Aqara met Matter-support.

Aqara gaat Matter toevoegen aan hubs en smart home-accessoires

Maker van smart home-producten Aqara gaat ook Matter ondersteunen. Dankzij Matter werken producten van verschillende fabrikanten beter met elkaar samen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het van oorsprong Chinese merk Aqara heeft in de loop der jaren een flink assortiment van smart home- en HomeKit-producten opgebouwd. Van slimme stekkers tot wandschakelaar en een rolgordijnmotor: er is van alles verkrijgbaar voor een relatief lage prijs. De meeste van deze accessoires werken met Zigbee, het protocol dat bijvoorbeeld ook door Philips Hue gebruikt wordt. Maar binnenkort gaat Aqara ook Matter ondersteunen, zo maakt het bedrijf vandaag bekend.

Aqara krijgt Matter ondersteuning

De belangrijkste stap voor de ondersteuning van Matter is een update voor de twee hubs van Aqara. Zowel de M1S als de M2-hub krijgen een gratis software-update, waardoor verbinding via Matter mogelijk is. Dankzij de hub worden sommige nieuwe en bestaande accessoires van Aqara geschikt voor Matter. Hoewel het bedrijf geen specifieke modellen noemt, verklapt Aqara wel dat het om de nieuwste sensoren, wandschakelaars en slimme stekkers gaat. Sommige specifieke apparaattypes krijgen geen support voor Matter, omdat het nieuwe protocol dat niet ondersteunt.

Matter zorgt ervoor dat producten makkelijker onderling met elkaar samenwerken. Daarbij is ook gedacht aan de beveiliging. Het voordeel van Matter is dat apparaten van verschillende bedrijven met elkaar kunnen communiceren. Matter maakt gebruik van ethernet, wifi, Thread en Bluetooth. Vanaf iOS 15 voegt Apple ondersteuning toe voor Matter aan HomeKit.

Matter gaat in de eerste helft van 2022 van start. De release werd eerder deze zomer uitgesteld, want oorspronkelijk hadden de eerste Matter-producten eind dit jaar in de schappen moeten liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.