AirPods Pro recycling

Wanneer worden de AirPods 3 aangekondigd? Nieuwe geruchten over een datum

Apple zou de AirPods 3 release in het najaar van 2021 gepland hebben, met een aankondiging tijdens het oktober-event van 2021. Een opvallende verwachting is dat de huidige generatie AirPods ook op de markt blijft.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 18 oktober 2021: Inmiddels zijn de nieuwe AirPods 3 aangekondigd. Ontdek wat er nieuw is!

Bekijk ook

AirPods 3: alles over de nieuwste oordopjes van Apple (en de vorige generaties)

Het is zover! Apple heeft de AirPods 3 aangekondigd. Apple's populaire oordopjes krijgen een update met nieuwe functies en een iets ander uiterlijk. Hier lees je alles over de aankondiging en release van de AirPods 2021!

Update 13 oktober 2021: De vernieuwde AirPods worden verwacht tijdens Apple’s Unleashed-event op maandag 18 oktober. Aanvankelijk waren er geruchten dat de AirPods 3 in september zouden komen, maar dat ging niet door. Weibo-geruchtenlekker @PandaIsBald, die eerder de negende generatie iPad correct voorspelde, beweert nu dat er naast de M1X Macs ook nieuwe AirPods te zien zullen zijn, met een nieuw design.

Het gaat hier om het eerste grote redesign sinds 2019. Ze vervangen de huidige tweede generatie AirPods en hebben een korter steeltje, maar zonder de Pro-functies.


Update 13 september 2021: Aan de vooravond van het iPhone-event 2021 heeft analist Ming-Chi Kuo zijn voorspellingen gedaan. Kuo denkt dat de AirPods 3 tijdens het iPhone-event op 14 september zullen worden aangekondigd. De AirPods 2 blijven in het assortiment, denkt Kuo. Apple kan daarbij twee scenario’s volgen: de AirPods 3 worden duurder dan het huidige model, of de AirPods 2 gaan in prijs omlaag als een goedkoper instapmodel. Kuo heeft nog geen idee welk van de twee het meest aannemelijk is. Van zijn bronnen heeft hij vernomen dat de productie van de AirPods 2 gewoon doorgaat, ook als de AirPods 3 op de markt zijn. Apple verkoopt de AirPods 2 momenteel in twee uitvoeringen: met normaal en draadloos oplaaddoosje.

AirPods 3 renders

De AirPods krijgen waarschijnlijk een nieuw design, dat lijkt op de AirPods Pro. De steeltjes zijn korter, maar er zit waarschijnlijk geen actieve ruisonderdrukking op. Wel zouden ze Spatial Audio met detectie van hoofdbewegingen ondersteunen. Kuo denkt dat de nieuwe modellen een groei van 10-15% zullen veroorzaken in het eerste kwartaal van 2022. De AirPods Pro krijgen naar verwachting in 2022 pas een update, waarbij mogelijk het steeltje helemaal vervalt. Ook wordt gesproken over ingebouwde sensoren voor fitness-tracking.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 23 juli 2021.

Na veel speculeren over allerlei data lijkt het nu zekerder te worden: de AirPods 3 komen in september. Steeds meer geruchten verschijnen die hierop wijzen. De bronnen zijn ook betrouwbaarder dan waar we het voorheen mee moesten doen. Een nieuw rapport van DigiTimes beschrijft een aankondiging tijdens het iPhone 13-event.

AirPods 3 komen in september 2021

Er zijn tot nu toe nog nooit zo veel geruchten over een nieuwe generatie AirPods als de AirPods 3. Door YouTubers werd maanden geleden beweerd dat Apple de aankondiging in mei zou doen. Geruchtenlekker Jon Prosser beweert al een hele tijd dat Apple al klaar is met de ontwikkeling en dat het simpelweg nog een aankondiging vereist.

AirPods 3 massaproductie
Het vermoedelijke ontwerp van AirPods 3. Het ontbreken van het rubberen deel is duidelijk te zien.

Er zijn geen grote aankondigingen van Apple verwacht tot september, dus lijkt dit een logisch moment voor de AirPods 3 aankondiging. Dat beweert ook DigiTimes in een nieuw rapport. Al in maart beweerde de bekende analist Ming-Chi Kuo dat de massaproductie van AirPods 3 in het derde kwartaal van 2021 zou beginnen. Deze week beaamde Nikkei dit gerucht.

AirPods 3 zien eruit als AirPods Pro, maar zonder het rubberen deel. Deze versie zal geen actieve noise-cancelling ondersteunen. Wel verwachten we Dolby Atmos ondersteuning voor AirPods 3, maar Spatial Audio ondersteuning is onzeker.

Bekijk ook

Gerucht: 'Massaproductie AirPods 3 begint in augustus 2021'

Het kan nu niet al te lang meer duren voordat we meer zien van de AirPods 3. Volgens een bron zou de productie van start gaan in augustus van dit jaar. Eerder was er al een voorspelling dat de AirPods 3 productie in het derde kwartaal van 2021 zou beginnen.

AirPods Pro 2 gepland voor 2022

Op de AirPods Pro 2 release moeten we vermoedelijk iets langer wachten. Er waren geruchten dat de AirPods Pro 2 in de tweede helft van 2021 verschijnen, maar dat lijkt steeds minder aannemelijk. We verwachten dat Apple de twee versies afzonderlijk aankondigt: de AirPods 3 in september 2021 en de AirPods Pro 2 in het voorjaar van 2022. Een van de verwachte vernieuwingen is de fitnesstracking in AirPods Pro 2.

In onze eerdere vooruitblik op de AirPods in 2021 lees je meer over wat je kan verwachten. Zo kun je misschien nu al je keuze voorbereiden als je verwacht een nieuw setje AirPods aan te schaffen.

Bekijk ook

Vooruitblik: AirPods in 2021, 8 verwachtingen voor de nieuwe oordopjes

We kunnen in 2021 weer nieuwe AirPods verwachten. Welke verbeteringen krijgen de AirPods 2021 en hoe zit het met de AirPods Pro 2? Alles over onze verwachtingen voor de AirPods in 2021 lees je hier.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 13 september: Artikel aangepast n.a.v. nieuwe uitspraken van Ming-Chi Kuo.
  • 2021 - 23 juli: Artikel aangepast n.a.v nieuwe geruchten van DigiTimes.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.