Reacties voor: Netatmo Slimme Beveiligingssensor met Matter en Thread nu te zien

Netatmo, bekend van diverse smart home-accessoires, kondigt haar eerste product met Matter én Thread aan. De Smart Security Sensor ziet niet alleen of een raam of deur open is, maar heeft ook nog iets extra's.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Is best wel handig dit alleen ik vindt het niet zo heel mooi van wat ik er nu van ziet. De opties die erop zitten zijn wel fijn maar dit krijg ik nooit aan mijn vrouw gesleten. Die sensors die nu hangen van Hue zouden dan eigenlijk kunnen verdwijnen en dit is zelfs handig voor een wc. De afzuiging kan dan harder draaien en het licht kan aangaan. Er zijn hier nogal wat pubers die juist dit licht vergeten uit te zetten omdat de rest wel geautomatiseerd is.

    Ook zal dit in de garage een uitkomst zijn waar de hue sensor nu het soms af laat weten ivm WiFi signaal verlies.

  2. Waarop ik alleen nog geen antwoord heb kunnen vinden, kunnen (bestaande) apparatuur ondersteuning voor Matter en Thread krijgen met een software update? Of heeft een nieuwe chip nodig hiervoor?

  3. @F1WilliamsJeff: Hoe heb je de afzuiging geatomatiseerd? ik heb nu een 3standen schakelaar aan de wand en wil hem automatiseren (badkamer)

    Deur sensor is toch juist niet handig? hij is op en of dicht, ga je naar de wc gaat de deur open en dicht. ga je eruit weer hetzelfde.
    Ik gebruik hier ook hue beweging voor, wanneer beweging 10minuten lamp aan.

  4. @straaljager: Ik dacht Matter: software
    Thread: moet een andere chip in (anders was Eve Energy wel met een softwarefix ge-update)

  5. Netatmo belooft altijd nogal wat qua nieuwe technieken. Praktijk is nogal teleurstellend echter… hun videodeurbel zou al een ongeveer een jaar Homekit Secure Video krijgen door een update. Nog steeds echter geen spoor van te bekennen.

  6. @F1WilliamsJeff: De hue sensor werkt niet via de WiFi. Wat je kan doen is eventueel een hue lamp plaatsen tussen je huis en de garage. Dan kan deze het signaal doorgeven omdat het hue systeem werkt als een mesh systeem. Je hoeft overigens geen echte hue outdoor te plaatsen. Ik heb inmiddels al 4 jaar gewoon een simpele hue white lamp in een tuin armatuur zitten (moet wel waterdicht zijn)

  7. Origineel geplaatst door Ade
    @F1WilliamsJeff: De hue sensor werkt niet via de WiFi. Wat je kan doen is eventueel een hue lamp plaatsen tussen je huis en de garage. Dan kan deze het signaal doorgeven omdat het hue systeem werkt als een mesh systeem. Je hoeft overigens geen echte hue outdoor te plaatsen. Ik heb inmiddels al 4 jaar gewoon een simpele hue white lamp in een tuin armatuur zitten (moet wel waterdicht zijn)

    Dank je, dit is heel nuttige info! Ik wist niet dat Hue net zoals Sonos z’n eigen mesh netwerk kan opzetten.

  8. @jw: Hue werkt zelfs zonder internet 🙂

  9. @Karel: helemaal mee eens,Netatmo is niet erg snel met updates.

  10. Origineel geplaatst door Karel
    Netatmo belooft altijd nogal wat qua nieuwe technieken. Praktijk is nogal teleurstellend echter… hun videodeurbel zou al een ongeveer een jaar Homekit Secure Video krijgen door een update. Nog steeds echter geen spoor van te bekennen.

    Gewoon Homebridge software installeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.