Netatmo Slimme Beveiligingssensor met Matter en Thread nu te zien

Netatmo, bekend van diverse smart home-accessoires, kondigt haar eerste product met Matter én Thread aan. De Smart Security Sensor ziet niet alleen of een raam of deur open is, maar heeft ook nog iets extra's.

Update 1 september 2022: Netatmo zal de Slimme Beveiligingssensor met Matter demonstreren op IFA 2022. Dit wordt de eerste keer dat de sensor te zien zal zijn. Het product is uitgerust met een contactsensor en een infrarood bewegingsdetector. Dankzij Matter is er interactie mogelijk met andere slimme producten, bijvoorbeeld het inschakelen van de verwarming als iemand een ruimte betreedt. Zodra Matter officieel van start gaat zal de Slimme Beveiligingssensor van Netatmo op de markt verschijnen. Er wordt gestreefd naar een invoering van Matter aan het einde van 2022, maar dit kan nog verschuiven. In een gesprek dat we eerder hadden met Florian Deleuil van Netatmo, bleek dat voor een sensor is gekozen omdat dit product relatief eenvoudig is en daardoor geschikter om de eerste ervaringen mee op te doen.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 10 januari 2022.


De komende jaren gaan we nog veel horen van zowel Matter als Thread. Thread is een verbindingsmethode voor smart home-apparaten, dat zorgt voor een betrouwbare verbinding en een groter bereik. Met Matter werken smart home-accessoires beter met elkaar samen. Vandaag heeft Netatmo bekendgemaakt dat ze beide systemen gaan ondersteunen dankzij de nieuwe Smart Security Sensor.

Netatmo Slimme Beveiligingssensor met Matter en Thread

De nieuwe Netatmo Smart Security Sensor is in de eerste plaats een standaard deur- en raamsensor. Daarmee kan je zien of een raam of deur open of gesloten is. Je kan dan bijvoorbeeld een melding krijgen als een raam geopend wordt en koppelen met andere accessoires en dit dus gebruiken als een soort beveiligingssysteem voor je huis. Maar deze sensor heeft ook nog een ingebouwde bewegingssensor dankzij infrarood. Je kan de sensor dus ook gebruiken om het licht aan of uit te zetten.

Netatmo Smart Security Sensor met Matter en Thread.

Deze sensor werkt dus met Thread en Matter. Thread is inmiddels al een tijdje beschikbaar en vereist een zogenaamde border router om het bereik en netwerk met accessoires te vergroten. Een voorbeeld van zo’n border router is een HomePod mini of een Apple TV 4K, maar ook andere accessoires kunnen deze rol overnemen.

Het is niet bekend wanneer de Smart Security Sensor beschikbaar komt en wat de prijs wordt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Matter komt in de loop van dit jaar beschikbaar. In iOS 15 en andere recente software-updates heeft Apple al ondersteuning toegevoegd voor Matter. Accessoires die met Matter werken, zijn dan ook geschikt om te gebruiken in de Woning-app en met Siri. De afgelopen tijd zijn er al diverse bedrijven geweest die ondersteuning voor Matter aangekondigd hebben, waaronder ook Aqara.

https://www.iculture.nl/gids/matter-smart-home/

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.