iPhone X TrueDepth camera

iPhone 8 Plus: alles over functies, specs en meer

Lees hier alles over de iPhone 8 Plus: het toestel met 5,5-inch scherm, draadloos opladen en dubbele camera. Ontdek de specs, functies en meer van de iPhone 8 Plus.

iPhone 8 Plus review

Alles over de iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus verscheen in september 2017 voor mensen die een groot schermformaat zoeken. Het is een prima toestel als je graag fotografeert, video’s kijkt of veel tekst op het scherm wilt lezen. Vergeleken met z’n voorganger is de iPhone 8 Plus vooral intern verbeterd, met een snellere processor en nieuwe camerafuncties. Ook werkt de 8 Plus met draadloos opladen. Aan de buitenkant zijn de veranderingen meteen te zien, zoals de volledig glazen behuizing en de nieuwe kleuren.

Let op: de iPhone 8 Plus krijgt geen grote software-updates meer. Je krijgt de komende jaren alleen nog een paar beveiligingsupdates. Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? Bekijk dan in ons overzicht iPhone kopen welke toestellen momenteel een aanrader zijn.

iPhone 8 Plus kopen: doen of niet?

De iPhone 8 Plus is niet meer via Apple en de providers te koop. Je kunt dit toestel met wat moeite soms nog tweedehands aantreffen. Inmiddels is de opvolger verkrijgbaar. Lees alles over de iPhone SE abonnementen als je een soortgelijk toestel zoekt. Ook kun je kiezen voor een iPhone SE als los toestel, als je niet wilt vastzitten aan een langer lopend contract. Heb je een iPhone 8 Plus en ben je er tevreden mee, dan kun je dit toestel nog best een tijdje gebruiken maar hou er rekening mee dat je na ongeveer 2027 geen beveiligingsupdates meer krijgt. Je kunt ook tegen steeds meer beperkingen aanlopen, bijvoorbeeld als bepaalde apps niet meer werken.


iPhone 8 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 8 Plus eigenschappen:

  • Aangekondigd in september 2017
  • Verscheen in dezelfde periode als de iPhone 8 en iPhone X
  • Van de markt gehaald in april 2020
  • Sterke nadruk op AR-functies
  • Horizontaal geplaatste dubbele camera
  • Eerste toestel met draadloos opladen
  • Intern sterk vernieuwd
  • 5,5-inch Retina display, met thuisknop met Touch ID
iPhone 8 Plus dubbele camera

iPhone 8 Plus: prijzen en modellen

De adviesprijs van de iPhone 8 Plus is na de introductie meermaals in prijs verlaagd. De oorspronkelijke prijs bij introductie was €920,- voor het instapmodel met 64GB opslag. Dit waren de laatst bekende adviesprijzen van de iPhone 8 Plus:

Tegenwoordig moet je rekenen op een tweedehands toestelprijs van rond de 150 euro.

iPhone 8 Plus design

De iPhone 8 Plus heeft een ander uiterlijk gekregen dan z’n voorganger, de iPhone 7 Plus. Het schermformaat is hetzelfde gebleven, maar de achterkant is nu van glas gemaakt om draadloos opladen mogelijk te maken. Ook is de camera is sterk verbeterd. Je kunt kiezen uit drie kleuren (spacegrijs, zilver en goud) en twee opslagformaten (64GB en 256GB).

iPhone 8 Plus overzicht

iPhone 8 Plus specs

De iPhone 8 Plus is bedoeld voor mensen die een nieuwe iPhone nodig hebben met een groot scherm. Met de iPhone 8 Plus krijg je de vertrouwde functies, die op een aantal punten verder zijn verbeterd. Zo zul je in dit toestel weer een dubbele camera aantreffen, waarbij de twee lenzen horizontaal zijn geplaatst. Ze zijn nu beide voorzien van optische beeldstabilisatie.

iPhone 8 Plus met krachtige chip

De 8 Plus draait op een snellere A11 Bionic-chip, die net iets krachtiger en energiezuiniger is dan de vorige. De extra power is nodig om augmented reality-toepassingen mogelijk te maken, waar Apple in 2017 flink mee wil uitpakken. Daarnaast beschikt de A11-chip voor het eerst een grafische processor die door Apple zelf is gebouwd. Draadloos opladen zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van een kabeltje, hoewel je ook nog gewoon via de Lightning-aansluiting kunt laden.

iPhone 8 Plus: geen OLED, wel True Tone

Een andere verbetering is het toevoegen van een True Tone-display, zoals Apple eerder gebruikte op de iPad Pro’s. Hiermee past het scherm van de iPhone zich aan bij het omgevingslicht, zodat kleuren er op het scherm natuurlijker uitzien.

iPhone 8 True Tone

Dit geeft Apple de mogelijkheid om de beeldkwaliteit van de LCD-schermen nog iets op te vijzelen, voordat in 2018 de overstap wordt gemaakt naar OLED. Het scherm ondersteunt ook bredere kleurweergave en 3D Touch.

De 8 Plus heeft geen OLED-scherm. Dit heeft een aantal redenen, met als belangrijkste dat de wereldwijde productie van OLED-schermen momenteel nog tekort schiet om alle nieuwe iPhones te voorzien. Apple gebruikt daarom alleen OLED in de iPhone X, het toptoestel dat in lagere aantallen op de markt komt. OLED heeft als voordeel dat het een beter contrast levert dan de huidige LCD-schermen en bovendien energiezuiniger is.

iPhone 8 Plus review

In ons iPhone 8 Plus review lees je alles over onze ervaringen met deze nieuwe smartphone. Dit is een samenvatting van de conclusie:

Sommige mensen vinden dat dit toestel beter de iPhone 7s Plus had kunnen heten, maar wat ons betreft zitten er genoeg veranderingen in dit toestel voor een nieuwe naam. Dankzij de instapprijs van €919 bespaar je €240 ten opzichte van de iPhone X en dat kan voor veel mensen aantrekkelijk zijn, vooral voor mensen met een wat ouder toestel. Er zitten namelijk best wat leuke functies op die je ook op het duurdere model vindt, zoals draadloos opladen, de dubbele camera en de snellere processor. Wil je een telefoon met een groot scherm en een uitstekende dubbele camera voor foto’s en augmented reality dan zit je goed met de iPhone 8 Plus.

Bekijk ook

iPhone 8 Plus review

Hoe bevalt de iPhone 8 Plus? In onze review lees je hoe onze ervaringen met Apple's nieuwe 5,5-inch iPhone zijn. Genoeg vernieuwingen of kun je beter wachten op het volgende model?

Wil je lezen over ervaringen met de iPhone 8, die gelijktijdig is verschenen? Dat kan! Dit toestel heeft veelal dezelfde eigenschappen.

Bekijk ook

iPhone 8: alles over functies, specs en meer

De iPhone 8 is Apple's 4,7-inch toestel uit najaar 2017. Lees hier alles over de iPhone 8-functies en of de iPhone 8 nog goed te gebruiken is.