Eve Cam 2 voorbeeld

Opvolger Eve Cam krijgt vierkante behuizing

De Eve Cam uit 2020 krijgt binnenkort een opvolger. De tweede generatie is ontdekt in een aanvraag bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. Vooral het uiterlijk lijkt te gaan veranderen.

Eve Cam 2 komt eraan

Eve Systems is bezig met een tweede generatie van Eve Cam, de beveiligingscamera met HomeKit. Uit de aanvraag bij de FCC blijkt dat de camera een andere vorm krijgt: in plaats van rond zal het nieuwe model voorzien zijn van een vierkante behuizing. De houder kan zo te zien worden verwijderd. Hoe dat eruit. zou kunnen zien, is te bewonderen op de foto. Officiële foto’s zijn er nog niet.


De huidige Eve Cam verscheen in 2020 en werkt uitsluitend met HomeKit. Je kunt de beelden versleuteld opslaan in iCloud, dankzij de ondersteuning voor HomeKit Secure Video. Ondertussen is Eve een wat andere weg ingeslagen. De producten zijn niet meer alleen geschikt voor Apple HomeKit-gebruikers, maar werken steeds vaker ook met Matter (en Thread), waardoor ze ook binnen bereik komen van mensen die geen iPhone hebben.

Eve Cam 2

Ook is Eve overgenomen door ABB, een groot concern dat nog weinig doet op het gebied van smart home en vooral geïnteresseerd lijkt in Eve’s nieuwe Matter-producten. Beveiligingscamera’s worden nog niet ondersteund in Matter, dus we zijn benieuwd welke vernieuwingen er wél in deze camera zullen zitten. Technisch gezien is al wel bekend dat de nieuwe Eve Cam naast 2,4GHz WiFi ook 5GHz ondersteunt. Verder verwachten we opnieuw HomeKit en HomeKit Secure Video.

De camera zal waarschijnlijk worden aangekondigd rond begin september, als in Berlijn de techbeurs IFA losbarst. Ook andere fabrikanten zullen daar hun nieuwigheden voor het najaar laten zien.

De huidige Eve Cam is te krijgen vanaf zo’n 140 euro.

Bekijk ook

Review: Eve Cam HomeKit-camera met Secure Video is een slimme keuze

In deze review bespreken we de Eve Cam, de slimme beveiligingscamera voor binnenshuis van het HomeKit-merk Eve. De camera is exclusief voor HomeKit ontworpen en biedt ondersteuning voor HomeKit Secure Video. Hoe bevalt deze slimme camera?

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.