Televisiekijken op de Apple TV met apps.

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

Met apps kan je zonder apart kastje van je provider televisiekijken via de Apple TV. In deze gids bespreken we de mogelijkheden voor (live) televisiekijken op de Apple TV, bijvoorbeeld met apps van providers, de omroepen zelf en andere mogelijkheden.

Hoe kan ik live televisiekijken op de Apple TV?

Als je via de Apple TV live televisie wil kijken, dan zijn daar een aantal opties voor beschikbaar. Ben je niet geabonneerd op een tv-dienst met Apple TV-app, dan moet je gebruikmaken van AirPlay, zodat je de streams doorstuurt van je iPhone of iPad naar je televisie met Apple TV. Om te pauzeren en weer af te spelen, kun je gewoon de Siri Remote van de Apple TV gebruiken. Alleen voor het kiezen en wisselen van programma’s en zenders heb je je iPhone of iPad weer nodig.

NLZIET

Vereist AirPlay?: Nee, er is een Apple TV-app
NLZIET is de tv-dienst van de NPO, RTL en SBS samen. Met een lidmaatschap van €7,95 per maand kun je niet alleen de programma’s van de NPO, RTL en SBS terugkijken, maar je kan ook live kijken naar populaire zenders. Je hebt toegang tot tientallen livestreams (ook van regionale zenders) en meer dan 100.000 on demand programma’s. Daarmee is er meer content dan bij andere aanbieders. Alle online content van NPO, RTL, Talpa en RPO wordt in de hoogste beschikbare kwaliteit aangeboden. Je kunt bij NLZIET op maximaal twee apparaten tegelijk kijken.

Ziggo Go

Vereist AirPlay?: Nee, er is een Apple TV-app
Bij Ziggo kun je sinds juni 2020 gebruikmaken van de Apple TV-app. Daarmee kan je live kijken naar alle zenders binnen je eigen abonnement. Tijdens het live tv-kijken kun je zappen met de Siri Remote door naar boven en onderen te vegen en op de touchpad te klikken. Live tv pauzeren en terug- of vooruitspoelen kan helaas niet.

Zappen bij Ziggo op Apple TV.

Om de Ziggo-app te gebruiken heb je in ieder geval inloggegevens van een Ziggo-klant nodig. Dat mag ook een account van een familielid of een vriend zijn, al stellen de voorwaarden van Ziggo dat je zelf klant moet zijn. Een andere belangrijke voorwaarde is dat de Apple TV verbinding moet hebben met een Ziggo-internetverbinding. Lees ook onze review van Ziggo op de Apple TV.

T-Mobile Thuis

Vereist AirPlay?: Nee, er is een Apple TV-app
T-Mobile heeft sinds juli 2018 een Apple TV-app van T-Mobile Thuis TV Anywhere. De app lijkt qua opzet en gebruik erg op de voormalige Apple TV-app van KNIPPR, dus als je die gebruikt hebt zal die je bekend voorkomen. Met de app kun je op 3 apparaten tegelijk kijken naar verschillende zenders. Je hebt voor TV Anywhere wel T-Mobile Thuis nodig, dus wat lastiger als je dit gewoon ‘erbij’ wilt nemen.

NPO

Vereist AirPlay?: Nee, er is een Apple TV-app
De NPO-app biedt ook de mogelijkheid om live naar NPO 1, NPO 2 en NPO 3 te kijken. Daarnaast zijn er ook themazenders, zoals NPO 1 Extra en NPO Zapp Xtra. De NPO-app op de Apple TV laat je zo eenvoudig live televisiekijken. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de beeldkwaliteit van live zenders in SD is, zelfs als je NPO Start Plus hebt.

NOS

Vereist AirPlay?: Nee, er is een Apple TV-app
De NOS was er al snel bij met haar eigen Apple TV-app. Je kan de app gebruiken om de journaaluitzendingen terug te kijken, maar de app heeft ook livestreams voor NPO Nieuws en NPO Politiek. Als je alleen geïnteresseerd bent in het laatste (politieke) nieuws, dan is de NOS-app op de Apple TV in principe genoeg. Bij speciale gelegenheden (zoals de Olympische Spelen) heeft de NOS-app ook andere livestreams beschikbaar. Naast de livestreams van NPO Nieuws en NPO Politiek bekijk je ook het laatste nieuws in foto’.

Canal Digitaal Vol & Bomvol

Vereist AirPlay?: Ja
Sinds enige tijd heeft Canal Digitaal ook een apart pakket waarmee je online via een app tv kan kijken. Canal Digitaal Vol kost je €9,95 per maand en daarvoor krijg je 45 zenders. Wil je ook Fox Sports Eredivisie, dan is er Bomvol voor €14,95 per maand. Iedereen kan zich voor de dienst aanmelden, maar hou er rekening mee dat je op de Apple TV gebruik moet maken van AirPlay. Canal Digitaal heeft geen Apple TV-app, waardoor AirPlay (of Chromecast) de enige optie is.

Hoe kan ik televisieprogramma’s terugkijken via de Apple TV?

Is live televisiekijken voor jou niet zo belangrijk en neem je genoegen met het terugkijken van je favoriete programma’s, dan kan dat ook via de Apple TV. Er zijn meerdere Apple TV-apps beschikbaar waarmee je programma’s kunt terugkijken, maar er zijn ook apps waarbij je gebruik moet maken van AirPlay.

NLZIET

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
Naast live tv-kijken kan je met een NLZIET-account ook programma’s terugkijken. Je vindt daar het volledige aanbod van NPO Start, RTL XL en Kijk. Als je dus graag op je Apple TV de programma’s van SBS6, Net5, Veronica en SBS9 wil terugkijken, dan moet je bij NLZIET zijn. Je kan tot maanden terug programma’s opnieuw bekijken.

Ziggo Go

Vereist AirPlay?: Nee, er is een Apple TV-app
Ziggo biedt een ruim aanbod van televisieprogramma’s om terug te kijken, maar alleen van de afgelopen zeven dagen. Dat betekent dat je dus geen programma’s kan kijken die een paar maanden geleden uitgezonden werden. Voordeel is wel dat je van alle zenders waar ook live tv van beschikbaar is de programma’s kan terugzien. Bovendien biedt Ziggo nog in de app het aanbod van Movies & Series (XL), als dat in je abonnement zit.

Videoland

Vereist AirPlay?: Nee, er is een Apple TV-app
Videoland is het on-demand platform van RTL waar je voor een vast bedrag van €8,99 per maand naar films en series kunt kijken. Maar behalve het aanbod van films en series, biedt Videoland ook de populairste programma’s van RTL die je kunt terugkijken. Denk aan populaire programma’s als Beau Five Days Inside en Temptation Island en televisieseries als Moordvrouw en Goede Tijden, Slechte Tijden. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om een week vooruit te kijken, zodat je voor loopt op de uitzendingen op televisie.

RTL XL

Vereist AirPlay?: Ja
Wil je gratis blijven kijken via je Apple TV, dan kan je de RTL XL-app gebruiken in combinatie met AirPlay. De app heeft een ingebouwde AirPlay-functie die ook werkt als je je iPhone vergrendelt. Een nadeel is dat je wel reclame-onderbrekingen hebt, waardoor het kijken wat onhandig is. Je kan met de RTL XL-app wel jouw eigen tv-kanaal samenstellen op basis van je favoriete programma’s, die je in één keer door kunt sturen naar de Apple TV.

NPO

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
De NPO Start-app biedt naast live televisiekijken ook alle uitzendingen van NPO 1, NPO 3 en NPO 3. Met een gratis NPO Start-account kun je profielen aanmaken en zo je eigen favoriete programma’s markeren. Wil je in HD en verder terug kijken, dan heb je een betaald NPO Start Plus-lidmaatschap van €2,95 per maand nodig. De kwaliteit is daardoor hoger, wat beter tot zijn recht komt als je kijkt via de NPO-app op de Apple TV.

Dplay

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
Ben je dol op de programma’s van Discovery Channel, TLC en Investigation Discovery, dan kun je je abonneren op Dplay. Deze dienst van het netwerk achter deze zenders kost €3,99 per maand en heeft ook een eigen Apple TV-app. Je vindt er programma’s als Say Yes to the Dress, Gold Rush en Dr. Pimple Popper.

Hayu

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
In het verlengde daarvan ligt de streamingdienst Hayu. Deze richt zich voornamelijk op reality-tv, waaronder The Real Housewives en Keeping Up With The Kardashians. Je vindt er voornamelijk Amerikaans-georiënteerde tv-series. Bij deze dienst vind je meer dan vijfduizend afleveringen van 150 shows. Andere bekende programma’s die je hier vindt zijn Jersey Shore en Topshef.

Hoe kan ik sport kijken op de Apple TV?

Ben je een echte sportliefhebber en is dat de enige reden dat je je televisie aanzet, dan kun je ook op de Apple TV terecht. Je kijkt naar sport via bijvoorbeeld de Eurosport-app, maar ook Fox Sports NL heeft een eigen app op de Apple TV.

Fox Sports NL

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
De app van Fox Sports NL laat je live kijken naar de verschillende Fox Sports-zenders, waaronder de zenders met de Eredivisie. Je bekijkt de voetbalwedstrijden live en je kan zelfs twee wedstrijden tegelijkertijd op hetzelfde scherm afspelen. Behalve voetbal kijk je ook andere sporten via deze app, zoals tennis. Wel heb je voor de app een betaald account nodig van minimaal €7,95 per maand. Je sluit dit af via je televisieprovider en de prijs verschilt per aanbieder.

Eurosport

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
Voor andere sporten kun je terecht bij de app van Eurosport. Met een Eurosport Player-account van €6,99 per maand kijk je live naar Eurosport 1, Eurosport 2 en andere zenders. De app op de Apple TV laat je inloggen met dit account, dus je hoeft niet via AirPlay te streamen vanaf je iPhone of iPad. Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je ook een jaarpas van €29,99 kopen. Je bent dan maar €2,49 per maand kwijt om naar de zenders van Eurosport op je Apple TV en andere apparaten te kijken.

Hoe kan ik televisiekijken op de Apple TV in België?

In België kunnen televisiekijkers gebruikmaken van de dienst Stievie, dat zowel gratis als met een betaald account te gebruiken is. De Belgische zendergroep VTM heeft een eigen app op de Apple TV uitgebracht, waardoor je op meerdere manieren naar de Belgische tv op je Apple TV kan kijken.

VTM

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
De VTM-app voor de Apple TV laat je naar zowel fragmenten als complete uitzendingen van deze commerciële omroep kijken. Voor de fragmenten is het downloaden van de app genoeg, maar als je hele uitzendingen wil zien moet je verplicht een account aanmaken. Bij VTM kijk je naar programma’s als Groeten Uit, Code 37 en Belgium’s Got Talent. De programma’s komen dus overeen met het aanbod van de Nederlandse zender RTL 4. De belangrijkste onderdelen van de app zijn Ontdek en Programma’s, voor respectievelijk het ontdekken van de nieuwste afleveringen of het bladeren door alle programma’s.

VRT NU

Vereist AirPlay?: Ja
De Belgische VRT heeft sinds augustus 2018 een app voor haar videoplatform VRT NU. Met de app kijk je naar alle programma’s van de VRT-zender. Je kan zowel live kijken als programma’s die eerder uitgezonden zijn terugkijken. Er is helaas geen Apple TV-app, dus je moet gebruikmaken van AirPlay om de programma’s op het grote scherm te kunnen bekijken.

Tadaam

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
Tadaam is een afgeleide van het Belgische Telenet en biedt een schat aan beschikbare live zenders. Het is een dienst die geleverd wordt bij een internetverbinding. Tadaam is te gebruiken op je iPhone en iPad, maar heeft ook gewoon een eigen Apple TV-app.

Proximus Picks

Vereist AirPlay?: Nee, heeft een Apple TV-app
Proximus is ook een grote provider in België en heeft de tv-dienst Proximus Pickx. Daarmee kijk je via al je apparaten online tv. Er is ook een Apple TV-app. De dienst biedt meer dan tachtig zenders en heeft een tv-gids, persoonlijke aanbevelingen en meer. Je kan de app gebruiken als je klant bent van Proximus-tv, maar ook als je Epic Combo-klant bent.

Stievie

Vereist AirPlay?: Ja
Stievie is een televisiedienst waarmee je kan kijken naar meerdere populaire Vlaamse zenders, zoals VTM, Vitaya en VTMKZOOM. Voorheen was er ook een gratis variant, maar dat is overgegaan naar VTM Go. Met de betaalde Stievie premium van €9,99 per maand kijk je naar in totaal achttien zenders, waaronder het Vlaamse Eén en Vier, maar ook Eurosport, Discovery Channel en National Geographic. Een nadeel van Stievie is dat ze helaas geen app voor de Apple TV zelf uitgebracht hebben, waardoor je dus genoodzaakt bent om AirPlay te gebruiken vanaf je iPhone of iPad. AirPlay is wel standaard ingebouwd in de Stievie-app, dus je kan gewoon je iPhone vergrendelen tijdens het kijken.

Overige manieren van televisiekijken met Apple TV

Als bovenstaande methodes voor jou niet genoeg zijn, dan zijn er nog andere manieren om televisie te kijken vanaf je Apple TV. Op YouTube vind je bijvoorbeeld allerlei fragmenten van veel populaire televisiezenders en veel series die op televisie uitgezonden worden zijn ook al op Netflix te vinden.

  • Apple TV-app en Apple TV+: Met Apple’s eigen Apple TV-app kun je films huren en kopen. Ben je geabonneerd op Apple TV+, dan kijk je ook naar de exclusieve films, series en docu’s die voor Apple’s eigen tv-dienst gemaakt zijn.
  • Netflix (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 14.0+) - Met een Netflix-account kijk je naar de beste films en series, rechtstreeks vanaf je Apple TV. Netflix is beschikbaar vanaf €7,99.
  • YouTube (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 12.0+) - Kijk je veel liever naar YouTube dan de traditionele televisie, dan is de YouTube op de Apple TV de app die je moet hebben. Je logt in met je eigen account, zodat je alle video’s van de kanalen waar je geabonneerd op bent kunt kijken.
  • Pathé Thuis (gratis, iPhone/iPad/ TV, iOS 10.0+) - Ben je meer van de films, dan kan je ook de Apple TV-app van Pathé Thuis gebruiken. Je betaalt dan gewoon per film en zit dus niet vast aan maandelijkse kosten. Je kan films zowel kopen als huren.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Parmando is een nieuwe tv-zender die 24/7 uitsluitend cultuur en wetenschap brengt. De televisieavond duurt van 20:00 tot 0:00 uur, met daarna herhalingen. Apps voor Apple TV, iPad en via MeerTV bij KPN, Telfort en XS4ALL. In de toekomst ook bij Ziggo.
  • TV Belgium: niet-officiële app die je alleen via TestFlight kunt bemachtigen. Hiervoor moet je contact opnemen met de maker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV