe geruchten over een datum

Apple zou de AirPods 3 release in het najaar van 2021 gepland hebben, met een aankondiging tijdens het oktober-event van 2021. Een opvallende verwachting is dat de huidige generatie AirPods ook op de markt blijft.

In 2022 verwachten we ook nog de AirPods Pro 2, mogelijk met fitnesstracking. Deze informatie is afkomstig van een betrouwbare bron, die ook aangeeft dat Apple later dit jaar met de AirPods 3 met nieuw design komt zoals in dit artikel besproken is.

Bekijk ook

Gerucht: 'AirPods Pro 2 met nieuwe functies komen in 2022'

Apple werkt aan een nieuwe AirPods Pro 2 met een nieuw design. Deze tweede generatie AirPods Pro met fitnesstracking komen in 2022, zo beweerde een bron al eerder. Nu is er opnieuw een bron die zegt de AirPods Pro in 2022 te verwachten. Voor die tijd brengt Apple later dit jaar nog de AirPods 3 uit, met nieuw design.

Wil je nu al AirPods kopen? Er verschijnen regelmatig goede aanbiedingen, nu het nieuwe model in aantocht is. Check voor de beste deals ons artikel met AirPods aanbiedingen.

Bekijk ook

De goedkoopste AirPods: alle actuele aanbiedingen voor Cyber Monday en Black Friday

De AirPods, AirPods Pro en AirPods Max zijn regelmatig in de aanbieding, vooral bij Amazon. Waar vind je momenteel de goedkoopste deal voor de gewone AirPods, AirPods Pro en AirPods Max? En wat zijn de Black Friday AirPods-deals? Check het hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 18 augustus: Artikel bijgewerkt met de nieuwste geruchten en aankomende functies.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.