AirPods problemen

Nieuw in iOS 13: zo leest Siri nieuwe berichten voor via je AirPods of Powerbeats Pro

Werkt met iMessage, WhatsApp en meer!

Siri kan berichten voorlezen op je AirPods, zodat je bij binnenkomende meldingen meteen weet wat iemand gestuurd heeft. Je kan er ook supersnel op antwoorden. Zo werken de berichtaankondigingen met de AirPods.

De AirPods zijn ideaal om muziek mee te luisteren tijdens allerlei activiteiten, zoals sporten of tijdens het reizen. Je kan ook Siri gebruiken om berichten te versturen of snelle opdrachten te geven. Vanaf iOS 13 en iPadOS 13 kan Siri op de AirPods ook iets nieuws. Siri kan namelijk berichten voorlezen via je AirPods.

Siri berichten voorlezen via AirPods: zo werkt het

Als je deze functie ingeschakeld hebt, hoor je een geluidje en leest Siri automatisch het bericht aan je voor, zonder dat je hierom hoeft te vragen. Je kan daarna meteen antwoorden, zonder dat je de desbetreffende chatapp hoeft te openen of Siri daarom hoeft te vragen.

Je stelt dit als volgt in:

  1. Zodra je je AirPods voor het eerst in doet op een toestel met iOS 13 of iPadOS 13, verschijnt een melding van de functie op het scherm. Tik op Kondig berichten aan met Siri om het in te schakelen.
  2. Je kan het ook later inschakelen. Ga op je iPhone of iPad ga je naar Instellingen > Berichtgeving > Kondig berichten aan met Siri.
  3. Zet de schakelaar aan.
  4. Onderaan zie je een lijst van apps die deze functie ondersteunt. Tik op de app om het in of uit te schakelen.

AirPods kondig berichten aan.

Deze functie werkt met alle chatapps die SiriKit ondersteunen, oftewel apps die met Siri werken. Naast iMessage geldt dat dus ook voor WhatsApp, Telegram en nog veel meer.

Bij iMessage heb je nog de mogelijkheid om aan te passen welke berichten wel en niet voorgelezen moeten worden:

  1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving > Kondig berichten aan met Siri > Berichten.
  2. Kies van wie je de berichten voorgelezen wil laten worden. Je kan kiezen tussen Iedereen, Recent, Alle contacten of Favorieten.

Voor deze functie heb je dus iOS 13 of iPadOS 13 nodig, in combinatie met de AirPods of de Powerbeats Pro. Het werkt dus met alle koptelefoons die uitgerust zijn met een H1-chip.

Een andere nieuwe functie in iOS 13 is dat je twee paar AirPods kan gebruiken met één iPhone. Meer daarover lees je in onze aparte tip over samen met AirPods luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorie Muziek
Onderwerpen airpods, ios 13, iPadOS 13, siri

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die in september 2019 verschijnt. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13