AirPods Pro naast gewone AirPods

Vooruitblik: AirPods in 2021, 8 verwachtingen voor de nieuwe oordopjes

We kunnen in 2021 weer nieuwe AirPods verwachten. Welke verbeteringen krijgen de AirPods 2021 en hoe zit het met de AirPods Pro 2? Alles over onze verwachtingen voor de AirPods in 2021 lees je hier.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vooruitblik: AirPods 2021 verwachtingen

Al sinds 2016 zijn de AirPods voor Apple een hit. Apple brengt niet ieder jaar nieuwe modellen uit, maar in 2021 staat er wel wat te gebeuren wat betreft AirPods. De verwachtingen zijn dat Apple een nieuw model van de AirPods in 2021 gaat uitbrengen, namelijk de gewone versie van de standaard-AirPods (AirPods 3). Een vernieuwde variant van de AirPods Pro (AirPods Pro 2) hoeven we waarschijnlijk nog niet in 2021 te verwachten.

In dit artikel zetten we alle functies en verwachtingen voor de AirPods in 2021 op een rij.

#1 AirPods in 2021: deze modellen komen er
Apple heeft momenteel drie modellen in het assortiment: de standaard AirPods (tweede generatie uit 2019), de AirPods Pro (eerste generatie uit 2019) en de AirPods Max. Voor het eerstgenoemde model staat voor 2021 een nieuwe versie gepland. Een nieuwe versie van Apple’s hoofdtelefoon lijkt er nog niet aan te komen, al waren er wel geruchten over een goedkopere sportversie van de AirPods Max. Wie weet gaat Apple die in 2021 uitbrengen, maar de kans daarop is niet zo groot.

Verwacht in 2021:

Verwacht in 2022:

In de rest van dit artikel focussen we vooral op de nieuwe AirPods en AirPods Pro, omdat daar het meeste van bekend is.

AirPods Pro naast gewone AirPods

#2 Design van de AirPods in 2021
Momenteel gebruikt Apple nog twee verschillende designs: een traditioneel oordopje voor de gewone AirPods en een in-ear design bij de AirPods Pro. In 2021 zou dit veranderen. Volgens bronnen past Apple het design van de standaard-AirPods aan naar het ontwerp van de AirPods Pro. Dat betekent dus dat de gewone AirPods ook een in-ear achtig ontwerp krijgen met verwisselbare eartips. Het stokje van de AirPods, waar aan het uiteinde onder andere de microfoon in zit, zou dezelfde lengte krijgen als bij de huidige AirPods Pro. Of Apple het design van de AirPods helemaal één op één gaat vervangen door dat van de AirPods Pro, is nog niet helemaal duidelijk.

Wij zouden het eerlijk gezegd een opvallende keuze vinden om de AirPods zo aan te passen dat er alleen maar in-ear modellen zijn. Dit ontwerp is niet voor iedereen prettig, bijvoorbeeld voor mensen met een kleinere gehoorgang. Een andere optie is dat Apple de huidige standaard-AirPods nog in het assortiment houdt voor iedereen die nog dit gewone design wil.

Wat betreft de AirPods Pro wordt gesproken over een kleiner ontwerp, waarbij het stokje helemaal verdwijnt. In plaats daarvan kiest Apple voor een ronder ontwerp, waarbij je dus alleen een dopje in je oren stopt. Maar ook hier geldt dat het nog steeds gaat om een in-ear design, net als bij de huidige AirPods Pro.

In het verleden waren er nog wel geruchten over meerdere kleuren van de AirPods, waaronder zwart. De afgelopen maanden hebben we daar niets meer over gehoord. Wij verwachten eerlijk gezegd niet dat Apple de AirPods nog in een andere kleur uit gaat brengen. De witte oortjes zijn inmiddels zo kenmerkend geworden, waardoor het echt dé AirPods-kleur geworden is.

#3 Functies van AirPods in 2021: wel en geen ruisonderdrukking
Afhankelijk van het model, vind je verschillende functies in de AirPods van 2021. De standaardversies krijgen zeer waarschijnlijk geen (actieve) ruisonderdrukking. Ook de transparantiemodus zien we niet zo snel op dit model verschijnen. Toch krijg je mogelijk een bepaalde vorm van ruisonderdrukking, omdat het design je gehoorgang veel meer afsluit. We kennen dit al van de Powerbeats Pro, waar dit noise-isolation genoemd wordt. Er zijn geen microfoons die het omgevingsgeluid wegfilteren, maar toch zorgt het ontwerp ervoor dat omgevingsgeluid buiten je gehoor blijft.

Bij de nieuwe AirPods Pro verwachten we wel weer uitgebreide ondersteuning van actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Ook de ruimtelijke audio zien we bij dit model terugkeren. Met deze techniek klinken video’s een stuk mooier, doordat er een soort surroundsound gecreëerd wordt. Deze functie is toegevoegd in een software-update in combinatie met iOS 14 en blijkt grote indruk achter te laten.

https://www.iculture.nl/uitleg/ruimtelijke-spatial-audio-apple/

#4 Gezondheidsfuncties: meer sensoren?
Al sinds de eerste generatie AirPods gaan er geruchten dat Apple plannen zou hebben voor meer sensoren in de AirPods. Er zijn in het verleden al eens patenten geweest en in de maanden voor de aankondiging van de AirPods 2 waren er bronnen uit China die beweerden dat Apple gezondheidsfuncties toe zou voegen. Denk bijvoorbeeld aan het meten van je hartslag of het aantal calorieën dat je verbrandt. Er zijn geruchten dat de AirPods Pro 2 meer fitnessfuncties bevatten.

Ook focust Apple steeds meer op bepaalde gehoorfuncties en verstoppen ze allerlei metingen in iOS 14 die je gehoorgezondheid in de gaten houden. We verwachten dat Apple vooral op dit gebied meer plannen heeft. Mogelijk kunnen de AirPods ook meer betekenen voor doven en slechthorenden. Met Live Luisteren kun je AirPods gebruiken als gehoorapparaat.

AirPods Pro naast opbergcase

AirPods spelen wel een steeds grotere rol bij het sporten. De AirPods Pro blijven beter zitten en zijn ook zweet- en waterbestendig. We verwachten dat dit met de nieuwe standaard-AirPods ook het geval zal zijn, als het design vergelijkbaar wordt met die van de huidige AirPods Pro.

#5 Nieuwe betere chip
Dat Apple werkt aan nieuwe chips, zou ons niets verbazen. Apple gebruikt al sinds 2019 de H1-chip, die verantwoordelijk is voor de draadloze verbinding en functies als Hé Siri. Misschien dat Apple met de nieuwe generatie AirPods de overstap maakt naar de H2-chip, die bijvoorbeeld energiezuiniger is. We denken dat Apple in beide modellen dezelfde chip gaat gebruiken. Een kanttekening is wel dat Apple voor de AirPods Max gekozen heeft voor de oudere H1-chip. Maar omdat extra energiezuinigheid daar vanwege de grotere batterij niet noodzakelijk is, hoeft dat niet te betekenen dat de nieuwe oordopjes ook de oude chip krijgen. Op het gebied van chips verwachten we daarnaast nog een vernieuwing.

Apple heeft in steeds meer producten de U1-chip. Daarmee kan je de locatie van voorwerpen veel nauwkeuriger traceren. Het speelt een belangrijke rol bij de AirTag, die dankzij U1 en Ultra-Wideband voorwerpen makkelijker kan opsporen. Een U1-chip in de AirPods kan dus helpen om je oordopjes makkelijker terug te vinden. De Zoek mijn AirPods-functie werkt nu niet altijd even goed, dus de U1-chip komt wat ons betreft als geroepen. Er ging eerder een gerucht dat de AirPods Max een U1-chip zou krijgen, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Maar de kans dat je de AirPods Max kwijtraakt is ook een stuk kleiner dan de AirPods-oordopjes.

Bekijk ook

AirPods kwijt of gestolen? Zo kun je ze terugvinden!

Het gebeurt sommige mensen helaas regelmatig: je AirPods raken zoek of worden zelfs gestolen. In deze tip leggen we uit hoe je zoekgeraakte AirPods kunt terugvinden door een geluidje af te spelen of op de kaart te kijken.

#6 Batterijduur en oplaadcase
Bij iedere nieuwe generatie van de AirPods verbetert Apple de batterijduur en we denken daarom dat dat deze keer niet anders is. Of dat nou gaat om het aantal uren bij spraak of bij het luisteren naar muziek: er is altijd wel een paar verbeteringen op dit gebied. Bij de AirPods in 2021 denken we dat Apple je langer onafgebroken laat luisteren en ook het opladen versnelt of verbetert. Hoeveel uur langer je zou kunnen luisteren, is nog niet bekend, maar dat er iets gaat gebeuren met een betere accuduur lijkt zo goed als zeker.

Het opladen doe je nog steeds met de oplaadcase. Draadloos opladen zal daarbij nog steeds beschikbaar zijn, maar we denken dat opladen met een Lightning-kabel ook gewoon nog mogelijk blijft. De huidige draadloze oplaadcase van zowel de AirPods als AirPods Pro werken ook met de MagSafe Charger, maar wellicht dat Apple dat met deze nieuwe modellen verder verbeterd.

AirPods Pro opbergcase naast gewone AirPods opbergcase 1

#7 Release AirPods 2021: aankondiging in eerste helft
Onder analisten en experts is de algemene verwachting dat Apple in de tweede helft van 2021 de AirPods 2 gaat aankondigen. Dat gebeurt waarschijnlijk tijdens het iPhone-event in september. Op de AirPods Pro 2 moeten we iets langer wachten. Er was een bron die beweerde dat de AirPods Pro 2 in april 2021 komen, maar dat bleek niet te kloppen. Voorjaar 2022 lijkt realistischer.

#8 Prijs van de AirPods in 2021
Qua prijs verwachten we niet veel veranderingen. We denken dat Apple de standaard-AirPods alleen met een draadloze oplaadcase uitbrengt, waardoor de prijs ongeveer €229 wordt. De prijs van de AirPods Pro 2 blijft vermoedelijk ongewijzigd met een adviesprijs van €279. Dat is dus €50 extra voor functies als ruisonderdrukking en ruimtelijke audio. Een bron beweert ook dat de AirPods 3 voor ongeveer €230 verkocht gaan worden.

Bekijk ook

Gerucht: 'Prijs AirPods 3 ligt rond de €230, zonder ruisonderdrukking'

Apple gaat in 2021 vermoedelijk de derde generatie AirPods uitbrengen. De prijs van de AirPods 3 is waarschijnlijk 20% lager dan bij de AirPods Pro, waardoor ze ongeveer hetzelfde kosten als de huidige gewone AirPods met draadloze case.

Heb je nog geen AirPods maar wil je wel graag AirPods kopen? In ons artikel vind je een overzicht van huidige prijzen en beschikbaarheid in winkels. Check ook regelmatig ons overzicht met AirPods aanbiedingen, want winkeliers stunten vaak met de prijs van de populaire oordopjes.

Bekijk ook

De goedkoopste AirPods: alle actuele aanbiedingen voor Cyber Monday en Black Friday

De AirPods, AirPods Pro en AirPods Max zijn regelmatig in de aanbieding, vooral bij Amazon. Waar vind je momenteel de goedkoopste deal voor de gewone AirPods, AirPods Pro en AirPods Max? En wat zijn de Black Friday AirPods-deals? Check het hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 12 januari: Artikel bijgewerkt met de nieuwste geruchten en opnieuw gepubliceerd.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.