AirPods Pro oortjes

Wanneer is de release van de AirPods Pro 2? Dit zijn de nieuwste geruchten

Wanneer brengt Apple de AirPods Pro 2 uit? De afgelopen jaren zijn er meermaals berichten geweest over de aanstaande release van de tweede generatie AirPods Pro en in dit artikel lees je de nieuwste informatie over de release van de AirPods Pro 2.

Update 4 september 2022: Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat Apple de nieuwe AirPods Pro aankondigen tijdens het event op 7 september. In 2020 beweerde Gurman nog dat Apple een compacter design voor de AirPods Pro aan het testen was, zonder de stokjes. Maar recentere geruchten wijzen op een design dat sterk lijkt op de huidige modellen. Over de AR/VR-bril krijgen we tijdens het september-event niets te horen, beweert Gurman. Dit was eerder ook al te lezen in onze round-up van aankondigingen die we niet in september hoeven te verwachten.

Bekijk ook

Nog even geduld: deze Apple-producten laten nog op zich wachten

Apple heeft veel producten in ontwikkeling, maar slechts een deel daarvan is tijdens het september-event onthuld. Dit zijn de producten die Apple niet heeft aangekondigd, maar er wel binnenkort aan komen.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 25 augustus 2022.

AirPods Pro 2 release: wanneer komen ze?

Na de komst van de AirPods 3 vorig jaar is er nóg een nieuw AirPods-product waar al een tijdje over gesproken wordt: de AirPods Pro 2. Er gaan al sinds 2020 geruchten over de AirPods Pro 2 en ook over de release zijn al veel berichten geweest. In dit artikel zetten we de geruchten over de release van de AirPods Pro 2 voor je op een rij, met de nieuwste voorspelling uit augustus 2022.

AirPods Pro 2 in september?

Apple heeft op 7 september 2022 een event gepland, waar de iPhone 14-familie en de Apple Watch Series 8 worden verwacht. Het is goed mogelijk dat Apple tijdens dit event ook meteen de AirPods Pro aankondigd, aangezien ze perfect zijn om samen met de nieuwe devices te gebruiken. Lees onze verwachtingen van het september-event om te ontdekken wat er mogelijk nog meer gepland staat.

Bekijk ook

Verwachtingen Apple Event 7 september: wat gaat Apple naast de iPhone 14 nog meer onthullen?

Apple's aankomende september 2022-event staat grotendeels in het teken van de iPhone 14-serie, maar er komen nog meer aankondigingen aan. In deze vooruitblik lees je de meest uitgebreide verwachtingen van Apple's september 2022-event van vandaag.

AirPods Pro 2 in oktober 2022?

Een andere mogelijkheid is dat de AirPods Pro 2 in oktober worden aangekondigd. Er zijn geruchten dat er in oktober opnieuw een Apple-event staat gepland, bedoeld voor de nieuwe iPads. In het verleden was het oktober-event wat meer op muziek gericht, maar dat is al lang niet meer zo. Ook is de iPad maar een van de vele apparaten waarmee je de AirPods kunt gebruiken. Het kan, maar we vinden september nét iets logischer.

Lees onze verwachtingen van het oktober-event om te ontdekken wat er mogelijk nog meer gepland staat.

Bekijk ook

Apple in oktober: dit zijn de verwachte aankondigingen voor dit najaar

In oktober gaat Apple weer een aantal aankondigingen van nieuwe producten doen, zo is de verwachting. In dit artikel lees je welke aankondigingen dat zijn, in de vorm van persberichten of misschien toch nog tijdens een heus Apple-event. Zo staan er meerdere iPads en Macs op de planning.

Bronnen augustus 2022: ‘AirPods Pro 2 met Lightning dit najaar’

Hoewel het alweer een paar maanden stil geweest is, lijkt het er nog steeds op dat de release van de AirPods Pro 2 gepland staat voor dit najaar. Ming-Chi Kuo heeft zijn eerdere voorspellingen herhaald en denkt dat Apple in de tweede helft van 2022 de tweede generatie AirPods Pro gaat uitbrengen. In welke maand je ze precies kan verwachten, zegt hij niet. Maar wij gokken op een release van de AirPods Pro 2 in september of oktober. Overigens zegt de analist opnieuw dat er in de AirPods Pro 2 nog gewoon een Lightning-aansluiting komt en dat Apple pas in 2023 overstapt naar usb-c in de oplaadcase.

Bronnen mei 2022: ‘Release AirPods Pro 2 in najaar’

Het is ongelooflijk, maar de AirPods Pro dateren alweer uit 2019. Volgens meerdere bronnen komt er in het najaar van 2022 een opvolger, de AirPods Pro 2. Mark Gurman redeneerde eerder in mei dat de batterij van de huidige oortjes zo langzamerhand versleten zijn en dat het voor de early adopters tijd is voor een update. Het nieuwe model zou een nieuw design zonder stokje kunnen hebben (al zijn er ook berichten dat het ontwerp toch niet veel zal verschillen met de huidige versie), ondersteuning voor lossless muziek afspelen, verbeterde ingebouwde intelligentie en meer functies op het gebied van gezondheid. Daarnaast zouden er nieuwe kleuren voor de AirPods Max aan zitten te komen.

Op 24 mei 2022 zei analist Ming-Chi Kuo dat Apple in de tweede helft van 2022 gaat starten met de massaproductie van AirPods Pro 2 in Vietnam. Het moet laten zien dat productie buiten China ook succesvol kan zijn. Het oplaaddoosje is voorzien van Lightning-aansluiting, zegt Kuo. Eind 2021 zei Kuo dat hij de AirPods Pro 2 in het vierde kwartaal van 2022 verwacht.

Eerder zei een geruchtenlekker al dat hij van bronnen binnen de productieketen vernomen had dat de AirPods Pro 2 in het derde kwartaal van 2022 komen, dus de bewijzen stapelen zich op. Als de nieuwe AirPods Pro inderdaad in het najaar van 2022 verschijnen, zou dat langer dan gebruikelijk zijn voor de AirPods. Tussen de eerste generatie AirPods en de AirPods 2 zat ruim twee jaar, terwijl er tussen de AirPods 2 en AirPods 3 ruim twee en een half jaar zat.

Bronnen november 2021: ‘Derde kwartaal 2022’

Op 12 november gaf @FronTron, een geruchtenlekker die nog niet zo bekend is, een voorspelling wanneer de nieuwe generatie verwacht wordt. Eerder in juni zei hij nog dat de AirPods Pro 2 in het tweede kwartaal van 2022 verwacht worden, maar hij heeft nu zijn verwachting bijgesteld naar het derde kwartaal van 2022. Tegenover MacRumors zegt hij dat de informatie afkomstig is van de productieketen, die ook de releasetiming van de AirPods 3 wist te voorspellen. Overigens bleek die voorspelling niet helemaal juist: de AirPods 3 kwamen in het vierde kwartaal van 2021, niet in het derde kwartaal.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Beter onderscheid tussen AirPods
De AirPods Pro 2 krijgen mogelijk een aangepast design. Eerst werd er gesproken over een ontwerp waarbij de stokjes helemaal verdwijnen, maar inmiddels wijzen meer bronnen erop dat ze er grotendeels hetzelfde uit gaan zien als de huidige generatie. Er is ook gesproken over nieuwe functies. Zo spraken bronnen over functies voor fitnesstracking, waarmee Apple de AirPods Pro nog meer kan onderscheiden van de AirPods 3. Maar of dat er echt komt, valt nog te betwijfelen. Apple zou functies als hartslag- en temperatuurmetingen getest hebben, maar die zijn mogelijk niet op tijd af voor deze generatie van de AirPods Pro. Sinds de derde generatie AirPods is het verschil tussen de AirPods Pro en AirPods steeds kleiner geworden. Meer over de geruchten van de AirPods Pro 2 lees je in ons eerdere artikel.

Bekijk ook

AirPods Pro 2 geruchten: wat weten we al over de volgende generatie?

Apple zou al een tijd werken aan de AirPods Pro 2, de nieuwste generatie AirPods Pro met betere functies en een aangepast design. In dit artikel vind je alle recente AirPods Pro 2 geruchten op een rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 25 augustus: Artikel bijgewerkt nu de event-datum voor september bekend is.
  • 2022 - 11 augustus: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info.
  • 2022 - 24 mei: Artikel bijgewerkt na uitspraken Ming-Chi Kuo.
  • 2022 - 09 mei: Artikel bijgewerkt na uitspraken van Mark Gurman.
  • 2021 - 08 december: Artikel bijgewerkt na nieuw gerucht over de release.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.