Komt er een maart 2021 event van Apple? Dit zijn onze verwachtingen

Maart komt alweer bijna in zicht, dus dat betekent ook dat er weer mogelijk wat nieuwe Apple-hardware aan komt. Wat zijn de verwachtingen voor een maart 2021 event van Apple en welke aankondigingen gaat Apple doen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Verwachtingen Apple maart 2021 event

Apple’s eerste productaankondigingen van het jaar volgen meestal in maart en als we de geruchten mogen geloven is dat dit jaar niet anders. Er zijn al diverse berichten geweest over bijvoorbeeld een nieuwe iPad Pro en maart lijkt daarvoor de uitgelezen maand om dit model uit te brengen. Maar wat kan Apple nog meer aankondigen tijdens een maart 2021-event? Je leest het in onze vooruitblik met verwachtingen voor Apple in maart 2021.

Wanneer is het maart 2021-event?

Allereerst is het goed om te weten dat er nog helemaal niks officieel is over een eventueel Apple-event in maart 2021. Maar het heeft er wel degelijk alle schijn van dat Apple in ieder geval iets aan gaat kondigen. De afgelopen jaren heeft Apple meermaals een event gehouden in maart. Zo hield Apple in 2016, 2018 én 2019 een event in maart, met aankondigingen als de nieuwe iPads, iPhone SE en meer. In 2019 stond het event in het teken van diensten, maar werden er via persberichten wel degelijk nieuwe producten aangekondigd, zoals de iPad mini 2019 en de tweede generatie AirPods.

Tim Cook op Apple Park

2020 was een opmerkelijk jaar qua aankondigingen. Apple onthulde in maart wel de iPad Pro 2020 én de nieuwe MacBook Air (met de iPhone SE 2020 in april), maar een event kwam er niet. Vermoedelijk had dat ook te maken met de gevolgen van de pandemie, maar inmiddels heeft Apple bewezen dat een digitaal event prima mogelijk is. Als er een event komt, dan zal dat ook digitaal zijn zoals de eerdere events in 2020.

Als er een event komt, is dat waarschijnlijk in de (op één na) laatste week van maart. Een event op 22, 23, 29 of 30 maart is daarom zeker niet ondenkbaar. Kiest Apple voor 22 of 23 maart (of eerder), dan is het event om 18:00 Nederlandse tijd. Als de zomertijd al ingegaan is, is het event waarschijnlijk gewoon om 19:00 Nederlandse tijd.

Verwachtingen maart 2021-event in het kort

Dit zijn onze verwachtingen voor het Apple maart 2021-event in het kort:

  • Nieuwe iPads: mogelijk de iPad Pro 2021 en de iPad mini 2021.
  • AirTag: aankondiging van Apple’s Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van je persoonlijke voorwerpen.
  • Nieuwe AirPods: mogelijk de AirPods 3 en AirPods Pro 2.
  • Nieuwe Apple TV: krachtigere chip met nieuwe afstandsbediening.
  • Mogelijk nieuwe Macs: nieuwe modellen met M1-chip of nieuwer.

AirTag: zeer waarschijnlijk

Als er één apparaat is waar we nu al maanden (of zelfs jaren) op wachten, dan is het wel de AirTag. Betrouwbare bronnen roepen al jaren dat Apple met een eigen variant van de Tile-tracker komt en zelfs Apple zelf heeft al hints gegeven naar de naam AirTag. Dat de AirTag eraan zit te komen, is dan ook voor niemand een verrassing. Maar is een eventueel maart-event dan hét moment om de tracker aan te kondigen? Als het aan ons ligt wel. We gaan weer richting de lente en de zomer en komen daarom ook weer meer buiten. Zeker als de coronamaatregelen wereldwijd afgebouwd worden, is de kans dat je je sleutels of een ander voorwerp ergens verliest weer een stukje groter. Onlangs zijn er al diverse accessoires voor de AirTag opgedoken, dus het is een kwestie van tijd voordat deze er komt.

iPad Pro 2021: zeer waarschijnlijk

De iPad Pro van 2020 was een relatief kleine update. Het enige verschil was de extra ultragroothoeklens, de LiDAR Scanner en de iets betere chip. We denken daarom dat Apple al een tijdje werkt aan een grotere update voor de professionele iPad en de geruchten wijzen ook die richting op. De iPad Pro 2021 krijgt niet alleen een snellere chip, maar mogelijk ook een geheel nieuw scherm van mini-LED. Het is nog de vraag of zowel de 12,9- als de 11-inch iPad Pro meteen beschikbaar komen, want er zijn ook berichten dat de 11-inch versie pas later komt. Het zou ons ook niets verbazen als de cellular-versie de stap maakt naar 5G.

iPad mini 2021: mogelijk

Het is alweer twee jaar geleden dat Apple de iPad mini 2019 aankondigde, dus het is zeker niet ondenkbaar dat de opvolger in de planning ligt. Volgens bronnen kiest Apple bij de iPad mini 2021 voor een groter scherm, maar of dat betekent dat er geen thuisknop meer op zit (en bijvoorbeeld de Touch ID-sensor van de iPad Air 2020 krijgt) is nog de vraag. De meest recente geruchten voorspellen een 8,4-inch display en een release in maart, maar eerlijk gezegd zouden we niet verrast zijn als dit model iets later komt.

Nieuwe AirPods: waarschijnlijk

Los van de AirPods Max is het al een tijdje stil rondom de AirPods-oordopjes. De huidige modellen, de tweede generatie AirPods en de AirPods Pro, verschenen in respectievelijk maart 2019 en oktober 2019. Dat is dus alweer twee jaar geleden en volgens geruchten werkt Apple dan ook aan nieuwe versies van beide modellen. Een event in maart lijkt ons daarvoor het uitgelezen moment en de geruchten zijn het daar grotendeels mee eens.

AirPods Pro naast gewone AirPods

De derde generatie AirPods krijgt zeer waarschijnlijk hetzelfde ontwerp als de huidige AirPods Pro. Dat betekent dus het in-ear achtige ontwerp, maar dan zonder ruisonderdrukking en transparantiemodus. We vragen ons wel af wat dat betekent voor liefhebbers van het huidige AirPods-ontwerp.

De AirPods Pro zijn toe aan de tweede generatie en volgens bronnen krijgt dit nieuwe model kortere stokjes en een iets aangepast ontwerp. Apple zou ook een langere accuduur overwegen, mogelijk door een nieuwe versie van de H1-chip. Mogelijk kondigt Apple de AirPods Pro 2 tegelijkertijd met de AirPods 3 aan, maar verschijnen ze iets later.

Lees ook onze vooruitblik op de AirPods in 2021.

Nieuwe Apple TV: waarschijnlijk

Een nieuwe Apple TV ligt al een tijdje in de lijn der verwachting. De huidige Apple TV 4K stamt alweer uit 2017 en intussen is er veel veranderd op dit gebied. Er zijn televisies met AirPlay 2 en de TV-app standaard ingebouwd, dus de noodzaak voor een losse Apple TV is steeds kleiner geworden. Toch zijn er nog veel fans en daarom zou Apple alsnog met een nieuw kastje op de proppen komen. Eén van de verbeteringen is de nieuwe chip, waardoor ook mooiere en krachtigere games mogelijk zijn. Apple zou met de nieuwe Apple TV dan ook focussen op games.

Apple Arcade in tvOS 13.

Een andere vernieuwing is de nieuwe afstandsbediening. Er is veel kritiek op de huidige Siri Remote, bijvoorbeeld dat de bediening soms lastig is en dat je hem snel kwijtraakt. Voor dat laatste heeft Apple mogelijk een oplossing, want de afstandsbediening zou terug te vinden zijn in de Zoek mijn-app.

Lees meer in onze vooruitblik over de Apple TV in 2021.

Nieuwe Macs: waarschijnlijk later

Apple zit nog volop in de transitie van de Intel naar eigen Apple Silicon-chips en in 2021 gaat Apple daarmee verder. Volgens bronnen werkt Apple aan nieuwe high-end MacBook Pro-modellen in twee formaten: 14- en 16-inch. Ook zou er nog een nieuwe MacBook Air in de planning staan. Maar als we eerlijk zijn, denken we niet dat aankomende maart daar al het juiste moment voor is. Bronnen beweren dat de MacBook Pro in het midden van 2021 komt, waardoor de WWDC in juni het uitgelezen moment is. De MacBook Air zou sowieso pas in de loop van 2021 komen en misschien zelfs pas in 2022 verschijnen.

16-inch MacBook Pro

Verder heeft Apple ook nog een nieuwe iMac in ontwikkeling, maar ook die verwachten we pas later in het jaar. Deze iMac krijgt een geheel nieuw design en maakt ook de overstap naar de Apple Silicon-chips. We vermoeden dat Apple in al deze nieuwe modellen de nieuwste snelle chip verwerkt, bijvoorbeeld een M1X-chip.

Nieuwe iPhone SE (Plus): onwaarschijnlijk

Je vraagt je misschien af hoe het met de iPhones zit. De iPhone 13 en soortgelijke modellen komen pas in september, dus die hoef je voorlopig nog niet te verwachten. Maar de iPhone SE dan? Apple bracht vorig jaar de iPhone SE 2020 uit en daar wordt dit voorjaar geen directe opvolger van verwacht. Er zijn wel al eens geruchten geweest over een iPhone SE Plus, als een soort opvolger van de iPhone 8 Plus. De laatste tijd horen we daar eigenlijk nog maar nauwelijks iets over en volgens bronnen heeft Apple voor dit voorjaar helemaal geen nieuwe iPhone SE gepland. We zouden er dus niet op rekenen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 18 februari: Eventuele nieuwe iPhone SE toegevoegd (onwaarschijnlijk)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2021, 14:28
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen airpods, airpods pro, airtag, apple event, apple tv, ipad mini 2021, iPad Pro 2021
Devices AirPods, AirPods Pro, AirTag, Apple TV, iPad mini 6, iPad Pro 2021

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken.

Apple TV

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.