Algemene Apple Pay kaart bij een pinapparaat.

De Volksbank gaat Apple Pay ondersteunen: SNS, ASN en RegioBank doen mee

Al meer dan anderhalf jaar geleden gaf SNS Bank aan met Apple in gesprek te zijn over het aanbieden van Apple Pay. Sindsdien hebben we weinig meer gehoord. Maar nu is er toch eindelijk goed nieuws: de Volksbank gaat Apple Pay aanbieden, zo kan iCulture als eerste melden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay is in Nederland al een paar jaar beschikbaar bij de drie grootste banken van het land. Inmiddels biedt de kleinere bank Knab ook Apple Pay. Uit de hoek van de Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASN Bank en RegioBank, bleef het lange tijd stil. Maar nu is er toch eindelijk duidelijkheid voor klanten van deze bank, zo kan iCulture melden naar aanleiding van een lezerstip. De Volksbank heeft tegenover iCulture bevestigd dat Apple Pay door al haar drie banken ondersteund gaat worden. Op welke termijn dit gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Apple Pay bij de Volksbank: SNS, ASN Bank en RegioBank gaan het aanbieden

Afgelopen voorjaar hebben wij bij de Volksbank al eens geïnformeerd over de eventuele introductie van Apple Pay bij SNS, ASN Bank en RegioBank. Helaas kregen we toen geen duidelijk antwoord. De Volksbank had “op dat moment niets over Apple Pay te melden”, zo deelde de woordvoerder ons destijds mede. iCulture-lezer Jonas deed onlangs weer eens een gooi bij ASN Bank. Hij kreeg onverwacht een bevestigend antwoord voor het ondersteunen van Apple Pay. Inmiddels hebben wij bij een woordvoerder van de Volksbank navraag gedaan hoe de vork in de steel zit en daar kwam goed nieuws uit.

Apple Pay met Apple Watch

“We hebben (inderdaad) de tijd genomen om af te wegen of we Apple Pay wel of niet gaan voeren”, aldus de woordvoerder. Uiteindelijk is nu besloten dat “Apple Pay mogelijk gemaakt wordt voor de klanten van SNS, ASN Bank en RegioBank”, zo voegt zij daaraan toe. Na jaren van onzekerheid is er nu dus eindelijk groen licht. Het is nog onduidelijk op welke termijn Apple Pay bij de Volksbank komt.

“Over timing kunnen we nu niets delen”, aldus de woordvoerder. Ook andere details over geschikte kaarten (betaalpas en/of creditcard) en particulier of zakelijk zijn nog niet bekend. We gaan er in ieder geval van uit dat de particuliere betaalpas ondersteund wordt, zoals bij alle banken het geval is.

Momenteel ondersteunen de apps van SNS, ASN Bank en RegioBank nog niet de Wallet-app van Apple. Dit is een vereiste om Apple Pay aan te kunnen bieden, omdat vanuit de apps de betaalpas ingeladen wordt op de iPhone en Apple Watch. Het kan dus nog wel maanden duren voordat Apple Pay bij de Volksbank echt van start gaat, maar het is nu in ieder geval duidelijk dat het eraan zit te komen.

Jaren van onzekerheid
Klanten bij de bank zaten jarenlang in onzekerheid wat betreft het ondersteunen van Apple Pay. Wie een blik werpt op de Twitter-pagina van SNS ziet al snel de eerste vragen van klanten over Apple Pay voorbij komen. Dat is ook niet zo gek: al in januari 2020 (dus ruim anderhalf jaar geleden) gaf SNS aan in gesprek te zijn met Apple. Sindsdien hoor je vanuit de klantenservice regelmatig dezelfde reacties. Ook een aantal dagen geleden zei SNS nog dat ze ‘in gesprek zijn met Apple’. Nu is de uitkomst dus in ieder geval dat het ondersteund gaat worden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 08 september: De Volksbank heeft bevestigd dat Apple Pay ondersteund gaat worden. Het artikel is hiervoor geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 september 2021 om 12:11
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
26 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.