iPhone 12 mini

Ondanks tegenvallers voorganger: ‘Apple heeft nog steeds iPhone 13 mini gepland’

Komt Apple dit jaar nog met een iPhone 13 mini, ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van het model? Volgens bronnen heeft Apple gewoon nog een opvolger gepland.

Eerder deze maand kon je op iCulture lezen dat het erop lijkt dat Apple stopt met de productie van de iPhone 12 mini. De reden hiervoor zijn de tegenvallende verkoopcijfers, want volgens schattingen zou dit kleine model maar 5% van de verkopen voor zijn rekening nemen. Betekent dit het einde van de kleine iPhone? Bronnen hebben gelukkig goed nieuws.

‘iPhone 13 mini komt er nog gewoon aan’

Geruchtenlekker Jon Prosser, die de afgelopen maanden soms correcte voorspellingen wist te geven maar er ook vaak naast zat, zegt in zijn video dat Apple nog altijd een iPhone 13 mini gepland heeft. Waar hij de informatie vandaan heeft en of het model alle verbeteringen van de gewone iPhone 13 gaat krijgen, zegt hij helaas niet in de video.

Eerder het afgelopen najaar voorspelde een displayexpert dat Apple in 2021 opnieuw vier formaten gepland heeft, waaronder dus ook de 5,4-inch iPhone 13 mini. Apple zou nog vertrouwen in het apparaat hebben, omdat de tegenvallende verkopen van de iPhone 12 mini mogelijk ook het gevolg zijn van de pandemie (en dus de mindere behoefte aan kleine smartphones voor onderweg) en de release van de iPhone SE 2020.

iPhone 12 mini review met doosje.

Fans van de kleinere smartphones zouden in voorjaar 2020 al gekozen hebben voor de iPhone SE 2020, waardoor er minder ruimte over blijft voor de iPhone 12 mini. Van de iPhone SE verwachten bronnen dan ook dit jaar geen nieuw model. Dat lag ook niet in de lijn der verwachting. Apple brengt hoogstens nog een iPhone SE Plus op de markt, maar een directe opvolger van de iPhone SE 2020 wordt nog lang niet verwacht. Dit geeft dus ook weer hoop voor de toekomstige verkopen van de eventuele iPhone 13 mini.

Onlangs schreven wij nog dat we vinden dat Apple nog vertrouwen moet hebben in de iPhone 12 mini, ook al zijn de eerste verkoopcijfers nog niet denderend. En als we de berichten mogen geloven, lijkt Apple dat vertrouwen ook nog te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2021, 14:32
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iphone 13
Device iPhone 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.