Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Siri Suggesties op Toegangsscherm

Zo schakel je de Siri-suggesties op het toegangsscherm uit

Siri is de afgelopen jaren een stuk slimmer geworden. De assistent kan ook suggesties op het toegangsscherm geven met meldingen die eruit zien als gewone notificaties. Wil je dit liever niet? Dan kan je dit per app uitschakelen.

De proactieve Siri geeft al jaren allerlei suggesties die je helpen bij het gebruik van apps. In de zoekresultaten krijg je bijvoorbeeld suggesties voor apps en Siri herkent ook je patroon door suggesties te doen in de appkiezer. Je kunt ook suggesties krijgen op het toegangsscherm. Deze suggesties zijn te herkennen aan de meldingen met de benaming voor Siri-suggestie. Je iPhone kan bijvoorbeeld voorstellen om een familielid te bellen zodra diegene jarig is. Wil je dit soort meldingen liever niet? Schakel dit dan uit. Dat kan per app, maar ook in zijn geheel.

De Siri-suggesties op het toegangsscherm komen niet heel vaak voor. Het bekendste voorbeeld is de eerder genoemde suggestie om iemand te bellen die jarig is, maar in principe kan de iPhone voor elke app dergelijke suggesties versturen.

Siri-suggesties op toegangsscherm per app uitschakelen

Het uitschakelen van de Siri-suggesties per app gaat als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Meldingen.
  2. Tik nu op Siri-suggesties.
  3. Schakel de apps uit waarvan je geen suggesties op het toegangsscherm wil krijgen.

Je vindt hier een overzicht van de diverse apps die op je iPhone of iPad staan. Je kan ze hier stuk voor stuk aan- of uitzetten.

Siri-suggesties uitschakelen

Siri-suggesties op toegangsscherm helemaal uitschakelen

Wil je helemaal geen suggesties van Siri krijgen op je toegangsscherm, dan doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen > Siri en zoeken.
  2. Blader naar naar het kopje Suggesties van Apple.
  3. Zet de schakelaars uit bij Sta meldingen toe en Toon in appbibliotheek en Spotlight.

Siri suggesties op overige plekken

Er zijn nog meer plekken waar Siri suggesties kan geven. Het bekendste voorbeeld is de algehele zoekfunctie van je iPhone (Spotlight). voordat je ook maar iets ingetypt hebt, geeft Siri al suggesties voor apps op je iPhone om te openen. Ook dit kun je uitschakelen:

  1. Ga naar Instellingen > Siri en zoeken.
  2. Scroll naar onderen tot het kopje Vóór het zoeken.
  3. Zet de schakelaar bij Toon suggesties uit.

Meer over wat er allemaal mogelijk is met de proactieve Siri en Siri-suggesties, lees je in onze tip. Ook ontdek je meer mogelijkheden die je met het toegangscherm kunt doen.

Bekijk ook

Zo werkt proactieve Siri op de iPhone en iPad

Siri is de laatste jaren nog slimmer geworden. Lees hier hoe je proactief suggesties krijgt voor apps, contacten en routines. Siri leert van je gedrag en probeert suggesties te geven voor activiteiten die je zou willen doen. Je leest hier alles over de mogelijkheden van deze slimme Siri-functie.

Wil je de spraakopdrachten van Siri op het toegangscherm uitschakelen? Dat kan ook!

Bekijk ook

Zo kun je Siri op het toegangsscherm uitschakelen

Siri is standaard te gebruiken zonder je iPhone te ontgrendelen. Dat kan handig zijn voor bepaalde hands-free opdrachten. Vind je dat vervelend of niet nodig? Dan kun je Siri uitschakelen op je toegangsscherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri