Netflix op MacBook

Netflix kijken op je iPhone, iPad en Apple TV

Netflix kijken kan op bijna al je Apple-apparaten. In dit uitlegartikel vertellen we je alles over de Netflix-apps, tips om meer uit de dienst te halen en handige opties van streaming van films en series.

Netflix is een streaming videodienst waarmee je onbeperkt films en tv-series kunt kijken. Het is vergelijkbaar met Disney+, Amazon Prime Video en soortgelijke diensten. Netflix is sinds 2013 in Nederland beschikbaar en te gebruiken op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. In dit uitlegartikel lees je over de mogelijkheden van Netflix op al je Apple-apparaten.

Wat is Netflix?

Met Netflix kun je onbeperkt films en tv-series streamen voor een vaste prijs. De dienst werd vooral bekend door eigen series zoals House of Cards, Orange is the New Black, Suits en Narcos. Je kunt in Nederland kiezen uit drie abonnementen: Basic, Standaard en Premium, die in prijs variëren. Bij het Basic-abonnement kun je maar op één scherm tegelijk kijken, dus dit is minder geschikt voor huishoudens met meerdere personen. Bij de duurdere abonnementen kun je op meer schermen tegelijk kijken en heb je ook de beschikking over (Ultra)HD-content.

Netflix tv-kijken

Hoe werkt Netflix?

Je kunt je aanmelden via de website van Netflix of vanuit een van de apps. Netflix biedt apps aan voor iOS, Apple TV en andere platformen. Sluit je je abonnement af via een app op je Apple-toestel, dan is het mogelijk dat je een iets hogere prijs betaalt dan wanneer je rechtstreeks via Netflix afsluit.

Na het afsluiten van een abonnement kun je op bijna al je Apple-apparaten kijken: iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Op de Apple Watch en HomePod kun je uiteraard niet kijken. Ook is het mogelijk om Netflix offline te kijken. Wil je liever streamen, dan kun je data besparen door de videokwaliteit te verlagen.

Netflix top 10 films en series.

Op hoeveel apparaten je tegelijk kunt kijken is afhankelijk van het gekozen abonnement: 1, 2 of 4 apparaten. Met Netflix-profielen kun je zorgen dat meerdere huisgenoten via hetzelfde account kunnen kijken, zonder dat het kijkgedrag van anderen in de weg zit. Je kunt per profiel ook een wachtwoord instellen. Je ziet in de Netflix kijkgeschiedenis alleen de series die je zelf hebt gekeken. Er is ook een apart Kids-profiel dat alleen geschikte films en series voor kinderen toont.

Netflix automatische preview

Netflix op iPhone en iPad

Met de gratis app van Netflix kun je op je iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV kijken naar alle films en tv-series. De app houdt bij wat je al hebt gezien zodat je op een later moment verder kunt kijken. Daarnaast krijg je suggesties op basis van eerder bekeken materiaal. Ook kun je een lijst maken van films en series die je nog wilt zien.

Als een serie of film in HD-kwaliteit wordt aangeboden, zal de app dit aanbieden als de verbindingssnelheid voldoende is.

Wil je Netflix op je MacBook bekijken, dan doe je dat via de Safari-browser. Er is geen aparte macOS-app.

Netflix op de Apple TV

Er zijn twee manieren om Netflix op de televisie te bekijken. Met AirPlay kun je films en series streamen naar het tv-scherm, maar daarvoor heb je wel een Apple TV of een ander geschikt AirPlay-toestel nodig. De Netflix-app kan ook streamen naar Google Chromecast.

De tweede manier is om Netflix rechtstreeks op de Apple TV te bekijken. Op de Apple TV HD of Apple TV 4K installeer je de Netflix-app vanuit de App Store, terwijl op oudere modellen (Apple TV 2 en 3) de Netflix-app al standaard aanwezig is.

De app biedt allerlei handige mogelijkheden, zoals ondertiteling in-en uitschakelen. Net als in de iOS-app start de volgende aflevering van een tv-serie automatisch, zodat je non-stop kunt bingewatchen. Wil je niet dat de volgende aflevering automatisch wordt afgespeeld, dan kun je dit uitschakelen.

Via de universele zoekfunctie op de Apple TV kun je snel vinden wat je zoekt.

Netflix tips

We hebben allerlei tips over het gebruik van Netflix, zoals een vergelijking met andere on demand-videodiensten en een tip over je Netflix-abonnement opzeggen via de Apple TV. Hieronder vind je een aantal:

Handige sites en apps voor Netflix

Het is bij Netflix niet altijd duidelijk welke films en series nieuw zijn. In de app zie je daarvoor een categorie ‘Onlangs toegevoegd’. Ook kun je Netflix zelf volgen op sociale media voor updates over, met name, eigen producties. Verder zijn er verschillende onofficiële websites die meer overzicht proberen te geven. Hieronder zetten we een aantal van deze Netflix-sites op een rij:

  • Netflix Nederland: volledige aanbod van Netflix gerangschikt op datum van toevoeging en tevens doorzoekbaar. De site is erg actief op Twitter en Facebook en wordt door Netflix regelmatig vroegtijdig geïnformeerd over nieuwe releases.
  • Nieuw deze week: laat dagelijks de nieuwe toevoegingen aan Netflix zien. Compleet met beoordeling.

We hebben ook een handige lijst met apps voor films en series.

Bekijk ook

De beste apps voor tv-series bijhouden op je iPhone en iPad

Kijk je veel tv-series? Dan heb je een oplossing nodig om bij te houden welke tv-series en films je wilt kijken en al gezien hebt. Met deze apps voor tv-series kun je op de iPhone of iPad precies bijhouden welke tv-series je nog wilt kijken!