iPhone X TrueDepth camera

iPhone 8 Plus: alles over functies, specs en prijzen

Lees hier alles over de iPhone 8 Plus: het toestel met 5,5-inch scherm, draadloos opladen en dubbele camera. Ontdek de specs, functies, prijs, release en meer van de iPhone 8 Plus.

iPhone 8 Plus review Refurbished

Alles over de iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus is een toestel voor mensen die een groot schermformaat zoeken. Dit is een ideaal toestel als je graag fotografeert, video’s kijkt of veel tekst op het scherm wilt lezen. Vergeleken met z’n voorganger is de iPhone 8 Plus vooral intern verbeterd, met een snellere processor en nieuwe camerafuncties. Ook werkt de 8 Plus met draadloos opladen.

Aan de buitenkant zijn de veranderingen meteen te zien, zoals de volledig glazen behuizing en de nieuwe kleuren. Ben je op zoek naar de opvolger van de iPhone 8 Plus? Dan raden we aan om de iPhone 11 te kopen.


Update: De iPhone 8 Plus is niet meer via Apple te koop, alleen nog bij diverse telecomwinkels. Inmiddels is de opvolger verkrijgbaar. Lees alles over de iPhone SE 2020 abonnementen om te kijken of dit iets voor je is. Je kunt ook de iPhone SE als los toestel aanschaffen, als je niet wilt vastzitten aan een langer lopend contract.

Losse iPhone 8 Plus kopen: doen of niet?

De iPhone 8 Plus is een toestel uit het jaar 2017 en gaat dus alweer een tijdje mee. Wil je een losse iPhone 8 Plus kopen? Dan ben je momenteel vooral aangewezen op tweedehands en refurbished modellen. Dit kan nog steeds een prima toestel zijn voor mensen die niet zoveel met hun iPhone doen. Maar hou er rekening mee dat je niet meer zoveel updates zult krijgen. We adviseren daarom om ook eens te kijken naar een:


iPhone 8 Plus nog steeds een goede keuze?

Je vraagt je misschien af of de iPhone 8 Plus nog steeds een goede aankoop is, aangezien er intussen alweer nieuwere modellen zijn uitgekomen. Het mooie van Apple toestellen is dat ze jarenlang meegaan en nog heel lang updates krijgen. Bij de iPhone 8 Plus kun je inderdaad nog steeds updaten naar iOS 16, maar de kans is aanwezig dat er geen update naar iOS 17 meer komt. Vind je de nieuwste functies niet zo belangrijk, dan zou je nog voor de iPhone 8 Plus kunnen kiezen, maar hou rekening ermee dat dit niet het nieuwste model is en dat je in de toekomst tegen beperkingen aan kunt lopen. Kies daarom bij voorkeur een refurbished iPhone 8 Plus of probeer een écht goede aanbieding te vinden.

Wil je meer weten over de iPhone 8 Plus abonnementen of over het kopen van een iPhone 8 Plus als los toestel, dan hebben we daarvoor aparte pagina’s gemaakt met de meest actuele deals.

iPhone 8 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 8 Plus eigenschappen:

  • Aangekondigd in september 2017.
  • Verkrijgbaar sinds september 2017.
  • Sterke nadruk op AR-functies.
  • Horizontaal geplaatste dubbele camera.
  • Intern sterk vernieuwd met glazen achterkant voor draadloos laden.
  • 5,5-inch Retina display, met thuisknop met Touch ID

iPhone 8 Plus kopen en verkrijgbaarheid

Wil je de iPhone 8 Plus kopen, dan kun je voor ongeveer €500 terecht bij de diverse winkels in Nederland en België. De Apple Store verkoopt de iPhone 8 Plus niet meer.

Je kunt kiezen uit drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs. Er was ook een speciale (PRODUCT)RED variant in rood, maar dat was een tijdelijke uitvoering die inmiddels niet meer zo gemakkelijk te vinden is.

iPhone 8 Plus dubbele camera

iPhone 8 Plus: prijzen en modellen

De iPhone 8 Plus is sinds de introductie meermaals in prijs verlaagd. De oorspronkelijke prijs bij introductie was €920, maar je betaalt tegenwoordig rond de €650 voor het basismodel met 64GB opslag. Daarnaast kun je kiezen voor een uitvoering met 128GB opslag.

Dit waren de laatst bekende adviesprijzen van de iPhone 8 Plus:

Lees voor meer informatie over de toestelprijzen ons artikel iPhone 8 Plus los toestel.

Alle providers hebben iPhone 8 Plus abonnementen, zodat je de aankoopprijs over een wat langere periode kunt verspreiden. Hieronder zie je in onze prijsvergelijker bij welke aanbieders je het beste terecht kunt.


iPhone 8 Plus review

In ons iPhone 8 Plus review lees je alles over onze ervaringen met deze nieuwe smartphone. Dit is een samenvatting van de conclusie:

Sommige mensen vinden dat dit toestel beter de iPhone 7s Plus had kunnen heten, maar wat ons betreft zitten er genoeg veranderingen in dit toestel voor een nieuwe naam. Dankzij de instapprijs van €919 bespaar je €240 ten opzichte van de iPhone X en dat kan voor veel mensen aantrekkelijk zijn, vooral voor mensen met een wat ouder toestel. Er zitten namelijk best wat leuke functies op die je ook op het duurdere model vindt, zoals draadloos opladen, de dubbele camera en de snellere processor. Wil je een telefoon met een groot scherm en een uitstekende dubbele camera voor foto’s en augmented reality dan zit je goed met de iPhone 8 Plus.

Bekijk ook

iPhone 8 Plus review

Hoe bevalt de iPhone 8 Plus? In onze review lees je hoe onze ervaringen met Apple's nieuwe 5,5-inch iPhone zijn. Genoeg vernieuwingen of kun je beter wachten op het volgende model?

iPhone 8 Plus design

De iPhone 8 Plus heeft een ander uiterlijk gekregen dan z’n voorganger, de iPhone 7 Plus. Het schermformaat is hetzelfde gebleven, maar de achterkant is nu van glas gemaakt om draadloos opladen mogelijk te maken. Ook is de camera is sterk verbeterd. Je kunt kiezen uit drie kleuren (spacegrijs, zilver en goud) en twee opslagformaten (64GB en 256GB).

iPhone 8 Plus overzicht

iPhone 8 Plus specs

De iPhone 8 Plus is bedoeld voor mensen die een nieuwe iPhone nodig hebben met een groot scherm. Met de iPhone 8 Plus krijg je de vertrouwde functies, die op een aantal punten verder zijn verbeterd. Zo zul je in dit toestel weer een dubbele camera aantreffen, waarbij de twee lenzen horizontaal zijn geplaatst. Ze zijn nu beide voorzien van optische beeldstabilisatie.

iPhone 8 Plus met krachtige chip

De 8 Plus draait op een snellere A11 Bionic-chip, die net iets krachtiger en energiezuiniger is dan de vorige. De extra power is nodig om augmented reality-toepassingen mogelijk te maken, waar Apple in 2017 flink mee wil uitpakken. Daarnaast beschikt de A11-chip voor het eerst een grafische processor die door Apple zelf is gebouwd. Draadloos opladen zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van een kabeltje, hoewel je ook nog gewoon via de Lightning-aansluiting kunt laden.

iPhone 8 Plus: geen OLED, wel True Tone

Een andere verbetering is het toevoegen van een True Tone-display, zoals Apple eerder gebruikte op de iPad Pro’s. Hiermee past het scherm van de iPhone zich aan bij het omgevingslicht, zodat kleuren er op het scherm natuurlijker uitzien.

iPhone 8 True Tone

Dit geeft Apple de mogelijkheid om de beeldkwaliteit van de LCD-schermen nog iets op te vijzelen, voordat in 2018 de overstap wordt gemaakt naar OLED. Het scherm ondersteunt ook bredere kleurweergave en 3D Touch.

De 8 Plus heeft geen OLED-scherm. Dit heeft een aantal redenen, met als belangrijkste dat de wereldwijde productie van OLED-schermen momenteel nog tekort schiet om alle nieuwe iPhones te voorzien. Apple gebruikt daarom alleen OLED in de iPhone X, het toptoestel dat in lagere aantallen op de markt komt. OLED heeft als voordeel dat het een beter contrast levert dan de huidige LCD-schermen en bovendien energiezuiniger is.

Wil je lezen over ervaringen met de iPhone 8 Plus? Lees dan ons iPhone 8 Plus review!

Bekijk ook

iPhone 8 Plus review

Hoe bevalt de iPhone 8 Plus? In onze review lees je hoe onze ervaringen met Apple's nieuwe 5,5-inch iPhone zijn. Genoeg vernieuwingen of kun je beter wachten op het volgende model?