Mogelijke afbeelding van Apple Pencil 3.

Gerucht: ‘Nieuwe Apple Pencil 3 komt tijdens Spring Loaded-event’ [video]

Grijpt terug naar eerdere design

Apple zou de Pencil 3 willen onthullen tijdens het april-evenement van 2021. Eerder doken er al foto's op van de derde generatie Apple Pencil. Het design grijpt terug naar die van de eerste generatie, blijkt ook uit een nieuwe video.

Update 16 april 2021: Er is nu ook een korte video op Twitter verschenen, waarin het aangepaste design te zien is. Hoewel de beeldkwaliteit laag is (mede door de compressie van Twitter), lijkt het erop dat de Apple Pencil 3 inderdaad het glimmende design van de eerste generatie terugkrijgt.

Update 15 april 2021: Volgens nieuwe geruchten komt er inderdaad een nieuwe Apple Pencil 3 aan, samen met een vernieuwde iPad Pro 2021. Dit blijkt uit gelekte info op Weibo. De derde generatie Apple Pencil zal worden onthuld tijdens het Spring Loaded-event. Vorige maand lekte er al een mogelijke foto uit, van een tekenpen met een glimmende afwerking. De huidige Apple Pencil die je met de iPad Pro’s gebruikt is mat. Mogelijk zitten er nieuwe sensoren in voor de iPad Pro 2021, met meer nauwkeurigheid of extra functies. Hetzelfde Weibo-account beweert ook dat de AirPods 3 snel op komst zijn.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 3 maart 2021.


Apple heeft inmiddels twee varianten van de Apple Pencil uitgebracht. De eerste generatie Apple Pencil verscheen in 2015, samen met de allereerste iPad Pro. De Apple Pencil 2 werd geintroduceerd in 2018, samen met de iPad Pro 2018. Inmiddels werkt dit model ook met de iPad Air 2020. Zou het kunnen dat Apple binnenkort met een Apple Pencil 3 komt? Volgens een geruchtenlekker zit een nieuw model er wel aan te komen.

‘Apple Pencil 3 krijgt glimmend design’

De belangrijkste veranderingen bij de tweede generatie Apple Pencil was de manier van opladen en de mogelijkheid om met je vinger op de schrijfpen te tikken om te wisselen naar bijvoorbeeld een gummetje. Een uiterlijke wijziging is dat de Apple Pencil overstapte van een glimmende naar matte afwerking. Veel gebruikers vinden dit lekkerder in de hand liggen, al past het qua designkeuze minder bij andere Apple-producten. De AirPods zijn bijvoorbeeld ook van wit glimmend plastic gemaakt.

De geruchtenlekker Mr. White publiceert nu een foto van een mogelijke nieuwe generatie Apple Pencil. Op de foto zien we in ieder geval dat de buitenkant weer glimmend is. Opvallend is dat de schrijfpunt veel langer is. Of dit ook betekent dat er meer sensoren in zitten met bijvoorbeeld meer functies, is nog niet duidelijk.

Dezelfde bron beweerde in de zomer van vorig jaar dat Apple ook aan een zwarte Apple Pencil zou werken. Het is niet helemaal duidelijk of dat nog steeds het geval is. Het is ook nog mogelijk dat de Apple Pencil in de foto een prototype is. Het Twitter-account plaatst vaker foto’s van prototypes van Apple-apparaten, al spreekt hij hier wel degelijk over een nieuw model.

Een nieuwe generatie Apple Pencil zou zeker helpen om de iPad Pro 2021, die nog deze maand verwacht wordt, onderscheidender te maken. Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe iPad Pro 2021 een nieuw scherm, mogelijk van mini-LED. Ook verwachten we een betere chip, maar met een nieuwe exclusieve Apple Pencil kan Apple mogelijk nog meer nieuwe dingen doen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 16 april: Artikel aangevuld met nieuwe video.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro 2021

De iPad Pro 2021 is de nieuwste iPad voor professionals. Dit nieuwe model is aangekondigd in april 2021. Er zijn wederom twee modellen: in 11- en 12,9-inch. Het 12,9-inch heeft een beter mini-LED display voor hogere helderheid. De iPad Pro 2021 heeft een M1-chip, dezelfde die je in de meest recente MacBooks vindt. Er zit ook een ultrawijde TrueDepth-camera op, die je volgt tijdens een FaceTime-gesprek. De iPad Pro 2021 bevat ook een dubbele camera met ultragroothoeklens en LiDAR Scanner.

iPad Pro 2021
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.