Alle banken van de Volksbank nu met Apple Pay: nu ook beschikbaar bij SNS

Het heeft lang geduurd: wanneer zou de Volksbank Apple Pay ondersteunen? Na ASN en RegioBank eerder deze maand, ondersteunt nu ook SNS Bank Apple Pay. Al meer dan twee jaar geleden gaf de Volksbank aan met Apple in gesprek te zijn over het aanbieden van Apple Pay.

Update 17 mei 2022: Vandaag is, een week na ASN en RegioBank, ook SNS Bank van start gegaan met Apple Pay. Lees verderop in dit artikel hoe je Apple Pay bij SNS kunt activeren.

Met de toevoeging van Volksbank aan het rijtje banken dat Apple Pay ondersteunt doen nu nagenoeg alle gangbare banken in Nederland mee. Eind april werd Wallet-ondersteuning toegevoegd aan de apps van SNS, ASN en RegioBank. Nu is de schakelaar ook definitief overgezet voor SNS, nadat ASN en Regiobank een week eerder al aan de beurt waren. Je kan dus vanaf nu Apple Pay gebruiken bij zowel SNS, ASN als RegioBank. Wij laten je hieronder zien hoe je Apple Pay bij de Volksbank-merken kunt instellen.

Apple Pay bij Volksbank: SNS nu ook beschikbaar

Op 8 september 2021 kon iCulture als eerste melden dat SNS, ASN en RegioBank alledrie Apple Pay gaan ondersteunen. Sinds die aankondiging bleef het lang stil. Gebruikers vroegen zich al maanden af waar de beloofde ondersteuning bleef. De banken konden geen datum voor Apple Pay noemen, behalve dat er werd gewerkt aan een spoedige introductie. Dat de banken geen datum konden geven, is ook niet zo gek. Banken mogen van Apple van tevoren geen startdatum publiekelijk bekendmaken, waardoor het grotendeels een verrassing is zodra Apple Pay beschikbaar is. Het moederbedrijf heeft gekozen voor een gefaseerde uitrol, zo lieten ze vorige week weten: “We hebben ervoor gekozen om de introductie gefaseerd te doen, zodat we goed controle en overzicht op de livegang kunnen houden”, aldus de Volksbank. SNS is de grootste bank van de drie merken. Blijkbaar is de uitrol bij ASN en RegioBank goed verlopen, waardoor nu ook SNS aan de beurt is.

De aankondiging werd gedaan in een persbericht.

SNS Apple Pay kaart.

Apple Pay instellen bij SNS, ASN en RegioBank

Hieronder leggen we uit hoe je Apple Pay kunt instellen bij SNS, ASN en RegioBank via de eigen app van de bank.

 1. Open de Mobiel bankieren-app op en log in.
 2. In het overzicht klik je op Activeer Apple Pay (of ga naar Instellingen > Apple Pay).
 3. Kies met welke rekening(en) je Apple Pay wilt gebruiken.
 4. Klik op Volgende.
 5. Lees de voorwaarden en accepteer deze. De betaalpas is daarna toegevoegd aan jouw Apple Wallet en je bent klaar om te betalen met Apple Pay.

Je kunt eventueel nog aangeven dat je deze betaalpas als standaardkaart in de Wallet wilt gebruiken. Je ontvangt een bevestiging per mail en sms dat je Apple Pay hebt geactiveerd.

Je kan ook SNS, ASN en RegioBank toevoegen aan Apple Pay via de Instellingen-app op je iPhone. Dit werkt als volgt:

 1. Ga naar Instellingen > Wallet en Apple Pay.
 2. Tik op Voeg kaart toe.
 3. Kies voor Betaalkaart of creditcard.
 4. Kies de bank waarvan je een kaart wil toevoegen, in dit geval dus SNS, ASN of RegioBank.
 5. Je wordt nu doorgestuurd naar de app van de gekozen bank.
 6. Volg de verdere stappen.
 7. Lees verder in onze tip Apple Pay configureren.

Bekijk ook

Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Je kan Apple Pay instellen, maar hoe voeg je je betaalpas toe aan Apple Pay? In deze tip laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone, Apple Watch en meer.

Je hebt dus de app van de bank nodig om Apple Pay te kunnen activeren. Heb je die nog niet, download hem dan via bovenstaande stappenplan of de downloadknop hieronder.

Geschikte passen en kosten

Om gebruik te kunnen maken van Apple Pay bij SNS, ASN en RegioBank, heb je een particuliere rekening nodig bij de desbetreffende bank. Het werkt dus met je gewone pinpas die je normaal ook gebruikt. Creditcards worden niet ondersteund, voorzover wij konden nagaan. De creditcards van de Volksbank-merken worden uitgegeven door ICS (net als bij bijvoorbeeld ABN AMRO), die geen Apple Pay ondersteunt. Ook werkt het alleen met particuliere rekeningen en dus niet met een zakelijke rekening bij SNS, ASN of RegioBank.

Bij SNS heb je één van deze rekeningen nodig:

 • SNS Basis
 • SNS Compleet
 • SNS Studentenrekening
 • SNS Jongerenrekening

Er zijn geen extra kosten gebonden aan Apple Pay bij SNS, ASN en RegioBank. Je kunt het dus zonder extra te hoeven betalen instellen. Ook voor betalingen met Apple Pay hoef je niets extra’s te betalen: het werkt gewoon net als elke andere contactloze betaling.

Bij deze winkels kun je terecht

Om Apple Pay te gebruiken, hou je gewoon je iPhone of Apple Watch bij de contactloze betaalterminal. Bij de iPhone gebruik je Touch ID, Face ID of de toegangscode om jezelf te identificeren. Bij de Apple Watch is dat dankzij draagdetectie niet nodig. Je voert alleen je toegangscode in zodra je de Apple Watch om doet. Voor Apple Pay gelden niet de limieten die voor normale contactloze betalingen gelden. Dat betekent dat je ook voor bedragen boven de €25 zonder pincode kan afrekenen.

Je kan bij alle winkels terecht die contactloos betalen aanbieden. In Nederland vind je contactloos betalen bijna overal, ook op automaten en parkeergarages. Dat betekent dat je dus ook met je iPhone kan betalen in winkels die niet actief Apple Pay aanbieden, zoals de slager om de hoek. Daarnaast kan je Apple Pay in apps en op het web gebruiken, als alternatief voor iDEAL. Onder andere de apps van Pathé, Thuisbezorgd en Coolblue werken met Apple Pay. Op het web kan je ook terecht bij bijvoorbeeld BCC en Wehkamp. Het voordeel is dat je dan soms geen account hoeft aan te maken, omdat je een product rechtstreeks vanaf de productpagina kan aanschaffen. Je verzend- en factuurgegevens worden opgehaald uit je instellingen van Apple Pay. Lees meer in onze tip over welke winkels Apple Pay accepteren.

Bekijk ook

Welke winkels accepteren Apple Pay?

Welke winkels accepteren Apple Pay? Op welke plekken kun je in Nederland met Apple Pay betalen? En welke webshops accepteren Apple Pay? In dit artikel lees je welke winkels Apple Pay ondersteunen en hoe je dit zelf op kan zoeken.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze algemene Apple Pay uitleg met meer informatie. Veelgestelde vragen over Apple Pay hebben we verzameld in onze Apple Pay FAQ, waar je ook de antwoorden vindt. Tot slot hebben we een uitgebreid tipsoverzicht over Apple Pay.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Lange aanloop Apple Pay bij de Volksbank

Al jaren beloven SNS, ASN en RegioBank de mogelijkheden voor Apple Pay te onderzoeken. Al in januari 2020 (dus ruim twee jaar geleden) gaf SNS aan in gesprek te zijn met Apple. Maar echt duidelijkheid was er voor klanten niet. Totdat wij in het najaar van 2021 opnieuw navraag deden en daar eindelijk de definitieve bevestiging kwam. De woordvoerder kon toen eindelijk zeggen dat ze “inderdaad de tijd genomen hebben om af te wegen of we Apple Pay wel of niet gaan voeren” en dat uiteindelijk besloten is om “Apple Pay mogelijk gemaakt wordt voor de klanten van SNS, ASN Bank en RegioBank”. Er is geen bank die zo’n lange aanloop heeft van het moment van aankondiging tot daadwerkelijke release. Maar het goede nieuws is dat Apple Pay nu beschikbaar is bij SNS, ASN en RegioBank.

Triodos nog enige bekende naam zonder Apple Pay

Van de meest voorkomende Nederlandse banken is Triodos op dit moment nog de enige bank die nog geen Apple Pay ondersteunt. De afgelopen jaren heeft die bank diverse beloftes gedaan: van “we hopen binnenkort meer duidelijkheid te geven” tot “er zijn vooralsnog geen plannen”. En dat terwijl de Duitse variant van Triodos al jaren Apple Pay ondersteunt. Op haar pagina over de kwestie laat Triodos in Nederland weten dat ze de “mogelijkheden voor een lancering van Apple Pay onderzoeken” en voegt daaraan toe dat ze “verwachten Apple Pay in 2023 te introduceren”. Maar 2023 is nog heel ver weg en de bank heeft in het verleden vaker zulke toezeggingen gedaan.

Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 17 mei: Apple Pay is nu ook beschikbaar bij SNS.
 • 2022 - 10 mei: Artikel bijgewerkt nu Apple Pay van start is bij ASN en RegioBank.
 • 2022 - 26 april: Artikel bijgewerkt nu de apps Wallet-ondersteuning bieden.
 • 2022 - 08 maart: Artikel bijgewerkt met status van Apple Pay bij de Volksbank.
 • 2021 - 08 september: De Volksbank heeft bevestigd dat Apple Pay ondersteund gaat worden. Het artikel is hiervoor geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
112 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.