Siri's verjaardag: Siri is 5 jaar

Hé Siri: zo gebruik je Siri handsfree

Gebruik 'Hé Siri' om de digitale assistent op de iPhone en iPad te activeren, zonder je handen te gebruiken. In deze tip lees je hoe Siri handsfree werkt en hoe je het inschakelt.

Siri's verjaardag: Siri is 5 jaar

Siri is de persoonlijke assistent op je iPhone, iPad en Mac. Je kunt Siri ook handsfree gebruiken dankzij het commando ‘Hé Siri’. Dit is vooral handig als je Siri wilt gebruiken in de auto en je je handen aan het stuur wilt houden. In dit artikel leggen we uit hoe je Siri kunt activeren met ‘Hé Siri’

Hé Siri, doe eens wat voor me?

Normaal gesproken kun je Siri activeren door de homeknop van je iPhone of iPad ingedrukt te houden, tot je een trilling voelt of een belletje hoort. Je kunt ook de afspeelknop van je koptelefoon ingedrukt houden.

He Siri activeren

Met de juiste instellingen is het echter mogelijk om Siri te activeren zonder een knop aan te raken. Roep ‘Hé Siri’ en je iPhone of iPad zal direct reageren en de vraag beantwoorden die je er achteraan stelt. De opdracht “Hé Siri, sms mijn man dat ik later thuis kom” zorgt er dus voor dat je iPhone een sms’je verstuurt. Je activeert dit via Instellingen > Siri > Sta ‘Hé, Siri’ toe.

Hé Siri: geschikte toestellen

‘Hé Siri’ werkt op de volgende toestellen, mits deze is aangesloten op een stroombron:

Heb je een iPhone 6s of nieuwer dan kun je Hé Siri ook activeren als het toestel niet is aangesloten op het stopcontact.

Vanaf iOS 9 luistert je toestel alleen naar jouw eigen stem, waardoor niet iedereen zomaar ‘Hé Siri’ kan roepen om jouw iPhone activiteiten te laten uitvoeren.

Hé, Siri inschakelen

De Hé, Siri-functie inschakelen doe je via de volgende stappen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Siri en zoeken.
  3. Zet de schakelaar aan bij: Luister naar ‘Hé, Siri’.

Siri trainen en opnieuw instellen

  1. Volg de stappen om ‘Hé Siri’ te configureren. Je zult het commando een aantal keer moeten herhalen, zodat Siri jouw stem herkent. Om de kwaliteit van de stemherkenning te verbeteren, moet je ook enkele andere commando’s hardop uitspreken.

Hé, Siri uitschakelen

Soms kan het gebeuren dat Hé, Siri zomaar actief wordt, terwijl je bijvoorbeeld een Netflix-film zit te kijken. Gebeurt dat regelmatig en begint het vervelend te worden, dan kun je Hé, Siri ook weer uitschakelen via bovengenoemde stappen. We hebben er ook een aparte tip over.

Privacy van ‘Hé, Siri’

Omdat je op de nieuwere iPhones altijd Siri kunt activeren door het roepen van ‘Hé, Siri’ ontstond bezorgdheid over de privacy. De iPhone luistert namelijk constant mee, maar dat betekent niet dat de iPhone constant geluidsopnames maakt en naar de servers van Apple doorstuurt. Alle data blijft lokaal op jouw iPhone staan en het toestel luistert alleen naar het ‘Hé Siri’-commando, uitgesproken met jouw eigen stem.

Hé Siri gebruike om iemand te bellen

Een van de meest handige toepassingen van Hé Siri is om iemand te bellen. Je hoeft alleen tegen de assistent te zeggen wie er gebeld moet worden. De iPhone schakelt automatisch de speaker in voor het telefoongesprek, zodat je handsfree kunt bellen. In de auto kun je dan een telefoongesprek voeren zonder met je vingers de iPhone aan te raken. Je loopt dan ook geen kans op een boete.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp siri
Devices Apple Watch, iPad, iPhone, iPod, Mac, MacBook
Software iOS, macOS