AirPods vergelijken: AirPods Max vs AirPods Pro vs AirPods 3 vs AirPods 2.

Vooruitblik AirPods in 2022: wat kun je dit jaar verwachten?

Wat zijn Apple's plannen voor de AirPods in 2022? Welke nieuwe modellen komen er en wat is er nieuw? We nemen de ontwikkelingen over de AirPods in 2022 met je door.

AirPods in 2022

De AirPods-lijn is inmiddels een hele productcategorie op zichzelf geworden. Met inmiddels vier verschillende modellen heeft Apple voor ieder wat wils. Maar wat zijn de veranderingen en vernieuwingen voor de AirPods in 2022? Vooral voor de fans van de in-ear oordopjes hebben we goed nieuws, want er staat een nieuw model op de planning van de AirPods Pro.


Vooruitblik op 2022
In deze artikelserie blikken we elke week vooruit naar Apple’s nieuwe producten voor 2022. We vatten samen wat je kan verwachten wat betreft de verschillende productcategorieën. Van de nieuwste geruchten tot voorspellingen op basis van de vorige versies: met deze vooruitblik weet je wat je te wachten staat. Deze keer draait alles om de AirPods.

#1 Welke modellen van de AirPods komen er in 2022?

We verwachten dat Apple van één model AirPods een compleet nieuwe set gaat uitbrengen in 2022. Er gaan al jaren geruchten over de nieuwe AirPods Pro 2 en we verwachten dat dit model de grootste veranderingen zal krijgen.

De line-up zal er in 2022 als volgt uit zien:

  • AirPods Pro 2 (nieuw, update in najaar 2022)
  • AirPods 3 (2021-model blijft bestaan)
  • AirPods 2 (2019-modelb blijft bestaan)
  • AirPods Max (2020-model blijft bestaan, mogelijk wel wat nieuwe kleuren)

AirPods vergelijken: AirPods Max vs AirPods Pro vs AirPods 3 vs AirPods 2.

De AirPods 3 (2021) en AirPods 2 (2019) blijven waarschijnlijk de rest van het jaar in het assortiment. De AirPods 3 zijn pas een paar maanden oud en de AirPods 2 blijven als goedkopere optie een keuze voor mensen die meer van dit design houden. Er zijn geen aanwijzingen dat Apple in 2022 met een nieuwe versie daarvan komt.

Het lijkt er ook niet op dat Apple werkt aan een nieuw model van de AirPods Max. In mei 2021 schreef een betrouwbare bron dat er voorlopig geen sprake is van een opvolger. Sindsdien hebben we hier ook niets meer van vernomen, behalve dan een gerucht over nieuwe AirPods Max-kleuren. Wel is er behoefte aan nieuwe functies, zoals ondersteuning voor lossless audio (zie verderop). Als de AirPods Pro 2 wel support voor muziek in hoge kwaliteit krijgen, zo het vreemd zijn als de Max dat niet heeft.

#2 Design van de AirPods in 2022

Op het gebied van design gaat er vooral voor de AirPods Pro iets veranderen.

Design AirPods Pro 2022

De AirPods Pro 2 krijgen zo goed als zeker een nieuw design. Daarbij moet je denken aan een ontwerp wat overeenkomt met de Beats Studio Buds. Het gaat nog steeds om een in-ear ontwerp met verschillende maten rubberen oordopjes, maar dan zonder stokje. Het worden kleinere dopjes, waardoor ook de druksensor kan verdwijnen. Wat hiervoor in de plaats komt en wat het voordeel van het nieuwe design is, is nog niet helemaal duidelijk.

Beats Studio Buds vs AirPods Pro

Design AirPods Max

Eerder schreven we al dat er waarschijnlijk geen nieuw design voor de AirPods Max komt, maar toch kan er iets gaan veranderen voor dit model. Bloomberg schreef eerder al dat Apple nieuwe kleuren voor de AirPods Max overwoog en herhaalde dat in mei 2022 nogmaals. Je kan nu kiezen uit spacegrijs, zilver, blauw, groen en roze, maar daar zou dus nog een of meerdere nieuwe kleuren bij kunnen komen. Apple zou ook nog kunnen variëren met nieuwe magnetische oorschelpen, die je los kan kopen en eenvoudig kan vervangen.

AirPods Max kleuren

#3 Functies van AirPods in 2022

De AirPods Pro 2 krijgen waarschijnlijk een paar nieuwe functies, maar ook voor de overige AirPods-modellen verwachten we verbeteringen op het gebied van software.

AirPods Pro 2022 functies

De grootste verbeteringen qua nieuwe functies voor de AirPods Pro 2 vinden we dankzij nieuwe onderdelen binnenin. De AirPods Pro van 2022 krijgen mogelijk nieuwe bewegingssensoren waarmee fitnesstracking mogelijk is. Wat je met de fitnesstracking in de AirPods Pro 2 precies kan doen (en hoe dit bijvoorbeeld samenwerkt met de Apple Watch) is niet helemaal duidelijk. Apple heeft in het verleden meerdere patenten voor gezondheidsfuncties in de AirPods vastgelegd.

Een andere verbetering vinden we mogelijk in de geluidskwaliteit. Sinds juni 2021 biedt Apple Music ondersteuning voor lossless muziek, maar met de AirPods kan je nog niet naar die geluidskwaliteit luisteren. Dat komt doordat de AirPods werken met Bluetooth, wat lossless audio niet ondersteunt. Apple’s audio-expert gaf al aan dat Bluetooth zorgt voor beperkingen bij de AirPods en lijkt daarmee indirect te hinten op een eigen protocol.

Overigens beweerde een bron in de zomer van 2021 al dat de AirPods op den duur lossless audio ondersteunen, al werd er toen nog gesproken over een software-update. Dat lijkt uitgesloten, maar ondersteuning bij de nieuwe AirPods Pro (dankzij een nieuwe draadloze chip) is niet ondenkbaar.

Hoewel er geen geruchten zijn, zou het ons niet verrassen als Apple besluit om de AirPods Pro 2 te voorzien van een U1-chip. Apple heeft de zoekfunctie voor AirPods in iOS 15 al verbeterd, maar het is nog lang niet zo nauwkeurig of betrouwbaar als bij de AirTag. Een U1-chip met Ultra-Wideband kan daar verandering in brengen.

Andere functies die we verwachten zijn ondersteuning voor Hé Siri, ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking, ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Dit zijn ook al functies die we in de huidige AirPods Pro hebben.

AirPods Pro

Software-updates voor huidige AirPods

Ieder jaar brengt Apple rond september een update uit voor de AirPods-familie. Daarin worden altijd nieuwe functies toegevoegd. Afgelopen jaar was dat de eerder genoemde vernieuwde zoekfunctie, maar ook de functie Conversation Boost voor de AirPods Pro. Er zijn nog geen geruchten geweest over mogelijke nieuwe softwarefuncties voor de AirPods-familie, maar we denken dat Apple wel wat in petto heeft voor 2022.

#4 Release van nieuwe AirPods in 2022

De release van de AirPods Pro 2 staat waarschijnlijk gepland voor later dit najaar, dus ergens in september of oktober 2022. Oorspronkelijk had Apple de tweede generatie AirPods Pro al eerder uit willen brengen, maar het lijkt er nu op dat Apple het vierde kwartaal voor ogen heeft.

Nieuwe AirPods Max-kleuren kunnen in principe op ieder moment aangekondigd worden. Apple heeft er een handje van om in het voorjaar nieuwe kleuren voor bestaande producten uit te brengen, zoals de groene iPhone 13-modellen. Maar nieuwe kleuren voor de AirPods Max kwamen er niet. Volgens Bloomberg moeten we hiervoor ook tot het najaar wachten.

De jaarlijkse software-update voor de AirPods wordt naar verwachting in juni aangekondigd, tijdens de WWDC 2022. De publieke versie verschijnt vervolgens ergens in september, samen met iOS 16.

#5 Prijs van nieuwe AirPods in 2022

Qua prijs denken we niet dat Apple veel veranderingen door gaat voeren in 2022. We denken dat de AirPods Pro 2 dezelfde adviesprijs krijgt als de huidige generatie en dat ook de adviesprijzen van de huidige modellen ongeveer gelijk blijven. Maar hou er rekening mee dat de AirPods regelmatig bij veel winkels in de aanbieding zijn en een stuk goedkoper zijn dan bij Apple.

Adviesprijzen:

Lees ook ons artikel met AirPods-aanbiedingen voor een overzicht van actuele prijzen van alle AirPods-modellen.

Lees ook onze eerdere delen in deze artikelserie:

Check eveneens ons overzicht van de Apple-producten in 2022, voor een completere round-up van alles wat we van Apple dit jaar verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 09 mei, 12:03: Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken.

AirPods Pro
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.