iPad 2021

Alles over de iPad 2021: dit is er nieuw

De iPad 2021 is de negende generatie iPad en brengt een aantal verbeteringen aan de camera en de chip. Alles wat je moet weten over dit model lees je hier.

iPad 2021 review Prijs (vanaf €389,-)

Inmiddels zijn we gewend dat Apple ieder jaar een nieuwe gewone iPad aankondigt. Dit is de instap-iPad die voor een grote doelgroep interessant is, mede vanwege de lagere prijs. Apple verbetert elk jaar deze iPad stap voor stap en in 2021 was het ook weer zover. De iPad 2021 biedt verbeteringen in de camera, maar ook in de chip. Lees hier alles wat er nieuw is in de negende generatie iPad!

iPad 2021 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad 2021:

  • Negende generatie iPad, ook wel iPad 9 of iPad 2021 genoemd
  • 10,2-inch scherm, zelfde als de voorganger
  • Met snellere A13 Bionic chip
  • Biedt dubbel zoveel opslag: 64GB en 256GB
  • Verbeterde camera met Center Stage
  • Te koop vanaf €389,-
  • Releasedatum op 24 september 2021

Design nieuwe iPad 2021

De iPad 2021 heeft een traditioneel iPad-design. Er zit gewoon een thuisknop op met Touch ID-vingerafdrukscanner. De zijkanten van deze iPad zijn niet vlak zoals de iPad Air en de iPad Pro. Qua ontwerp is het nieuwe model dan ook identiek aan zijn voorganger. Apple staat erom bekend bij dit type iPad om ontwerpen en onderdelen van voorgaande jaren te hergebruiken. De prijs kan daardoor laag blijven en voor de doelgroep is dit vaak genoeg. De nieuwe iPad 2021 komt beschikbaar in spacegrijs en zilver. De goudkleurige versie is dus komen te vervallen.

iPad 2021 met Smart Keyboard

Scherm van iPad 2021

De iPad 2021 heeft hetzelfde scherm als de voorganger. Dat betekent een 10,2-inch display. Helaas is het scherm niet gelamineerd. Dat betekent dat je een dunne laag lucht tussen het glas en de pixels ziet. Apple doet dit om de kosten te drukken, dus we begrijpen die keuze. Een gelamineerd scherm is mooier en werkt prettiger in combinatie met een Apple Pencil. Ook ontbreekt de antireflectiecoating voor gebruik buitenshuis.

Kind met iPad 2021

De resolutie van het scherm is ongewijzigd gebleven. Op de iPad 2021 vind je een gewoon Retina-scherm met een resolutie van 2160 x 1620 pixels met een helderheid van 500 nits. Geen bijzonderheden dus, maar wel een prima scherm voor alle basistaken van een iPad. Om het scherm toch beter te maken, is in dit model True Tone toegevoegd. De iPad past daarmee de tint van het scherm aan op basis van het omgevingslicht, zodat de kleuren altijd realistisch ogen.

Prestaties iPad 2021

De nieuwe iPad heeft een A13 Bionic-chip, die zo’n 20% sneller is dan de gewone iPad uit 2020. Volgens Apple is deze 3x sneller dan de huidige Chromebook. De nieuwe chip verbetert volgens Apple het alledaagse gebruik, maar is ook meer geschikt voor geavanceerde apps zoals Adobe Fresco. Er zit ook een nieuwe generatie Neural Engine in, waardoor functies als Livetekst in iPadOS 15 beter zijn.

iPad 2021 scherm

De camera heeft een verbeterde autofocus en de voorste camera is verbeterd. De voorste camera bestaat uit een 12-megapixel ultrawide-camera. De nieuwe iPad ondersteunt ook Center Stage (Middelpunt), dat je kent van de nieuwste iPad Pro. De camera past zijn gezichtsveld aan op basis van de personen die in beeld zijn. Hij ‘zoomt’ als het ware in en uit, zodat je altijd goed in beeld bent.

Prijs en beschikbaarheid iPad 2021

De iPad 2021 is te koop vanaf €389,-. Dat is dezelfde prijs als het vorige model, maar je krijgt er nu 64GB voor terug in plaats van 32GB. Wil je 4 keer zoveel opslag, dan betaal je €170,- meer. Je kunt je iPad gratis laten graveren, maar denk eraan dat dit negatieve impact kan hebben op de waarde mocht je het toestel ooit willen verkopen. De iPad 2021 is sinds midden september 2021 bij Apple te bestellen en de eerste exemplaren werden op 24 september 2021 geleverd.

Nederlandse prijzen van de negende generatie iPad:

Of dit model wat voor jou is, lees je in onze iPad 2021 review. Daarin bespreken we het verbeterde scherm, de camera en alle andere eigenschappen van deze standaard iPad.

Bekijk ook

Review iPad 2021: dezelfde iPad met een broodnodige verbetering

Apple heeft ook dit jaar een vernieuwde iPad uitgebracht. De iPad 2021, ook wel de negende generatie iPad genoemd, biedt een aantal vernieuwingen, maar is ook in heel veel opzichten hetzelfde als de vorige modellen. Is het tijd voor een grotere vernieuwing?

Ben je benieuwd naar de huidige iPad-lineup? Lees dan onze iPad vergelijking. Daarin vergelijken we iPads met elkaar. Je vindt daar alle huidige modellen overzichtelijk bij elkaar.

Bekijk ook

iPad vergelijken: dit is jouw iPad-keuzehulp! Welke iPad past bij jou?

Welke iPad past bij jou: de grote iPad Pro 2021, de kleinere iPad mini 2021, de supersnelle iPad Air 2022 of de standaard 10,2-inch iPad 2021? We vergelijken de iPads en zetten de verschillende modellen en afwegingen op een rijtje.

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2022
Device
iPad 2021