Eve Outdoor Cam HomeKit beveiligingscamera bij de voor voordeur.

Nieuwe Eve HomeKit-beveiligingscamera voor buiten met ingebouwde lamp nu verkrijgbaar

De eerder aangekondigde Eve Outdoor Cam is nu beschikbaar. Dit nieuwe Eve-accessoire is een beveiligingscamera voor buiten met ingebouwde verlichting. Er zit ook een nachtmodus op.

De Eve Outdoor Cam is vanaf nu verkrijgbaar, ook in Nederland. De camera voor buiten met ingebouwde lamp kost in Nederland €249,95 bij Amazon. De camera maakt verbinding via wifi (alleen 2,4GHz) en wordt geleverd met de nodige bevestigingsmaterialen en bekabeling. Eve heeft een uitgebreide instructievideo voor het bevestigen van de camera.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Eve Cam Outdoor nu verkrijgbaar

De makers raden aan om de Eve Cam te bevestigen op een bestaande aansluiting, bijvoorbeeld van een buitenlamp. De camera werkt niet op batterijen. Na het correct aansluiten en bevestigen aan de muur, kun je de camera toevoegen aan de Woning-app. Je gebruikt voor het configureren de Eve-app. De Eve Outdoor Cam werkt exclusief via HomeKit en HomeKit Secure Video en is dus niet te gebruiken met bijvoorbeeld de Google Assistent. Omdat HomeKit Secure Video vereist is, heb je iCloud+ nodig met minstens 50GB opslag.

Dit zijn in het kort de specificaties van de Eve Outdoor Cam:

 • Exclusief met Apple HomeKit Secure Video
 • 1080p resolutie met 24 frames per seconde H.264 video
 • Kijkhoek van 157 graden
 • Nachtmodus met infrarood
 • Ingebouwde lamp met light boost
 • Bewegingsdetectie met infrarood met een kijkhoek van 100 graden tot 8 meter ver (bij een hoogte van 2,5 meter)
 • Ingebouwde microfoon en speaker voor tweewegcommunicatie
 • IP55 waterbestendigheid
 • Camera instelbaar met drie assen
 • Ingebouwde statuslamp

Je kunt de Eve Outdoor Cam bestellen bij Amazon voor €249,95 met een levering voor de volgende dag.

Eve Outdoor Cam HomeKit beveiligingscamera bij de achterdeur in de tuin.

Smart home-fabrikant Eve zet zich al jaren in voor exclusieve HomeKit-accessoires en tijdens de CES 2022 heeft het merk deze camera aangekondigd. De Eve Outdoor Cam is het nieuwste lid van de Eve HomeKit-familie en combineert enkele functies van de bestaande Eve Cam met een handige lamp voor buiten.

Het extraatje van deze camera is dat de bovenkant is voorzien van een buitenlamp. Hiermee kan je niet alleen inbrekers afschrikken, maar ook beter zien wie er voor je deur staat. De camera lijkt daarmee op een kleinere versie van de Netatmo Presence; een buitencamera die ook werkt met HomeKit Secure Video. In tegenstelling tot de nieuwste buitencamera van Netatmo zit er echter geen sirene in de Eve Outdoor Cam.

Eve Outdoor Cam HomeKit beveiligingscamera met app.

Eve MotionBlinds uitrol gestart

Bijna een jaar geleden kondigden Eve en het Nederlandse bedrijf Coulisse de MotionBlinds aan. De twee bedrijven hebben hun handen nu ineen geslagen om slimme HomeKit-rolgordijnen te maken. Deze zijn daardoor te bedienen met HomeKit en Siri en maken verbinding via Thread. Dankzij ondersteuning voor Thread kunnen de rolgordijnen ook samenwerken met Matter, de aankomende smart home-standaard van Apple, Amazon, Zigbee en meer.

Eve MotionBlinds samen met Coulisse.

De Eve MotionBlinds werken met een batterij die via usb-c opgeladen kan worden. Er is geen hub nodig en naast Thread werken ze ook via Bluetooth. De Eve MotionBlinds worden alleen verkocht via de verkooppartners van Coulisse. In Nederland is dat via Smartblinds.nl. De prijs is afhankelijk van het gebruikte materiaal, de afmetingen en meer.

Bekijk ook

Nederlands bedrijf Coulisse gaat met Eve raambekleding met HomeKit en Thread maken

Het Nederlandse bedrijf Coulisse, gespecialiseerd in allerhande raambekleding, gaat een slimme oplossing maken met HomeKit en Thread. Daarvoor slaan ze de handen ineen met smart home-fabrikant Eve.

Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 17 mei: De Eve Cam Outdoor is nu verkrijgbaar. Het artikel is hiervoor geactualiseerd.
 • 2022 - 04 april: Artikel bijgewerkt met nieuwe info over de release van de Eve Outdoor Cam.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.