Tim Cook met App Store appiconen tijdens WWDC 2021

WWDC 2022: alles over Apple’s ontwikkelaarsconferentie in 2022

WWDC 2022 was Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van 2022. Elk jaar in juni kondigt Apple hier alle vernieuwingen op het gebied van software aan, zo ook in dit jaar. Wanneer was de WWDC 2022 en wat had Apple allemaal te vertellen? Dat lees je in ons overzicht van WWDC 2022.

Alles over WWDC 2022

Al jarenlang organiseert Apple in juni de WWDC. De afgelopen jaren is het een digitaal event, waarbij iedereen de online sessies over de nieuwe softwarefuncties kan volgen. Je hoeft dus niet geregistreerd ontwikkelaar te zijn. Ook op de WWDC 2022 zijn er weer diverse aankondigingen gedaan. In dit artikel brengen we alle informatie over WWDC 2022 bijeen. Wil je algemene informatie over WWDC en wat het is? Bekijk dan ons algemene overzicht.

Datum WWDC 2022

De WWDC vond in 2022 weer in de eerste week van juni plaats (van 6 tot en met 10 juni 2022). De keynote was op maandag 6 juni 2022, gevolgd door een week lang workshops over diverse onderwerpen.

Het was ook dit keer een online event, waarbij iedereen wereldwijd op afstand kan meekijken. Wel had Apple deze keer een publiek viewing event op Apple Park georganiseerd, waarbij ontwikkelaars en studenten gezamenlijk naar de video konden kijken. De video werd in Apple Park gelijktijdig met de wereldwijde stream vertoond. Apple’s concurrent Google heeft voor een iets andere aanpak gekozen: bij Google I/O 2022 zal in ieder geval een kleine groep ‘klapvee’ aanwezig zijn, in de vorm van eigen medewerkers en partners. Dit event is wel live, terwijl Apple een vooraf opgenomen video afspeelt.

Craig Federighi WWDC 2020

Locatie WWDC 2022

Voorgaande jaren organiseerde Apple het evenement in San Jose, dichtbij het hoofdkantoor van Apple. Sinds WWDC digitaal is te volgen speelt de locatie een minder belangrijke rol. De video’s worden opgenomen in Cupertino en omgeving, in de buurt van het hoofdkantoor van Apple. Een kleine groep studenten en ontwikkelaars kon dit jaar aanwezig zijn op Apple Park, waar de livestream zal worden vertoond op het grote scherm.

Alle sessies van WWDC 2022 waren te volgen via de Apple Developer-website en -app. Hierin is een apart tabblad voor WWDC aanwezig, waar je alle video’s en presentaties vindt zodra ze beschikbaar zijn.

Wat heeft Apple op de WWDC 2022 aangekondigd?

Tijdens WWDC 2022 heeft Apple diverse aankondigingen gedaan:

Je leest er meer over in ons artikel over de WWDC 2022 samenvatting.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2022-aankondigingen!

De WWDC-keynote zit erop! De WWDC 2022 staat in het teken van iOS 16 en de andere updates en er is zelfs nieuwe hardware. In deze round-up lees je de WWDC 2022 samenvatting met alle aankondigingen.

Hoe kan ik WWDC 2022 terugkijken?

De keynote van WWDC 2022 is terug te kijken op de eventwebsite van Apple en op YouTube (zie hieronder). Het gehele event werd uitgezonden via een livestream, zodat je ook als gewone gebruiker niets hoefde te missen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Alle workshops en andere informatie is terug te vinden in de eerder genoemde Apple Developer-app. Lees ook onze algemene pagina over de WWDC waarin je leest wat Apple nog meer rondom haar eigen conferentie organiseert.

Bekijk ook

WWDC: alles over Apple's ontwikkelaarsconferentie

Lees alles over de World Wide Developers Conference (WWDC). Tijdens Apple's grote ontwikkelaarsconferentie in juni worden elk jaar de nieuwste softwareversies en producten aangekondigd. Die zijn niet alleen interessant voor ontwikkelaars, maar ook voor gebruikers.