Netflix: House of Cards kijken

Netflix kijken op je iPhone, iPad en Apple TV

Gebruik Netflix op je iPhone, iPad en Apple TV! In dit uitlegartikel lees je alles over de Netflix-apps, tips en handige opties voor streaming films en series.

Netflix is een streaming videodienst waarmee je onbeperkt films en tv-series kunt kijken. De dienst is sinds september 2013 in Nederland beschikbaar en ook te gebruiken op de iPhone, iPad en Apple TV. In dit uitlegartikel lees je over de mogelijkheden van Netflix op al je Apple-apparaten.

Netflix tv-kijken

Wat is Netflix?

Met Netflix kun je in Nederland onbeperkt films en tv-series streamen voor een vaste prijs. De dienst werd vooral bekend door eigen series zoals House of Cards, Orange is the New Black, Suits en Narcos. Je kunt in Nederland kiezen uit drie abonnementen: Basic, Standaard en Premium, die in prijs variëren van €7,99 tot €13,99 per maand. Bij het Basic-abonnement kun je maar op één scherm tegelijk kijken, dus dit is minder geschikt voor huishoudens met meerdere personen. Bij de duurdere abonnementen kun je op meer schermen tegelijk kijken en heb je ook de beschikking over (Ultra)HD-content.

Netflix offline kijken

Hoe werkt Netflix?

Je kunt je aanmelden via de website van Netflix of vanuit een van de apps. Netflix biedt apps voor iOS, Apple TV en andere platformen. Je kunt de dienst een maand gratis uitproberen.

Alle abonnementen zijn geschikt om op je iPhone, iPad, MacBook of Apple TV te kijken. Je kunt bepaalde films en series ook offline kijken via de iOS-app. Ook kun je data besparen door de videokwaliteit bij mobiel gebruik te verlagen.

Netflix-app op de iPhone

Op hoeveel apparaten je tegelijk kunt kijken is afhankelijk van het gekozen abonnement: 1, 2 of 4 apparaten. Met profielen kun je zorgen dat meerdere huisgenoten via hetzelfde account kunnen kijken, zonder dat het kijkgedrag van anderen in de weg zit. Je ziet in de kijkgeschiedenis alleen de series die je zelf hebt gekeken. Er is ook een apart Kids-profiel dat alleen geschikte films en series voor kinderen toont.

Netflix op iPhone en iPad

Met de gratis app van Netflix kun je op je iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV kijken naar alle films en tv-series. De app houdt bij wat je al hebt gezien zodat je op een later moment verder kunt kijken. Daarnaast krijg je suggesties op basis van eerder bekeken materiaal. Ook kun je een lijst maken van films en series die je nog wilt bekijken.

Netflix-app

Als een serie of film in HD-kwaliteit wordt aangeboden, zal de app die ook aanbieden als de verbindingssnelheid voldoende is. Met de app kun je ook onderweg films en series streamen, waarbij je eventueel de beeldkwaliteit kunt verlagen om data te besparen. Offline Netflix kijken is ook mogelijk, zodat je helemaal geen data verbruikt.

Wil je Netflix op je MacBook bekijken, dan doe je dat via de Safari-browser. Er is geen aparte macOS-app.

Netflix op de Apple TV

Er zijn twee manieren om Netflix op de televisie te bekijken. Vanuit de iOS-app kun je films en series streamen naar het tv-scherm, maar daarvoor heb je wel een Apple TV of een ander geschikt AirPlay-toestel nodig. De Netflix-app kan ook streamen naar Google Chromecast.

Je kunt Netflix ook rechtstreeks op de Apple TV bekijken. Op de Apple TV 4 installeer je de Netflix-app vanuit de App Store, terwijl op oudere modellen van de Apple TV de Netflix-app al standaard aanwezig is. De app biedt allerlei handige mogelijkheden, zoals ondertiteling in-en uitschakelen. Net als in de iOS-app start de volgende aflevering van een tv-serie automatisch, zodat je non-stop kunt binge watchen. Via de universele zoekfunctie op de Apple TV 4 kun je snel vinden wat je zoekt.

Netflix tips

We hebben allerlei tips over het gebruik van Netflix, zoals een vergelijking met andere on demand-videodiensten en een tip over je Netflix-abonnement opzeggen via de Apple TV. Hieronder vind je een aantal:

Handige sites voor Netflix

Het is bij Netflix niet altijd duidelijk welke films en series nieuw zijn. In de app zie je daarvoor een categorie ‘Onlangs toegevoegd’. Ook kun je Netflix zelf volgen op sociale media voor updates over, met name, eigen producties. Verder zijn er verschillende onofficiële websites die meer overzicht proberen te geven. Hieronder zetten we een aantal van deze Netflix-sites op een rij:

  • Netflix Nederland: volledige aanbod van Netflix gerangschikt op datum van toevoeging en tevens doorzoekbaar. De site is erg actief op Twitter en Facebook en wordt door Netflix regelmatig vroegtijdig geïnformeerd over nieuwe releases.
  • Netflix Netherlands: dit blog geeft indien mogelijk elke dag de laatste toevoegingen qua films en series aan het Netflix-assortiment. Je hebt helaas geen lijst van het volledige aanbod.
  • Nieuw deze week: laat dagelijks de nieuwe toevoegingen aan Netflix zien. Compleet met beoordeling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017