Apple Watch bandjes passen.

Vooruitblik Apple Watch in 2022: dit kun je van de nieuwe modellen verwachten

Apple brengt in 2022 zeer waarschijnlijk meerdere nieuwe Apple Watch-modellen uit. In dit artikel blikken we vooruit op al het nieuws voor de Apple Watch in 2022. Welke vernieuwingen komen eraan?

Ieder jaar in september kondigt Apple een nieuwe Apple Watch aan en ook in 2022 verwachten we weer iets nieuws. Apple-fans kijken vaak reikhalzend uit naar de nieuwe Apple Watch en dit jaar lijkt er meer om naar uit te kijken dan ooit. Met meerdere nieuwe modellen waaronder de Apple Watch Series 8 en misschien wel een grote veranderingen blikken we vooruit op alle nieuwe functies voor de Apple Watch in 2022.

#1 Apple Watch in 2022: welke modellen kun je verwachten?

Dit jaar worden we mogelijk getrakteerd op niet één, niet twee, maar drie nieuwe modellen. Apple heeft vaker meerdere modellen tegelijkertijd uitgebracht, zoals de Apple Watch Series 1 en Apple Watch Series 2 in 2016 en de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE in 2020. Maar drie modellen is nog nooit eerder voorgekomen. Dit zijn de modellen die we verwachten:

De Apple Watch Series 8 wordt de logische opvolger van de huidige Apple Watch Series 7, terwijl de Apple Watch SE 2022 de vervanger wordt van de Apple Watch SE. De kans lijkt zeer groot dat deze twee modellen er in ieder geval aan komen. Ook de Apple Watch Pro (naam nog onbekend) lijkt er echt aan te komen. Er zijn geruchten dat Apple met een extra robuuste en stevige Apple Watch komt, speciaal bedoeld voor sporters en liefhebbers van het buitenleven. Deze zou ook een extra goede batterijduur kunnen krijgen.

Bekijk ook

Opinie: 5 redenen waarom een robuuste Apple Watch sportversie een goed idee is

Apple zou werken aan een extra stevige sportversie van de Apple Watch. Waarom zou Apple dit doen en wat heb je eraan? We zetten vijf redenen op een rij waarom dit een goed idee is.

#2 Drie modellen, drie designs?

Dat Apple met drie verschillende modellen komt, heeft mogelijk ook te maken met de drie verschillende ontwerpen die Apple gaat gebruiken. Omdat de designs waarschijnlijk zoveel verschillen, bespreken we deze per model apart.

Apple Watch Series 8

Het wordt een spannend jaar voor de Apple Watch. Afgelopen jaar gingen er tal van geruchten, zowel van betrouwbare als minder betrouwbare bronnen, dat de Apple Watch Series 7 een gloednieuw design zou krijgen. In plaats van de afgeronde zijkanten, zou Apple overstappen naar platte zijkanten en een groter scherm. Dat grotere scherm kwam er wel, maar van dat nieuwe design hebben we nog niets vernomen. De bronnen beweerden na de aankondiging dat het design er toch echt aan zat te komen, maar dat het achteraf gezien het design van de Apple Watch Series 8 zou zijn. Maar of dat ook echt zo is? Dat weten we pas in september.

Apple Watch Series 7 in groen
Dit jaar wel dit nieuwe design?

Het is de laatste maanden stil geweest wat betreft het design. Dat is ook niet zo gek, want geruchtenlekkers durven hun vingers er niet aan te branden. Desalniettemin zou een nieuw zeker welkom zijn, want het ontwerp is aankomende september alweer zo’n vier jaar oud. Toch vragen we ons af of Apple wel al zo snel een nieuw design zou introduceren nadat er afgelopen jaar een heel nieuw scherm in kwam. Ook is het logisch als Apple het nieuwe design bewaart voor het nieuwe Pro-model.

Apple Watch SE 2022

Voor de Apple Watch SE 2022 verwachten we qua design geen grote veranderingen. Het ontwerp zal waarschijnlijk identiek blijven met de huidige versie. De SE-lijn staat daar immers om bekend, ook bij de iPhone. Wellicht dat Apple voor een ander kleurtje gaat kiezen, maar wij zien toch eigenlijk het liefst gewoon spacegrijs, zilver en goud. Zeker omdat die kleuren bij de Apple Watch Series 7 juist ontbreken.

Apple Watch Pro

Volgens Mark Gurman van Bloomberg zal de Apple Watch Pro een nieuw uiterlijk krijgen. Het zou gaan om het eerste grote redesign sinds de Series 4 uit 2018. We hoeven echter geen platte zijkanten te verwachten, zoals eerder in geruchten regelmatig is beweerd. Hij noemt de verandering een “evolutie van de rechthoekige vorm”.

Een ander verschil met de gewone Apple Watches is dat het Pro-model mogelijk ook van een speciaal materiaal wordt gemaakt. Dat zou een extra stevige samenstelling met titanium kunnen zijn voor extra stevigheid. We houden ons hart al vast voor het prijskaartje…

Spigen Tough Armor Apple Watch-case
Hopelijk ziet de ‘rugged’ Apple Watch Pro er mooier uit dan deze case.

#3 Display: komt er een derde formaat bij?

De Apple Watch is altijd in twee verschillende formaten beschikbaar, maar het zou zomaar kunnen dat hier dit jaar verandering in komt. Maar voor welk model is nog de vraag.

Apple Watch Series 8

Display-expert Ross Young zei eerder dat de Apple Watch Series 8 mogelijk in drie formaten komt. Hij suggereerde daarbij dat het om een extra groot formaat gaat. Kiest Apple straks voor een scherm van 48mm of misschien zelfs 50mm? Apple zou ook nog dit jaar kunnen kiezen voor een nieuwe schermtechniek, namelijk micro-LED. Geruchten hierover gaan al jaren, met de Apple Watch als potientiele kanshebber.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Series 8 mogelijk in drie maten'

Al sinds de allereerste versie brengt Apple de Apple Watch in twee formaten uit, maar daar zou volgend jaar verandering in komen. Verschijnt de Apple Watch Series 8 echt in drie maten?

Apple Watch SE 2022

We denken dat het scherm van de Apple Watch SE 2022 nagenoeg ongewijzigd blijft. Dat betekent dat Apple wederom kiest voor 40mm en 44mm. Een andere optie is dat Apple het scherm vergroot naar 41mm en 45mm, dezelfde maten als de huidige Apple Watch Series 7. Maar daarmee zit de nieuwe Apple Watch SE 2 misschien vooral de Apple Watch Series 8 in de weg, omdat de twee dan teveel op elkaar lijken.

Apple Watch SE met wijzerplaten.

Apple Watch Pro

Als we weer terugdenken aan het gerucht over een grotere Apple Watch, denken we dat dit perfect past bij het Pro-model. Aangezien deze vooral bedoeld is voor buitensporters en gadget liefhebbers, past een groot scherm hier een stuk beter bij. Je kunt dan makkelijker in beweging even snel het scherm aflezen, helemaal in de buitenlucht.

#4 Functies in Apple Watch-modellen van 2022: minder vernieuwend dan gehoopt?

Naast het design en het scherm, draait het bij de Apple Watch vaak om nieuwe functies. En dan met name om nieuwe gezondheidsfuncties. De afgelopen jaren zijn er diverse geruchten geweest over functies waar Apple mee bezig is. Het lijkt erop dat we dit jaar een nieuwe sensor krijgen.

Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 krijgt vermoedelijk een nieuwe gezondheidsfunctie voor het meten van je lichaamstemperatuur. Deze functie zou niet bedoeld zijn om altijd je temperatuur te kunnen meten zoals je dat met bijvoorbeeld je hartslag wel kunt doen. In plaats daarvan kan het horloge een trend herkennen en je een melding geven als je gemiddelde temperatuur hoger ligt dan normaal.

Er is een kleine kans dat Apple een bloeddrukmeter toevoegt. We rekenen er niet op dat het dit jaar nog komt. Hetzelfde geldt voor een biometrische sensor die je huid kan herkennen of een sensor voor bloedglucose.

Apple kan naast deze potentiële nieuwe functies enkele bestaande functies verder verbeteren, bijvoorbeeld dankzij een betere batterij. Denk dan aan een meer geavanceerde slaapfunctie, waardoor er tijdens je slaap meer data bijgehouden wordt zonder dat je bang hoeft te zijn dat dit een flinke hap uit je batterijduur neemt. Ook de spaarstand zou verbeterd kunnen worden.

Bekijk ook

Apple krijgt patent toegewezen voor lichaamstemperatuursensor in Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 zou de eerste kunnen zijn met een sensor voor lichaamstemperatuur. Apple wilde het eigenlijk al eerder toevoegen, maar kreeg het niet op tijd af. Na meerdere geruchten is nu ook een patent toegewezen aan Apple.

Verder hopen we dat Apple er een snellere chip in doet. Ondanks dat het huidige model de nieuwere S7-chip heeft, heeft deze dezelfde prestaties als de S6-chip. Hoewel we de Apple Watch niet traag vinden, zou een nieuwere chip ook voor nieuwe mogelijkheden kunnen zorgen.

Apple Watch SE 2022

De Apple Watch SE 2022 krijgt mogelijk enkele functies die nog niet in het huidige model zitten, maar nu nog exclusief zijn voor het standaard model (de Apple Watch Series 7). Denk dan aan de ECG-app of misschien de saturatiemeter. Maar we verwachten dit alleen als Apple de Apple Watch Series 8 verder weet te onderscheiden met andere nieuwe functies of bijvoorbeeld een gloednieuw design. Een nieuwere chip, bijvoorbeeld de S7-chip van afgelopen jaar, lijkt ons samen met sneller opladen de meest logische verbetering.

Apple Watch Pro

Voor de Pro-versie verwachten we qua functies eigenlijk dezelfde mogelijkheden als de Apple Watch Series 8. Een hartslagsensor, ECG-meter, saturatiemeter en waarschuwingen voor hoge en lage hartslag: alle huidige gezondheidsfuncties vinden we waarschijnlijk ook in dit model. Deze variant zal zich vooral onderscheiden met het design en niet zozeer qua werking. Het is daarom ook nog de vraag of dit gewoon een aparte uitvoering van de Apple Watch Series 8 wordt of dat het als een compleet ander model gepresenteerd wordt, hoewel we wel dat tweede verwachten.

Algemene verbeteringen: onze wensen

We hebben nog wel een aantal suggesties voor Apple met verbeteringen voor aankomende Apple Watch-modellen:

  • Standaard draadloos opladen: De Apple Watch opladen kan nog steeds alleen maar met de speciale Apple Watch-lader, terwijl Apple ooit anders van plan was met de AirPower. We hopen dan ook ieder jaar op ondersteuning voor gewone Qi-laders, al hebben we ook vrede met het ondersteunen van MagSafe.
  • Vernieuwde knoppen: Apple zou de knoppen op de Apple Watch een update kunnen geven, op dezelfde manier als dat we dat destijds bij de iPhone 7 zagen. Dus geen fysiek indrukbare knop meer, maar een knop die met een tikje van de Taptic Engine het gevoel van een echte knop simuleert.
  • Verbeterde waterbestendigheid: Zwemmen met de Apple Watch is geen enkel probleem, maar voor extreme watersporten of diepzeeduiken is het horloge minder geschikt. Apple zou ook aan nieuwe zwemfuncties voor de Apple Watch werken. De eerder genoemde vernieuwde knoppen zouden ook goed van pas komen voor betere waterbestendigheid.

Apple Watch Series 7 met watchOS 8.

#5 Release van Apple Watch 2022 modellen

Apple gaat de nieuwe modellen waarschijnlijk in september 2022 aankondigen. Dit komt overeen met de aankondigingen van voorgaande jaren. Dit zal dan tijdens het grote iPhone 14-event van 2022 zijn. We verwachten de release ook in september. Er wordt gemikt op 7 september door analisten. In het onderstaande stuk lees je de meest recente nieuwtjes.

Bekijk ook

Apple verstuurt uitnodigingen: dit is de datum van het iPhone-event 2022

Wanneer is de aankondiging van de iPhone 14? Je vraagt je misschien af wanneer Apple de nieuwste iPhone gaat onthullen, zodat je daar met je volgende iPhone-aankoop rekening mee kan houden. Inmiddels is de datum van het iPhone-event van 2022 bekend en hier lees je wanneer het is en hoe de uitnodiging eruit ziet!

#6 Prijs Apple Watch 2022 modellen

Qua prijs verwachten we geen grote veranderingen. De Apple Watch Series 8 en Apple Watch SE 2022 vervangen respectievelijk de Apple Watch Series 7 en Apple Watch SE, dus de prijzen zullen ook ongeveer hetzelfde blijven. De Apple Watch Pro gaat waarschijnlijk meer kosten. Denk aan tussen de €900 en €1000, net als andere serieuze sporthorloges.

Dit zijn de verwachte prijzen:

Als je niet kunt wachten op deze nieuwe modellen, lees dan onze Apple Watch vergelijking voor het kiezen van het beste model. Wil je de Apple Watch kopen, dan vind je in ons overzicht alle actuele prijzen.

Hieronder vind je de actuele prijzen van de huidige modellen!

Apple Watch Series 7 in 45mm

Apple Watch SE in 44mm

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch SE 2022

De Apple Watch SE 2022 is de tweede generatie en huidige Apple Watch SE. Het is de opvolger van het 2020-model. In de nieuwe Apple Watch SE 2022 zit een S8-chip, die 20% sneller is dan de S5-chip in de vorige generatie. Dit model heeft ondersteuning voor Crashdetectie en betere gps. De achterkant is opnieuw ontworpen en matcht bij de kleur van de kast. Je kan kiezen tussen zilver, middernacht en sterrenlicht. Qua formaten is dit model hetzelfde gebleven met 40mm en 44mm. Ook het scherm en de gezondheidsfuncties zijn ongewijzigd gebleven. Lees ook ons artikel over Apple Watch kopen.

Apple Watch SE 2022

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.