Apple TV herstarten

Apple TV herstarten: dit kun je doen als je Apple TV is vastgelopen

Soms kan het nodig zijn om je Apple TV te herstarten, bijvoorbeeld bij vastlopers of andere problemen. Deze tip legt uit hoe je dit doet.

Apparaten zoals de Apple TV lopen nog wel eens vast of de informatie die je wilt zien, wordt niet getoond. Soms kan het daarom handig zijn om je Apple TV even te herstarten. In deze tip leggen we uit hoe je dit handmatig kunt doen zonder dat je hiervoor de stekker uit het stopcontact hoeft te trekken. Mocht het apparaat nog steeds problemen geven, dan is het aan te raden om de Apple TV fabrieksinstellingen terug te zetten. Maar vaak is de Apple TV herstarten al voldoende om alles weer werkend te krijgen.

Nieuwere Apple TV herstarten (ATV 4 en 4K)

Het herstarten van de vierde generatie Apple TV of Apple TV 4k doe je in een handomdraai. Volg daarvoor onderstaande stappen.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Ga helemaal naar onderen en selecteer Systeem.
  3. Kies vervolgens Herstart.

Vierde generatie Apple TV herstarten.

Het is ook mogelijk om de Apple TV te herstarten met de knoppen van de afstandsbediening:

  1. Druk de Menu- en Homeknop gelijktijdig in. De Homeknop is te herkennen aan een icoon van een tv.
  2. Nadat je beide knoppen 10 seconden hebt vastgehouden, begint het witte lampje op de Apple TV te flitsen. Zodra dit gebeurt laat je de knoppen los.
  3. De Apple TV zal nu opnieuw opstarten.

Mocht dit allemaal niet lukken, dan kun je natuurlijk ook de stekker uit het stopcontact trekken. Even later sluit je de Apple TV weer op het stroom aan.

Oudere Apple TV herstarten (ATV 1, 2 en 3)

Heb je een ouder model van de Apple TV, volg dan onderstaande stappen voor een herstart.

  1. Klik op het Instellingen-icoon in het hoofdmenu van de Apple TV. Daar kom je vanuit elke app door een paar keer op de menu-knop van de afstandsbediening te klikken.
  2. Kies voor Algemeen.
  3. Scroll helemaal naar onderen en kies vervolgens voor Herstart.

Apple TV herstarten

De Apple TV wordt nu uitgeschakeld en zal zich automatisch opnieuw opstarten. Dit duurt vaak niet langer dan een minuut. Ook bij deze oudere Apple TV’s kun je handmatig starten. Druk hiervoor op de Apple Remote (aluminium of wit) de Menu-knop en de Omlaag-knop ingedrukt. Laat los zodra het statuslampje op het apparaat begint te knipperen.

Mocht dit allemaal geen effect hebben, dan kun je beter proberen om de Apple TV fabrieksinstellingen terug te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Apple TV
Onderwerp apple tv
Device Apple TV
Software tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV