Luchtfoto als schermbeveiliging op de Apple TV.

Screensavers instellen op de Apple TV

Op de Apple TV kun je screensavers instellen, met foto's of bewegende luchtbeelden (Aerial screensavers). In deze tip leggen we uit hoe je de schermbeveiliging kunt instellen en inschakelen.

Op de Apple TV kun je verschillende screensavers instellen. Je kunt stilstaande foto’s gebruiken, maar er zijn ook bewegende Aerial-screensavers. Dit zijn bewegende luchtbeelden, met rondvluchten boven bekende wereldsteden en natuurgebieden. In deze tip leggen we uit hoe je Apple TV screensavers kunt instellen op de Apple TV 4, Apple TV 4K en nieuwer.

Luchtfoto als Apple TV screensavers.

We bespreken hieronder:

Aerial screensavers op Apple TV

Apple heeft een grote selectie aan Aerial-screensavers beschikbaar. Met deze bewegende beelden maak je een rondvlucht over wereldsteden. Zo vlieg je langzaam over de Theems in Londen of tussen de wolkenkrabbers van New York. Welke sceensaver er in beeld komt is een verrassing, want ze worden willekeurig geselecteerd.

Op de Apple TV 4 zijn meer dan 50 clips beschikbaar, terwijl er op de Apple TV 4K rond de 20 clips te bekijken zijn. Je bepaalt zelf hoe vaak er nieuwe video’s gedownload moeten worden.

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Schermbeveiliging > Type.
 2. Kies voor In Vogelvlucht.
 3. Bij Download nieuwe video’s kies je hoe vaak de Apple TV nieuwe video’s binnenhaalt. Je hebt hier de keuze uit elke maand, elke week, elke dag of nooit. Ongeacht je keuze wordt er maximaal 650MB gedownload.

Apple TV screensavers instellen.

Apple-foto’s als Apple TV screensaver

Vind je die bewegende luchtbeelden maar niks, dan kun je op de Apple TV ook kiezen voor gewone foto’s:

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Schermbeveiliging > Type > Apple Foto’s.
 2. Je hebt hier de keuze uit meerdere categorieën Apple TV screensavers, zoals bloemen, dieren of foto’s uit de serie ‘Gemaakt met iPhone’.

Apple TV screensavers instellen, stap 2.

Eigen foto als Apple TV screensaver

Tot slot heb je de mogelijkheid om je eigen foto’s te gebruiken. Dit kan op twee manieren. Je kunt ervoor kiezen om je eigen foto’s te gebruiken als Apple TV screensaver:

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Schermbeveiliging > Type > Mijn Foto’s.
 2. Kies een map.
 3. Rechtsboven selecteer je Stel in als schermbeveiliging.

Een andere manier is om foto’s op te halen via Thuisdeling en deze als schermbeveiliging in te stellen. Voor Thuisdeling is het wel noodzakelijk dat de bron waar de foto’s vandaan komen aanwezig moet zijn in hetzelfde netwerk. In het geval van de foto’s is dat een computer met daarop het programma iTunes. Volg onderstaande stappen om Thuisdeling te activeren:

Thuisdeling activeren voor foto's op Apple TV.

 1. Open iTunes en klik op Archief > Thuisdeling > Schakel Thuisdeling in.
 2. Log in met dezelfde Apple ID als op je Apple TV.
 3. Kies bij iTunes Archief > Thuisdeling > Kies foto’s om te delen met Apple TV.

Stilstaande foto’s als schermbeveiliging

Als je voor stilstaande foto’s gekozen hebt, stel je zelf in op welke manier deze in beeld gebracht worden. Kies je voor Trapsgewijs, dan ontvouwen de afbeeldingen zich vanzelf op het tv-scherm. Met Weerspiegelen verschijnen de afbeeldingen in een soort diashow op televisie. Je vindt deze instellingen bij Instellingen > Algemeen > Schermbeveiliging. Onder het kopje Overgang staat een opsomming van verschillende types, mits je gekozen hebt voor een stilstaande foto.

Apple TV screensavers overgangen instellen.

Schermbeveiliging inschakelen op Apple TV

Je kunt op twee manieren de screensaver inschakelen op de Apple TV:

 • Handmatig: Druk in het beginscherm twee keer achter elkaar op de Menu-knop op de Apple TV Remote. De schermbeveiliging wordt nu opgestart.
 • Automatisch: Op de ingestelde begintijd start de screensaver vanzelf. Dit kun je instellen via Instellingen > Algemeen > Schermbeveiliging > Begin na.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen apple tv, screensaver
Device Apple TV
Software tvOS