Instant Tuning voor meldingen.

Notificaties uitschakelen op iPhone en iPad: zo doe je dat op twee manieren

Word je gek van al die notificaties die je de hele dag door op je iPhone en iPad krijgt? Schakel dan meldingen uit! In deze tip lees je hoe je op allerlei manieren je pushberichten kan uitschakelen.

Als je een einde wil maken aan alle pushberichten, dan moet je per app de meldingen uitschakelen. Hoe je dit doet, leggen we je stap voor stap uit. Het uitschakelen van notificaties kan via de instellingen, maar ook rechtstreeks vanaf het toegangsscherm dankzij een functie genaamd Instant Tuning.

Pushberichten op iPhone en iPad uitschakelen via instellingen

Zodra je een app voor het eerst opstart, krijg je vaak de vraag of je pushberichten wil ontvangen. Als je hier akkoord mee gaat maar er later spijt van krijgt, kun je dit eenvoudig terugdraaien. In de instellingen van je iPhone en iPad schakel je pushberichten uit:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op Berichtgeving.
 3. Scroll naar onderen en kies een app waarvan je de meldingen uit wil zetten.
 4. Zet de schakelaar bij Sta berichtgeving toe uit.
 5. Wil je wel meldingen krijgen maar wil je dit alleen stil ontvangen, dan kun je meldingen op het toegangsscherm en berichtencentrum uitschakelen. Je ontvangt de meldingen dan alleen als je je iPhone gebruikt. Wil je ook dat niet, dan zet je ook Stroken uit.
 6. Bij Strookstijl kies je voor Tijdelijk of Blijvend. Bij Tijdelijk verdwijnen de meldingen terwijl je je iPhone gebruikt. Bij Blijvend blijven ze in beeld staan totdat je ze zelf wegveegt.

Meldingen uitschakelen en strookstijl aanpassen.

Als je alleen de meldingsgeluiden of badges uit wil schakelen, dan kan dat ook. Zet dan simpelweg de schakelaars uit. Bij sommige apps vind je helemaal onderaan ook een knop voor Berichtgevingsinstellingen. Je wordt dan naar de desbetreffende app gebracht waar je individuele meldingen kan in- of uitschakelen.

Instant Tuning: meldingen op iPhone en iPad uitschakelen via toegangsscherm

Nieuw in iOS 12 is de mogelijkheid om meldingen uit te schakelen vanaf het toegangsscherm. Je hoeft dan dus niet helemaal in de instellingen te duiken om de notificaties uit te zetten. De mogelijkheden zijn iets beperkter dan in de Instellingen-app, maar het werkt wel een stuk sneller.

Instant Tuning werkt als volgt:

 1. Ga naar het toegangsscherm van je iPhone of iPad. Zie je geen meldingen, veeg dan omhoog om het Berichtencentrum te openen.
 2. Veeg een melding van een app naar links waarvan je de notificaties wil uitschakelen.
 3. Tik dan op Beheer.
 4. Je kan nu kiezen tussen een aantal opties. Met Lever stil af verschijnen meldingen alleen in het Berichtencentrum. Geluidjes en badges worden uitgeschakeld.
 5. Kies je voor Schakel uit.., dan zet je in één keer de berichtgeving voor de app uit. Als een app het ondersteunt, kun je vanuit hier ook meteen naar de berichtgevingsinstellingen van de desbetreffende app.
 6. Kies voor Instellingen om meer opties aan te passen, zoals omschreven in de eerste optie van het artikel.

Instant Tuning: meldingen uitschakelen vanaf toegangsscherm.

Siri kan bovendien suggesties geven of je meldingen uit wil hebben van een specifieke app. Als blijkt dat je meldingen van een bepaalde app nooit opent, stelt Siri voor om deze uit te schakelen. De knoppen hiervoor verschijnen onder de laatste melding van de desbetreffende app.

Niet Storen-functie

Wil je niet per se de meldingen uitschakelen, maar wil je gewoon liever even niet gestoord worden? Er is in iOS een schakelaar aanwezig om alle berichtgeving tijdelijk uit te schakelen. Hiervoor moet je de Niet Storen-functie activeren:

 1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving.
 2. Tik op Niet storen.
 3. Je kunt nu een tijdsperiode instellen, bijvoorbeeld van 23:00 tot 7:00 uur. In die periode krijg je geen luide notificaties, zodat je rustig kunt slapen.
 4. Je kunt Niet Storen ook inschakelen via het Bedieningspaneel. Deze open je door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen. Op de iPhone X en nieuwer veeg je vanaf de hoek rechtsboven naar beneden.

Je kunt Niet Storen natuurlijk ook inschakelen als je naar een vergadering moet en tijdelijk geen bliepjes en piepjes wilt horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp notificaties
Devices iPad, iPhone
Software iOS