Beats Studio Buds

Beats Studio Buds kopen: alles over functies, specs en de beste deals

Beats Studio Buds zijn draadloze oordopjes van Beats. Deze draadloze high-end oordopjes kosten €149,95 bij Apple en zijn goedkopere tegenhangers van de AirPods Pro aan. Zijn de Beats Studio Buds iets voor jou? Dat ontdek je hier!

Beats Studio Buds review Prijs (vanaf €149,95)

Beats Studio Buds

De Beats Studio Buds liggen voor €149,95 in de winkel, maar er zijn vaak aanbiedingen waardoor je goedkoper uit bent. Hieronder zie je waar je het beste terecht kunt. Zoek je een iets duurdere variant, kijk dan eens naar de Beats Fit Pro.


De Beats Studio Buds werden ‘per ongeluk’ meermaals gelekt in documenten en op foto’s, voordat ze officieel werden aangekondigd. Ze verschillen op een aantal punten van de eerdere Beats-producten en op de AirPods die moederbedrijf Apple uitbrengt. Zo zijn ze beter geschikt voor Android-gebruikers. Alles over de specs, prijzen en functies lees je verderop!

Lees ook onze vergelijking Beats Studio Buds vs AirPods Pro, met een gedetailleerd overzicht van alle verschillen.

Bekijk ook

Beats Studio Buds vs AirPods Pro: dit zijn de verschillen

De Beats Studio Buds vertonen veel overeenkomsten met de AirPods Pro, maar zijn een stuk goedkoper. Wat zijn de verschillen en welke functies mis je? We vergelijken de Beats Studio Buds met de AirPods Pro!

Beats Studio Buds kopen

Deze Beats-oordopjes zijn te bestellen bij Apple in zes verschillende kleuren. Dit zijn de prijzen:

Deze nieuwe 2022-kleuren zijn voorlopig alleen bij Apple te koop.

In 2022 is er ook een Daily Paper-versie verschenen, met een graffiti-opdruk van dit Amsterdamse kledingmerk.

Beats Studio Buds in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Aangekondigd in juni 2021
 • Oorspronkelijk in drie kleuren: wit, zwart en rood
 • Sinds april 2022 ook in blauw, roze en grijs
 • Draadloze Bluetooth oordopjes met ruisonderdrukking
 • In-ear design, vergelijkbaar met Samsung Buds
 • Rubberen eartips in 3 maten
 • Ruisonderdrukking, transparantiemodus en adaptieve EQ
 • Voorzien van eigen chip, geen H1
 • Prijs: €149,95 bij Apple

Beats Studio Buds wit

Nieuwste Beats Studio Buds firmware

De nieuwste firmware voor de Beats Studio Buds is versie 10M359. Deze verscheen in januari 2022. Het bijwerken naar de meest recente softwareversie gaat automatisch, net als bij het updaten van de AirPods.

Dit moet je weten over de Beats Studio Buds

Apple heeft via het merk Beats al diverse draadloze oordopjes uitgebracht. De Beats Studio Buds zijn echter gemakkelijk te herkennen, want ze hebben geen oorhaak (zoals de sportieve Powerbeats Pro) en ook geen nekband (zoals de betaalbare Beats Flex). In plaats daarvan zijn het kleine ‘bolletjes’ die je in je oor stopt. Ze zijn vrij klein van formaat en zien eruit als de oortjes die eerder door Samsung en Google zijn uitgebracht. Tegelijk hebben ze wel het typische Beats-uiterlijk.

Beats Studio Buds in blauw

Beats Studio Buds functies

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Siri ondersteuning
 • Snel koppelen met iOS en Android
 • Werkt met Find My-app
 • Actieve ruisonderdrukking en transparatiemodus
 • 5 uur batterijduur met ANC en transparantie uitgeschakeld
 • 8 uur batterijduur met beide functies uitgeschakeld
 • 24 uur batterijbuur met oplaadcase, voorzien van USB-C-poort

Dat Apple deze oortjes onder het merk Beats uitbrengt is niet zo heel verwonderlijk. Met de AirPods bedient Apple een heel ander publiek en het zou onlogisch zijn om af te stappen van het herkenbare design met het steeltje. Bovendien kan Apple in de Beats-oortjes meer Android-functies aanbieden. Zo zit er een speciale snelkoppelfunctie op voor Android-toestellen en werken ze met de Zoek mijn-tegenhanger van Google. Daarnaast hebben ze een eigen Locate My Beats-functie om de oortjes terug te vinden.

Beats Studio Buds in blauw

Apple heeft de Beats Studio Buds aanvankelijk alleen in rood, zwart en wit uitgebracht. Er zit een bijpassend gekleurde oplaadcase bij. In april 2022 verschenen nieuwe kleuren: blauw, roze en grijs. Deze hebben alleen een andere kleur, maar zijn technisch verder hetzelfde. Het oplaaddoosje heeft bij deze nieuwe varianten een iets afwijkende kleur.

Beats Studio Buds zwart

Apple heeft niet veel moeite gedaan om de Beats Studio Buds geheim te houden. Begin mei 2021 doken ze op in de beta’s van iOS en tvOS. Daarna volden gelekte foto’s uit de toeleveringsketen en vervolgens zagen we op Instagram superster LeBron James ermee rondlopen. Dat wijst erop dat Apple de oortjes al vroegtijdig aan een aantal influencers heeft gegeven, om ze bewust te laten ‘lekken’. En dat werkt, want Beats was voorheen al jarenlang een merk dat je koopt omdat je favoriete artiest of sportheld er ook mee loopt.

Beats Studio Buds

Beats Studio Buds review

We hebben een review over de Beats Studio Buds geschreven. Dit is onze conclusie:

De Beats Studio Buds zijn prima oordopjes voor mensen die geen AirPods willen. Ze zijn goedkoper, leveren een uitstekend geluid en bieden heel acceptabele ruisonderdrukking – plus allerlei extra’s zoals makkelijk koppelen en ondersteuning voor het Zoek mijn-netwerk. Je mist wel wat functies die je van de AirPods gewend bent, zoals automatisch wisselen tussen apparaten. Maar wie meestal de iPhone gebruikt om te bellen en muziek te luisteren, zal daar niet over inzitten.

De Beats Studio Buds zijn voor het eerst ook een aanrader voor Android-gebruikers, dankzij Google Fast Pair en andere verbeteringen, zonder dat het te veel ten koste gaat van de Apple-gebruikers. Voor deze prijs krijg je een vrij compleet pakket aan functies, een indrukwekkende batterijduur en een uiterlijk dat niemand storend zal vinden. Je krijgt met deze oortjes waar voor je geld.

Bekijk ook

Review: Beats Studio Buds, beter geluid dan de AirPods Pro?

We hebben de Beats Studio Buds getest en in deze review vertellen we of ze net zo goed klinken als de AirPods Pro? Hoe handig is het design zonder steeltje? En mis je ook functies? We zetten alle voordelen en nadelen van de Beats Studio Buds voor je op een rij.

Beats Studio Buds kopen

De Beats Studio Buds zijn verkrijgbaar bij Apple en diverse andere winkels:

Voor de 2022-kleuren van de Studio Buds kun je voorlopig alleen bij de Apple Store terecht voor de adviesprijs van €149,95.

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2022