Tim Cook op Apple Park

Siri verklapt: ‘Volgende Apple-event is op 20 april’

Het lijkt er nog steeds op dat Apple in april een event gaat houden. De datum is nog niet bekendgemaakt, maar Siri heeft nu mogelijk wel verklapt wanneer het Apple-event is.

Update 13 april 2020: De Engelse Siri heeft mogelijk de datum van het april-event van Apple verklapt. Als je aan de Engelse Siri vraagt wanneer het volgende event is, zegt de assistent “The special event is an Tuesday, April 20, at Apple Park in Cupertino. You can get al the details on Apple.com.” De Nederlandse Siri geeft dit antwoord helaas niet, want die verwijst je simpelweg door naar de Apple-website.

Siri verklapt: Apple event op 20 april.
De Engelse Siri als je vraagt naar het volgende Apple-event

Siri over Apple event in het Nederlands.
De Nederlandse Siri als je vraagt naar het volgende Apple-event

Als het event inderdaad op 20 april gehouden wordt, betekent dat dat we de uitnodiging waarschijnlijk vandaag kunnen verwachten. Apple verstuurt de uitnodigingen van digitale events meestal een week van tevoren, rond 18:00 ‘s avonds. Als het event officieel aangekondigd is, lees je dat uiteraard op iCulture.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Siri zijn mond voorbij praat. De WWDC 2016 werd ook door Siri verklapt, alleen toen werkte dit ook bij de Nederlandse Siri. Apple heeft nog nooit eerder op 20 april een event gehouden, dus Siri kan ook niet in de war zijn met een eerder event.

Oorspronkelijk artikel 17 maart
Traditiegetrouw houdt Apple in maart vaak een event waar nieuwe producten aangekondigd worden. Soms doet Apple ook aankondigingen via een persbericht, zoals in 2019 en 2020 het geval was. Maar met alle aankomende producten in het vooruitzicht, leek het erop dat Apple een event voor maart gepland had. Bronnen beweerden zelfs de datum van Apple’s maart 2021-event te weten, namelijk 23 maart. Maar tot op heden heeft Apple nog steeds geen event aangekondigd. Nu beweert Jon Prosser, die de laatste tijd een twijfelachtige reputatie heeft, dat Apple het event in april gaat houden.

‘Apple event verplaatst naar april, datum nog onduidelijk’

Verdere uitleg geeft de geruchtenlekker (nog) niet over het eventuele april-event van Apple. De keuze zou opmerkelijk zijn, aangezien Apple nog nooit eerder een event met productaankondigingen in april gehouden heeft. Het enige Special Event dat Apple ooit in april gehouden heeft, was voor de aankondiging van iOS 4 op 8 april 2010. Dat was in een tijd dat Apple tijdens de WWDC nog de nieuwe iPhone aankondigde. Wel heeft Apple vorig jaar in april de iPhone SE 2020 aangekondigd, maar dat was via een persbericht.

Een eventuele nieuwe datum voor een Apple-event in april is nog niet bekendgemaakt.

Naarmate maart vordert, lijkt de kans op een event deze maand wel steeds kleiner. Hoewel Jon Prosser nu beweert dat Apple in april een event houdt, kan Apple nog altijd de uitnodigingen versturen voor een event volgende week of zelfs de week erna. Zodra we meer weten of en wanneer Apple een event houdt, lees je dat uiteraard op iCulture.

Diverse producten in het verschiet
Apple heeft nog allerlei aankondigingen in het verschiet. Zo wachten we nog altijd op de AirTag, zijn er geruchten over de AirPods 3 en werkt Apple vermoedelijk ook aan de iPad Pro 2021. Dat is dus meer dan genoeg materiaal voor een van tevoren opgenomen eventvideo, zoals Apple de afgelopen keren ook al gedaan heeft. Lees ook ons eerdere artikel met verwachtingen voor het maart 2021 event.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 13 april, 09:11: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na ontdekking van datum via Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2021, 9:23
Bron Bron Jon Prosser
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp apple event

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.