App Store in iOS 11

Zo kun je apps automatisch updaten op iPhone en iPad

Wil je automatisch app-updates installeren op je iPhone of iPad? Volg dan de stappen in deze tip, zodat je updates van apps automatisch kunt downloaden en installeren. We leggen ook uit hoe je het automatisch updaten van apps weer kunt uitschakelen.

Automatisch apps updaten in iOS

Je kunt automatisch updates van apps laten installeren op je iPhone en iPad. Dit zorgt ervoor dat je altijd de nieuwste versie van een app hebt, zonder dat je er zelf naar hoeft om te kijken. In deze tip leggen we uit hoe je het automatisch updaten van apps op iPhone en iPad kunt inschakelen. Uiteraard leggen we ook uit hoe je het weer kunt uitschakelen.

Het automatisch updaten van apps is sinds iOS 7 mogelijk op elke iPhone en iPad. Je hoeft vanaf dat moment de updates in de App Store niet meer handmatig te installeren.

App-updates bekijken

Het inschakelen van automatische app-updates heeft voor- en nadelen. Je hebt altijd de nieuwste app-updates op je toestel, maar je geeft ook wat controle uit handen. Sommige mensen willen het liefst zien welke updates er klaar staan en zelf bepalen welke ze installeren. Een update kan ook bugs bevatten en op het moment dat dit bekend wordt heeft jouw iPhone de update al geïnstalleerd. Brengt een ontwikkelaar een update uit waarin interessante functies zijn weggehaald, dan wil je misschien ook even wachten met updaten. Het kan in dat geval verstandiger zijn om het automatisch installeren van app-updates uit te schakelen en over te stappen op handmatig updaten. Het is maar net wat je zelf het prettigst vindt.

Automatische app-updates inschakelen

Zo schakel je de automatische updates van apps in:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar iTunes en App Store.
  3. Zet de schakelaar bij Updates aan. Hiermee geef je aan dat je automatisch updates van apps wilt installeren.

Er is ook een schakelaar Apps. Als je deze inschakelt zullen alle apps die op andere apparaten zijn geïnstalleerd ook op dit toestel worden gedownload. Je moet daarvoor wel zijn ingelogd met hetzelfde Apple ID.

Wil je ook mobiele data gebruiken, zet dan de schakelaar bij Gebruik mobiele data aan.

Automatisch apps updaten

Automatische app-updates uitschakelen

Wil je niet langer dat er automatische app-updates worden geïnstalleerd, dan ga je op een soortgelijke wijze te werk:

  1. Ga naar Instellingen > iTunes en App Store.
  2. Zet de schakelaar bij Updates uit.

Je ontvangt nu geen automatische app-updates meer. Als er nu updates zijn (te herkennen aan de rode cijfer op het App Store-icoon), zul je deze handmatig moeten installeren.

Wil je weten hoe apps updaten in het algemeen werkt? Lees dan onze tip Zo kun je apps updaten op iPhone en iPad:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen app store, update