Batterijgrafiek op de iPhone.

30 tips om je iPhone-batterijduur te verlengen

Met deze 30 tips gaat de batterij van je iPhone en iPad langer mee. Allerlei batterijbesparende tips waar je misschien nog nooit aan had gedacht - van pushberichten uitschakelen tot netwerkinstellingen herstellen.

Tips om de batterijduur te verlengen

Je iPhone batterijduur verlengen doe je met deze praktijktips! Je wilt zo lang mogelijk met de iPhone-batterij doen en niet halverwege de dag met een lege accu zitten. Check daarom deze stroombesparende tips, die duidelijk maken welke stroomvreters er op je iPhone aanwezig kunnen zijn.

Heb je last van een snel leeglopende batterij en wil je om die reden je iPhone batterijduur verlengen? Bekijk dan eerst hoe je het batterijverbruik per app kan meten. Misschien kun je door één app te verwijderen of anders in te stellen al veel van je batterij besparen.

Bekijk ook

Batterijverbruik per app meten op je iPhone en iPad

Op de iPhone en iPad kun het batterijverbruik per app nauwkeurig meten. In deze gids lees je waar je het batterijverbruik per app kunt vinden en wat je eraan kunt doen als een app teveel batterij verbruikt.
Veeg niet altijd je apps uit je geschiedenis
Veel mensen denken dat het zin heeft om je recent gebruikte apps te verwijderen uit de appkiezer. Dit zou dan de iPhone batterijduur verlengen. We delen graag met je dat dit een mythe is. In feite verbruikt je iPhone zelfs méér batterij als je altijd je apps volledig afsluit. Je iPhone zet recent gebruikte apps even in de ijskast, zodat ze later sneller klaar zijn voor gebruik. Sluit je een app helemaal af, dan moet je iPhone iedere keer de volledige app opnieuw opstarten. En dat verbruikt juist weer meer stroom.

Alleen als een app daadwerkelijk problemen vertoont of actief op de achtergrond de microfoon gebruikt of je locatie ophaalt (te herkennen aan de gekleurde balk of tijdstip), is het slim om deze (en alleen deze) app te verwijderen uit je geschiedenis. Even de app opnieuw opstarten is niet slecht, maar maak er geen gewoonte van als je langer met je batterij wil doen.

Bekijk ook

Zo kun je iPhone-apps afsluiten - en waarom je dat liever niet geforceerd moet doen

Er is een hardnekkige mythe dat je apps geforceerd moet afsluiten om je iPhone sneller te maken. Apps sluiten heeft alleen zin als een app is vastgelopen en in deze tip leggen we uit hoe dat werkt op de verschillende iPhone-modellen.

#1 Schakel Energiebesparingsmodus in
Met de Energiebesparingsmodus van de iPhone bespaar je op een doodeenvoudige manier batterij. Is dit ingeschakeld, dan zal de helderheid van je scherm worden gedimd. Ook worden niet-noodzakelijke taken uitgesteld. Denk aan app-updates of het continu ophalen van je e-mails. Wat er nog meer wordt beperkt en hoe je het inschakelt, lees je in onze tip.

Energiebesparingsmodus kan de iPhone batterijduur verlengen

Bekijk ook

Energiebesparingsmodus gebruiken: zo werkt het op de iPhone en iPad

De batterij van je iPhone en iPad kan dankzij de energiebesparende modus in iOS en iPadOS een stuk langer meegaan. In deze tip leggen we je uit hoe je de Energiebesparingsmodus benut en hoe je ziet welke apps energie slurpen.

#2 Zet je helderheid laag
Een manier waarop je relatief veel batterij kunt besparen is door het verlagen van je helderheid. Dit kun je via het Bedieningspaneel doen. Wil je niet dat het scherm vanzelf weer helder wordt, schakel dan de automatische helderheid uit. Maar voor de beste battrijduur adviseren we toch om de automatische helderheid aan te laten, omdat de iPhone er dan voor zorgt dat je iPhone nooit te helder staat. Je leest er meer over in onze tip over de iPhone helderheid aanpassen.

Bekijk ook

(Automatische) helderheid van je iPhone-scherm aanpassen

Is het scherm van je iPhone te donker of lijkt het gedimd? Met deze 5 tips kun je de helderheid aanpassen of achterhalen waaraan het helderheidsprobleem ligt.

#3 Gebruik de donkere modus vaker
Heb je een iPhone met een OLED-scherm? Dan heeft het zin om de donkere modus vaker (of altijd) te gebruiken. Omdat de pixels worden uitgeschakeld bij zwart beeld, verbruiken deze ook geen stroom. Je kunt de donkere modus van de iPhone instellen via het Bedieningspaneel of via Instellingen > Scherm en helderheid. Heel veel apps hebben ook een eigen donkere modus die je in kan stellen. Meer weten over een langere accuduur voor OLED iPhones? Lees dan onze tip. Hier lees je ook of jouw iPhone een OLED-scherm heeft.

Bekijk ook

Hoe de donkere modus van je iPhone voor een langere batterijduur kan zorgen

De donkere modus kan op de iPhone zorgen dat je batterij langer mee gaat dan met de lichte modus. In dit artikel lees je hoe dat komt en voor welke iPhones dit geldt.

#4 Stel een zwarte wallpaper in
Deze tip is een aanvulling op tip #3. Om dezelfde reden waarom de donkere modus batterij kan besparen op OLED-schermen, kun je ook een donkere wallpaper gebruiken. Apple heeft zelfs een volledig zwarte achtergrondafbeelding voor je klaarstaan. Deze kies je bij Instellingen > Achtergrond > Kies een nieuwe achtergrond > Stilstaand. Op OLED-schermen verbruiken de pixels van een zwarte achtergrond geen energie. Meer over wallpapers instellen op de iPhone lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je een andere iPhone wallpaper instellen

Hoe kun je een leuke nieuwe wallpaper instellen op je iPhone, iPad of iPod touch? In deze tip lees je alles over wallpapers downloaden, zelf maken en wallpaper instellen.

#5 Schakel push uit voor e-mail
Je iPhone controleert normaalgesproken regelmatig of je nieuwe e-mails hebt ontvangen. Ook als je niets hebt ontvangen, wordt dit gecontroleerd en dat kost batterij. Het is mogelijk om voor je e-mailaccounts in te stellen hoe vaak er op nieuwe berichten wordt gecontroleerd. Dit gaat per account. De instellingen vind je bij Instellingen > Mail > Accounts > Nieuwe gegevens. Zet de instellingen hier op Elk uur of Handmatig.

#6 Zet pushnotificaties voor apps uit
Aanvullend op tip #5 kun je ook pushnotificaties van apps uitschakelen. Veel mensen ontvangen meldingen voor apps die ze eigenlijk niet zo interessant vinden. Spelletjes die je willen teruglokken, Facebookmeldingen die alleen maar afleiden en zo kun je nog wel wat voorbeelden bedenken. Als een app jou geen meldingen mag sturen, trilt je iPhone niet, wordt er geen geluid gemaakt en licht het scherm niet op. Dat scheelt batterij. Je kunt per app je pushnotificaties uitschakelen.

Bekijk ook

Notificaties uitschakelen op iPhone en iPad: zo doe je dat op twee manieren

Word je gek van al die notificaties die je de hele dag door op je iPhone en iPad krijgt? Schakel dan meldingen uit! In deze tip lees je hoe je op meerdere manieren je pushberichten kunt uitschakelen.

#7 Gebruik geen automatische app-downloads
Het is altijd handig als je apps up-to-date zijn, maar het kost wel wat batterij als deze updates automatisch worden geladen. Ook kan je iPhone automatisch apps installeren die je op één van je andere apparaten hebt geïnstalleerd. Je kunt er ook voor kiezen om dit allebei uit te schakelen. Je moet dan zelf je apps installeren updaten op dit apparaat. Bekijk in onze tip hoe je automatische app-updates kunt uitschakelen.

App updates uitschakelen om iPhone batterijduur te verlengen

Bekijk ook

Zo kun je apps automatisch updaten op iPhone en iPad

Wil je automatisch app-updates installeren op je iPhone of iPad? Volg dan de stappen in deze tip, zodat je updates van apps automatisch kunt downloaden en installeren. We leggen ook uit hoe je het automatisch updaten van apps weer kunt uitschakelen.

#8 Gebruik ‘Niet storen’ of een Focus
Ben je druk met iets bezig, zoals sporten of werken? Dan zul je waarschijnlijk niet meteen al je notificaties willen zien. Toch blijven ze binnenkomen en het kost energie voor je iPhone om telkens maar het scherm op te lichten en een geluidssignaal te maken en/of te trillen. Gebruik daarom een Focus. Dit kan de Niet storen-focus zijn, maar je kunt ze tot in detail zelf instellen. Zo kies je bijvoorbeeld wie er wél altijd door mag komen. Je leest erover in onze gids.

Bekijk ook

Voorkom afleiding met de Focus-functie (met terugkeer van geliefde optie in iOS 17)

De iPhone en iPad hebben een functie waarmee je meer controle hebt over de binnenkomende meldingen en beschikbare apps. Tijdens het werken, gamen en ontspannen kun je je zorgen dat je meer of minder notificaties binnenkrijgt. In deze gids lees je hoe het werkt en wat er verbeterd is in iOS 17.

#9 Schakel locatievoorzieningen (deels) uit
Sommige apps willen graag weten waar je bent. Denk aan een navigatie-app of de Camera-app, zodat je een locatie bij je foto’s kunt bewaren. Sommige apps vragen om je locatie, terwijl dit eigenlijk niet zo nodig is om de app te gebruiken. Denk aan Facebook en Twitter, waarbij je een locatie kunt kiezen om bij je post te tonen. Bij het uitschakelen van locatievoorzieningen voor dergelijke apps, controleert je iPhone niet meer waar je bent en dat scheelt batterij. Je kunt locatievoorzieningen ook in zijn geheel uitschakelen, maar dat raden we af. Voor navigatie is het bijvoorbeeld essentieel.

Bekijk ook

Locatievoorzieningen in iOS: dit betekenen alle instellingen

De iPhone kan je locatie in de gaten houden, zodat je makkelijk routes kunt plannen en het weer op jouw locatie te zien krijgt. Hoe werken de locatiefuncties in iOS en hoe kun je ze zo instellen, dat je privacy gewaarborgd blijft? In deze tip lees je alles over de Locatievoorzieningen van iOS.

#10 Stel een automatisch slot in
Met een automatisch slot zal het scherm van je iPhone of iPad automatisch uitschakelen als je deze niet meer gebruikt. Het verschilt per toestel op hoeveel secondes of minuten dit staat. We adviseren om het minimale te gebruiken, wat 30 secondes is op de iPhone. Heb je een iPhone met Face ID gezichtsherkenning, dan zal het scherm niet uitschakelen als je ernaar kijkt. Je vindt de opties bij Instellingen > Scherm en helderheid > Automatisch slot.

#11 Gebruik ‘Til op om te activeren’ niet
Op de iPhone wordt het scherm automatisch ingeschakeld als je het toestel optilt. Dat kan handig zijn, maar misschien wil je niet dat dit ‘per ongeluk’ gebeurt. Het kost natuurlijk energie om je scherm op te lichten, dus wellicht wil je dat beperken tot een minimum. Je kunt ‘Til op om te activeren’ uitschakelen in de instellingen van je telefoon. Hoe dat werkt, lees je in onze tip.

Bekijk ook

'Til op om te activeren': zo werkt Raise to Wake op je iPhone

Met 'Raise to Wake' oftewel 'Til op om te activeren' activeer je gemakkelijk het scherm van je iPhone door 'm op te tillen. Je hoeft niet te tikken of op een knop te drukken. In deze tip leggen we uit hoe je 'Til op om te activeren' gebruikt en hoe je het kunt uitschakelen.

#12 Zet de trilmotor uit
Alle iPhones hebben een trilmotor. Deze wordt geactiveerd als je een melding krijgt en als je wordt gebeld. Het kan handig zijn, maar het kost ook een beetje energie. Er zijn ook zogeheten systeemsignalen. Dit zijn kleine trilsignalen die je hier en daar voelt bij bepaalde acties die je uitvoert op je iPhone. Om in te stellen wanneer je iPhone mag trillen, bekijk je Instellingen > Horen en voelen. Je kunt ook bij Berichtgeveing kijken om het per app uit te schakelen. De systeemsignalen uitschakelen doe je op een andere plek. Je leest erover in onze tip.

Bekijk ook

Trilt je iPhone-scherm te vaak? Zo zet je systeemsignalen uit

Vind je dat je iPhone te vaak trilt? Met een schakelaar in de instellingen kun je voelbare systeemsignalen uitschakelen. In dit artikel lees je wat dat precies betekent.

#13 Controleer de omgevingstemperatuur
Oké, je hebt niet altijd een thermometer bij je, maar je kunt wel ongeveer aanvoelen hoe warm het is. De batterij van een iPhone werkt het beste tussen de 15ºC en 35ºC. Gebruik je de iPhone buiten dit bereik, dan kan de batterij sneller leeglopen. Opladen kan veilig tussen de 0ºC en 35ºC, dus je hebt daar wat meer speling. Laat je iPhone nooit in de zon of in een hete auto liggen. In de koelkast leggen om af te koelen is ook een slecht idee. Bekijk bij ons wat je moet doen bij een oververhitte iPhone. Om je iPhone batterijduur te verlengen, adviseren we om hier altijd op te letten.

Bekijk ook

Is je iPhone oververhit geraakt? 8 oplossingen bij warm weer

Bij hoge temperaturen kan de iPhone of iPad opeens uitschakelen door oververhitting. Is je iPhone oververhit? Wat moet je doen om een oververhitte iPhone of iPad te voorkomen? En hoe laat je snel je iPhone afkoelen? Dat lees je in dit artikel.

#14 Zet automatische iOS-updates ook uit
Naast de automatische app-updates uit tip #7, is het ook aan te raden om automatische iOS-updates uit te schakelen als je batterij wil besparen. We adviseren wel om je iPhone up-to-date te houden, maar dat kan ook wel wachten tot je thuis of op het werk een oplader kunt gebruiken. Een update installeren zal niet gebeuren zonder oplader, maar ook het downloaden kost immers energie.

Bekijk ook

Automatische iOS-updates downloaden en installeren op iPhone en iPad

Als je geen zin hebt om in de gaten te houden of de nieuwste iOS-versie op je toestel staat, kun je ook automatisch iOS-updates laten downloaden en installeren. Lees in deze tip hoe je automatische iOS-updates kunt downloaden en installeren, zowel 's nachts als op een later moment.

#15 Maak gebruik van 4G in plaats van 5G
Heb je een iPhone 12 of nieuwer, dan kan jouw iPhone 5G-verbindingen maken. Hoewel dit sneller kan zijn dan 4G, kost het wel meer energie. Daarom kun je instellen dat je er geen gebruik van wil maken. Het is ook mogelijk om automatisch 5G in te stellen op basis van je locatie of batterijpercentage. Meer over 5G uitschakelen lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je 5G uitschakelen op de iPhone en iPad

Heb je een iPhone of iPad met 5G en heeft jouw provider een 5G-netwerk? Dan kun je kiezen of je altijd gebruik maakt van 5G op plekken waar het beschikbaar is of 5G automatisch laten inschakelen als het nodig is. Je kan ook 5G helemaal uitschakelen.

#16 Gebruik zo min mogelijk je persoonlijke hotspot
Een persoonlijke hotspot kan erg handig zijn onderweg, maar het vreet energie. Zorg ervoor dat je dit dus zo min mogelijk gebruikt als je lang met je batterij wil doen. Hoe je de persoonlijke hotspot gebruikt, lees je in onze tip. Je kunt dan nog wel Instant Hotspot gebruiken. Dat betekent dat je andere apparaten en eventueel gezinsleden snel met jouw hotspot kunnen verbinden.

Bekijk ook

Instant Hotspot gebruiken op de Mac en iPad: zo doe je dat

Wil je op je Mac of iPad werken maar is er geen internetverbinding beschikbaar? Dankzij Instant Hotspot maak je met één klik verbinding met je iPhone, zodat je de 4G-verbinding kunt gebruiken om op je Mac of iPad verder te werken. In deze tip lees je hoe Instant Hotspot werkt.

#17 Apps niet op achtergrond laten verversen
Sommige apps halen op de achtergrond allerlei gegevens op. De app zou dan in theorie sneller moeten kunnen werken, maar bij veel apps is dit overbodig, zoals bij Facebook. Schakel automatisch verversen voor apps daarom uit voor apps waarbij het niet nodig is. We raden aan om WhatsApp wel op de achtergrond te laten verversen, want anders kan er geen WhatsApp back-up worden gemaakt.

Bekijk ook

Apps op de achtergrond verversen: hoe werkt het?

Apps kunnen in iOS op de achtergrond verversen, maar wat betekent dat voor jou? En hoe schakel je het in of uit? In deze tip lees je er alles over.

#18 Sluit navigatie-apps handmatig af
We noemden bovenaan deze pagina nadrukkelijk dat het niet nodig is om altijd maar apps op de achtergrond af te sluiten. Dit kost juist batterij in de meeste gevallen. Waar je dit echter wel kunt doen, is bij navigatie-apps. Deze apps kunnen op de achtergrond nog je navigatie blijven bijhouden, maar dat is niet altijd nodig. Ook de Uber-app doet dit, maar dit verbruikt wel continu energie. Je herkent een app die op de achtergrond je locatie verbruikt aan de blauwe balk bovenin je scherm. Lees meer over apps geforceerd afsluiten in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je iPhone-apps afsluiten - en waarom je dat liever niet geforceerd moet doen

Er is een hardnekkige mythe dat je apps geforceerd moet afsluiten om je iPhone sneller te maken. Apps sluiten heeft alleen zin als een app is vastgelopen en in deze tip leggen we uit hoe dat werkt op de verschillende iPhone-modellen.

#19 Gebruik niet de ‘Hé, Siri’ functie
Iedereen kent de uitspraak ‘Hé, Siri’ wel. Je kunt hiermee zonder handen de assistent oproepen. De iPhone moet daarom continu luisteren of je dit zegt. Gebruik jij dit nou nooit, dan kun je ‘Hé, Siri’ net zo goed uitschakelen. Het kost niet bijzonder veel energie, maar toch. Je leest in onze tip hoe dat werkt.

Bekijk ook

Zo voorkom je dat 'He, Siri' steeds in actie komt

Met 'Hé Siri' kun je handsfree Siri gebruiken, maar het kan ook irritant zijn. In deze tip leggen we uit hoe je het uitschakelt op je iPhone en Mac.

#20 Maak slim gebruik van je batterij
Het is belangrijk dat je goed omgaat met het opladen van je iPhone. Dit is niet iets wat je ter plekke even kunt doen om je iPhone batterijduur te verlengen, maar het is gedrag dat je jezelf kunt aanleren. Het ideale bereik voor een lithium-ion batterij zoals in de iPhone is 20% tot 80%. Het beste is dus om je batterij tussen deze percentages te houden, maar het is niet erg als je erboven of eronder komt. Je hebt soms nu eenmaal echt al je batterijcapaciteit nodig, dus dan is het OK om tot 100% te laden.

#21 Gebruik geoptimaliseerd opladen
Aanvullend op tip #20 is het gebruik van geoptimaliseerd opladen aan te raden. Je iPhone kan dan van je gedrag leren en pas de batterij tot 100% opladen zodra het nodig is. Sta je bijvoorbeeld steevast om 08:00 op, dan zorgt je iPhone dat de batterij tot 80% wordt opgeladen gedurende de nacht. Hij zal net op tijd beginnen met opladen, zodat je batterij 100% is als je hem oppakt. Hoe je het instelt en gebruikt, vertellen we je in een ander artikel.

Bekijk ook

Geoptimaliseerd opladen op de iPhone: altijd tot maximaal 80% opladen op iPhone 15

Ben je bang dat de iPhone-batterij beschadigd raakt door telkens opladen? Dan is er goed nieuws, want met Geoptimaliseerd opladen zorgt Apple ervoor dat de batterij minder snel slijt. En op de iPhone 15-modellen is er zelfs nog een extra maatregel.

#22 Let op je eigen gebruik
Ook dit is iets wat gewenning vereist en niet van de één op de andere dag gebeurd is. Het is belangrijk om op je appgebruik te letten. Zit je veel te vaak op sociale media? Dat kost veel batterij! Denk dus twee keer na als je een dergelijke app opstart, terwijl je eigenlijk wel lang met je batterij wil doen. Vind je het lastig, dan kun je ook limieten voor apps instellen. Hiermee beperk je effectief je gebruik. Dat is beter voor je gezondheid en voor het verlengen van de iPhone batterijduur. Deze Schermtijd-functie bespreken we in een aparte tip.

Bekijk ook

Applimieten instellen in Schermtijd: zo beperk je het gebruik van je apps

Met Schermtijd hou je zelf in de gaten hoe lang je apps mag gebruiken. Met de applimieten bepaal je per categorie of per app hoeveel tijd je aan een app per dag mag besteden. Lees hier hoe je dit instelt.

#23 Beperk hoeveel Siri voor je moet doen
Siri kan erg handig zijn op verschillende manieren, maar het kost energie om te gebruiken. Zo ook in de Spotlight-zoekfunctie van je iPhone en iPad. Hier kun je zoeken binnen je apparaat en op het internet. Siri doet hier wat suggesties die op de achtergrond worden bijgewerkt. Door Siri suggesties in Spotlight uit te schakelen, hoeft de assistent over één ding in ieder geval niet meer na te denken. Je kunt ook de Siri suggesties voor je toegangsscherm uitschakelen.

Bekijk ook

Spotlight-suggesties uitschakelen op je iPhone en iPad

Tijdens het zoeken met de Spotlight-functie op iPhone en iPad krijg je suggesties voor apps en activiteiten te zien. Zit je hier niet op te wachten, dan kun je deze Spotlight- of Siri-suggesties verbergen. Deze tip legt uit hoe.

#24 Schakel mobiele data voor specifieke apps uit
Veel apps maken gebruik van mobiele data en vaak kan dat ook nuttig zijn. Maar je hebt het niet altijd nodig. Door mobiele data uit te schakelen voor specifieke apps, kun je batterij én data besparen. Het kan ook helpen tegen verslavingen, want als je merkt dat niets meer laadt, ben je wellicht geneigd om het dan maar niet te doen. Meer over het dataverbruik van apps lees je in onze tip. Bonustip: als je mobiele data voor een spelletje uitschakelt, worden advertenties ook niet geladen als je een mobiele verbinding hebt.

Bekijk ook

Zo kun je het dataverbruik per app bekijken

Wil je weten welke apps erg veel data verbruiken? Je kunt dit per app opzoeken en eventueel blokkeren. Ook kun je zien welke apps de meeste data verbruiken, waarbij je kunt aangeven of er gebruik mag worden gemaakt van mobiele data of alleen WiFi.

#25 Zet de animaties van iOS uit
Apple houdt van animaties en veel gebruikers vinden het ook één van de mooiere aspecten van iOS. Om zo’n animatie te laden, heb je wel wat meer rekenkracht nodig. Veel is het niet op het grote plaatje, maar toch. Door animaties uit te schakelen, krijg je in plaats daarvan een korte fade te zien. Deze instelling wordt ‘verminder beweging‘ genoemd en is vooral bedoeld voor mensen die niet goed tegen vloeiende animaties kunnen die continu worden getoond. Het staat je natuurlijk vrij om het alsnog te gebruiken als je simpelweg je iPhone batterijduur wil verlengen.

Bekijk ook

'Verminder beweging' zorgt dat je iPhone sneller aanvoelt

Met 'Verminder beweging' beperk je de animaties op het scherm, waardoor het opstarten en afsluiten van apps veel sneller gaat. Daardoor voelt je iPhone sneller aan. Deze tip legt uit hoe je het inschakelt.

#26 Gebruik geen doorzichtigheid in iOS
Een andere functie voor toegankelijkheid heet ‘maak minder doorzichtig’. Deze functie is voor mensen bedoeld die slechter zien, maar het kan batterij schelen. Je iPhone maakt op allerlei plekken gebruik van doorzichtigheid. Dit geeft een wat diepere laag aan het ontwerp, maar functioneel heb je er weinig aan. Het kost een beetje batterij om dit te laden, dus waarom zou je het niet uitschakelen? Je vindt de optie bij Instellingen > Toegankelijkheid > Weergave en tekstgrootte. Schakel hier Maak minder doorzichtig in.

#27 Stel een stilstaande wallpaper in
We noemden hierboven al het gebruik van een zwarte wallpaper, wat batterij kan besparen op OLED-schermen. Heb je geen OLED-scherm of vind je dat een te drastische maatregel, dan kan het ook al helpen om een stilstaande wallpaper in te stellen. Je iPhone zal dan niet meer reageren op lichte beweging en zal dus niet de achtergrondafbeelding verplaatsen. Dit geeft een mooi 3D-effect, maar je raadt het al: het kost stroom. Het is belangrijk dat je het perspectiefeffect uitschakelt. Je doet dit bij Instellingen > Achtergrond > Kies een nieuwe achtergrond > Stilstaand. Kies hier een leuk exemplaar en tik erop. Zorg ervoor dat je onderin het scherm de instelling voor perspectiefeffect uit hebt staan.

Perspectiefeffect uitschakelen

#28 Herstel je netwerkverbinding
Gebruik deze tip alleen als je daadwerkelijk problemen ervaart met je batterij en niet als je gewoon de iPhone batterijduur wil verlengen. Als je iPhone steeds een slechte verbinding heeft met het (mobiele) internet en je andere apparaten niet, kan het de moeite waard zijn om de netwerkinstellingen te resetten. Als je gebruik maakt van iCloud, worden je netwerkwachtwoorden wel teruggezet na het herstellen. Dit kan even duren.

Bekijk ook

Netwerkproblemen oplossen op iPhone en iPad

Heb je problemen met je netwerk? Dan kan het herstellen van de netwerkinstellingen op je iPhone of iPad het probleem oplossen. In deze tip lees je alles over netwerkinstellingen opnieuw instellen: hoe het werkt, welke problemen het oplost en welke andere opties er zijn bij netwerkproblemen.

#29 Schakel mobiele data helemaal uit
Wil je vooral voorkomen dat je batterij buitenshuis snel leegloopt? Schakel het gebruik van mobiele data dan uit, als je het niet nodig hebt. Uiteraard is dit alleen haalbaar voor mensen die hun toestel niet zo intensief gebruiken. De meeste mensen willen het liefst altijd bereikbaar zijn. Als je een tijd geen gebruik kan maken van het internet, heeft het ook weinig zin om je iPhone ernaar te laten zoeken. Je kunt dan ook de vliegtuigmodus gebruiken. Let op: het is juist slecht voor je batterijduur om continu het mobiele netwerk aan en uit te zetten. Maak dus een keuze die je niet over 5 minuten alweer wil terugdraaien.

Bekijk ook

Mobiele data uitschakelen op iPhone en iPad

Wil je mobiele data uitschakelen op je iPhone? Of wil je even geen 5G gebruiken? Deze tip legt uit hoe je mobiele data kunt uitschakelen en zelf kunt bepalen of je het snelle 5G of het wat langzamere 4G gebruikt. Handig als je bijna door je databundel heen bent.

#30 Schakel Bluetooth uit
Bluetooth staat erom bekend dat het “veel” energie verbruikt. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Dankzij nieuwe technologieën kost het je zeer weinig energie. Toch is het wel een antenne die aan staat. Als je je verbruik tot op het bot wil beperken, kun je ook Bluetooth uitschakelen. Je doet dit bij Instellingen > Bluetooth. Schakel het hier uit. Let op dat accessoires zoals een Apple Watch of carkit Bluetooth vereisen. Ook vereisen sommige apps het gebruik van Bluetooth, waardoor ze mogelijk niet goed meer werken als je het uit zet. Bovendien heb je het nodig als je bijvoorbeeld muziek wil streamen naar een speaker.

Heeft dit allemaal niet het gewenste effect voor het verlengen van je iPhone batterijduur? Check dan de conditie van je batterij. Mogelijk is hij aan vervanging toe. In ons artikel lees je wat je opties zijn voor het vervangen van je iPhone-batterij.

Natuurlijk kun je ook een powerbank voor je iPhone aanschaffen. Dit is vooral handig als je regelmatig zonder oplader zit of als je batterij gewoon te snel leeg gaat met jouw gebruik. In een aparte gids hebben we de beste voor je op een rij gezet.

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!