iPhone X TrueDepth camera

iPhone 8 Plus

Lees hier alles over de iPhone 8 Plus: het toestel met 5,5-inch scherm, draadloos opladen en dubbele camera. Ontdek de specs, functies, prijs, release en meer van de iPhone 8 Plus.

- Los vanaf €869,- of iPhone 8 Plus met abonnement

De iPhone 8 Plus is de opvolger van de iPhone 7 Plus en is bedoeld voor mensen die een nieuw toestel met groot formaat scherm zoeken. In dit overzicht lees je alles over de iPhone 8 Plus, nieuws, functies, specs en meer.

iPhone 8 Plus: alles wat je wilt weten

Apple brengt in september altijd twee nieuwe toestellen uit: eentje met de normale schermgrootte van 4,7-inch en een groter model van 5,5-inch. De iPhone 8 Plus is dit jaar het toestel met groot scherm, waardoor het ideaal is voor mensen die vaak video’s willen kijken of teksten lezen van het scherm. De 8 Plus is vooral intern verbeterd, met een snellere processor en vooral veel nieuwe camerafuncties. Ook werkt dit toestel met draadloos opladen. Aan de buitenkant zijn ook wat veranderingen te zien, zoals de volledig glazen behuizing en de nieuwe kleuren.

Wil je meer weten over de iPhone 8 Plus abonnementen of over het kopen van een iPhone 8 Plus als los toestel, dan hebben we daarvoor aparte pagina’s gemaakt met de meest actuele deals.

iPhone 8 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 8 Plus eigenschappen:

  • Aangekondigd op 12 september.
  • Verkrijgbaar sinds 22 september.
  • Sterke nadruk op AR-functies.
  • Horizontaal geplaatste dubbele camera.
  • Intern sterk vernieuwd met glazen achterkant voor draadloos laden.

iPhone 8 Plus releasedatum

Wil je de iPhone 8 Plus kopen, dan kun je sinds 22 september 2017 terecht bij de bekende verkooppunten in Nederland en België, inclusief de providers. Apple kondigde het nieuwe toestel tijdens het najaarsevent 2017 aan, waarbij je dit jaar kunt kiezen uit drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs.

iPhone 8 camera

iPhone 8 Plus: prijzen en modellen

De iPhone 8 Plus zal vanaf €919 in de winkel liggen. Dat de prijs hoger ligt dan voorgaande modellen heeft te maken met draadloos opladen en andere vernieuwingen. Dit is de line-up:

Lees voor meer informatie over de toestelprijzen ons artikel iPhone 8 Plus los toestel.

iPhone 8 Plus bestellen bij providers en webwinkels

De iPhone 8 Plus is nu overal ruim op voorraad. Bestel jouw iPhone 8 Plus bij de volgende providers of shops.
  • Bestel de iPhone 8 Plus bij KPN
  • Bestel de iPhone 8 Plus bij Tele2
  • Bestel de iPhone 8 Plus bij Vodafone
  • Bestel de iPhone 8 Plus bij T-Mobile
Of bij de volgende shops:

iPhone 8 Plus abonnementen

De providers hebben inmiddels hun iPhone 8 Plus abonnementen bekendgemaakt. Hieronder zie je in onze prijsvergelijker bij welke aanbieders je het beste terecht kunt.


iPhone 8 Plus review

In ons iPhone 8 Plus review lees je alles over onze ervaringen met deze nieuwe smartphone. Dit is een samenvatting van de conclusie:

Sommige mensen vinden dat Apple de iPhone 8 Plus beter de iPhone 7s Plus had kunnen noemen, maar wat ons betreft zitten er genoeg veranderingen in dit toestel voor een nieuwe naam. Dankzij de instapprijs van €919 bespaar je €240 ten opzichte van de iPhone X en dat kan voor veel mensen aantrekkelijk zijn, vooral voor mensen met een wat ouder toestel. Er zitten namelijk best wat leuke functies op die je ook op het duurdere model vindt, zoals draadloos opladen, de dubbele camera en de snellere processor. Wil je een telefoon met een groot scherm en een uitstekende dubbele camera voor foto’s en augmented reality dan zit je goed met de iPhone 8 Plus.

iPhone 8 Plus design

De iPhone 8 Plus heeft een ander uiterlijk gekregen dan z’n voorganger, de iPhone 7 Plus. Het schermformaat is hetzelfde gebleven, maar de achterkant is nu van glas gemaakt om draadloos opladen mogelijk te maken. Ook is de camera is sterk verbeterd. Je kunt kiezen uit drie kleuren (spacegrijs, zilver en goud) en twee opslagformaten (64GB en 256GB).

iPhone 8 Plus overzicht

iPhone 8 Plus specs

De iPhone 8 Plus is bedoeld voor mensen die een nieuwe iPhone nodig hebben met een groot scherm. Met de iPhone 8 Plus krijg je de vertrouwde functies, die op een aantal punten verder zijn verbeterd. Zo zul je in dit toestel weer een dubbele camera aantreffen, waarbij de twee lenzen horizontaal zijn geplaatst. Ze zijn nu beide voorzien van optische beeldstabilisatie.

iPhone 8 Plus met krachtige chip

De 8 Plus draait op een snellere A11 Bionic-chip, die net iets krachtiger en energiezuiniger is dan de vorige. De extra power is nodig om augmented reality-toepassingen mogelijk te maken, waar Apple in 2017 flink mee wil uitpakken. Daarnaast beschikt de A11-chip voor het eerst een grafische processor die door Apple zelf is gebouwd. Draadloos opladen zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van een kabeltje, hoewel je ook nog gewoon via de Lightning-aansluiting kunt laden.

iPhone 8 Plus: geen OLED, wel True Tone

Een andere verbetering is het toevoegen van een True Tone-display, zoals Apple eerder gebruikte op de iPad Pro’s. Hiermee past het scherm van de iPhone zich aan bij het omgevingslicht, zodat kleuren er op het scherm natuurlijker uitzien.

iPhone 8 True Tone

Dit geeft Apple de mogelijkheid om de beeldkwaliteit van de LCD-schermen nog iets op te vijzelen, voordat in 2018 de overstap wordt gemaakt naar OLED. Het scherm ondersteunt ook bredere kleurweergave en 3D Touch.

De 8 Plus krijgt geen OLED-scherm. Dit heeft een aantal redenen, met als belangrijkste dat de wereldwijde productie van OLED-schermen momenteel nog tekort schiet om alle nieuwe iPhones te voorzien. Apple gebruikt daarom alleen OLED in de iPhone X, het toptoestel dat in lagere aantallen op de markt komt. OLED heeft als voordeel dat het een beter contrast levert dan de huidige LCD-schermen en bovendien energiezuiniger is.

Ondanks het feit dat de meeste details over de iPhone 8 Plus inmiddels bekend zijn zullen we dit overzicht nog regelmatig bijwerken met nieuwe informatie.

Wil je lezen over ervaringen met de iPhone 8 Plus? Lees dan binnenkort ons iPhone 8 Plus review!

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!