WhatsApp blauwe vinkjes

Blauwe vinkjes uitzetten in WhatsApp: zo doe je het

Wil je de blauwe vinkjes (leesbewijzen) in WhatsApp uitzetten? In deze tip lees je hoe je de blauwe vinkjes van WhatsApp op de iPhone uitschakelt. Hierdoor zien anderen niet meer dat je hun berichten gelezen hebt.

Je kunt in WhatsApp zien wanneer iemand een bericht heeft gelezen met behulp van twee blauwe vinkjes (leesbewijzen). Zo weet je snel of je bericht is bekeken, al kan het ook gemakkelijk tot ruzie leiden (“Waarom zei je niets terug?”). Gelukkig is het mogelijk om de blauwe vinkjes van WhatsApp uit te zetten, zodat niemand ziet of je een bericht wel of niet hebt bekeken. Zo zet je de blauwe vinkjes in WhatsApp uit.

Blauwe vinkjes in WhatsApp uitzetten

Het uitschakelen van de blauwe vinkjes in WhatsApp is vrij simpel. Je doet dit door de app op te starten en vervolgens de onderstaande stappen te volgen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Druk op Account.
  3. Druk op Privacy.
  4. Zet de schakelaar naast Leesbewijzen uit.

Blauwe vinkjes leesbewijzen in WhatsApp uitschakelen.

Heb je bovenstaande stappen correct uitgevoerd, dan krijgt niemand meer blauwe vinkjes als jij een bericht hebt gelezen. Hetzelfde geldt echter ook voor leesbewijzen die jouw kant op worden gestuurd: zolang jij Leesbewijzen hebt uitgeschakeld, krijg je ook geen blauwe vinkjes te zien als anderen jouw WhatsApp-berichten lezen. Je kunt nog wel met behulp van de grijze vinkjes zien of een WhatsApp-bericht goed is afgeleverd.

Let op dat de blauwe vinkjes NIET uitgeschakeld kunnen worden in groepschats. In groepsgesprekken kunnen deelnemers dus altijd zien of je hun berichten gelezen hebt of niet.

Andere vinkjes in WhatsApp
WhatsApp heeft naast blauwe vinkjes ook andere vinkjes die een status van een bericht aangeven. Wat betekenen deze vinkjes precies? Je leest het in ons overzicht met vinkjes in WhatsApp.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
Device iPhone
Software iOS