Beste powerbanks voor iPhone en iPad

5 handige powerbanks voor iPhone en iPad: nooit meer een lege accu

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. In deze gids bespreken we 5 powerbanks met accu voor onderweg, vakantie en festivals.

Mophie Powerstation

Ga je langere tijd van huis, dan geeft het een gerust gevoel om een powerbank of reservebatterij mee te nemen. Ook op vakantie of tijdens muziekfestivals is het wel zo prettig als je je iPhone-batterij steeds voldoende opgeladen kunt houden. Met een powerbank lukt dat: een externe reservebatterij zorgt dat je iPhone of iPad uren langer meegaat, vooral als je een model kiest met flinke opslagcapaciteit. Zo kun je onderweg, op het strand of aan het zwembad altijd genieten van een volle accu, zeker als je ook nog onze tips voor een langere batterijduur op vakantie in het oog houdt.

Powerbanks voor je iPhone en iPad: keuze genoeg

Powerbanks zijn er in vele vormen en maten. De capaciteit is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan, zodat je je toestel vaker ermee kunt opladen. Let daarom goed op de batterijcapaciteit, aangegeven in mAh. Hiermee kun je de powerbanks goed onderling vergelijken. Bovendien kun je inschatten hoe vaak je je iPhone ermee kunt opladen. Een voorbeeld: de iPhone 6s heeft zelf een accu-capaciteit van 1.715 mAh dus met een powerbank van 4.000 mAh kun je toestel ongeveer tweemaal opladen.

Hieronder bespreken we onze 5 favoriete powerbanks van dit moment.

Mophie Powerstation USB-C XXL

Mophie Powerstation USB-C

De Mophie Powerstation USB-C XXL is zoals de naam al aangeeft, een powerbank met een flinke capaciteit. Deze levert genoeg stroom om ook je MacBook Pro via de USB-C-poort op de laden, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon je iPhone of iPad mee opladen. De batterij levert maximaal 30 Watt en is bekleed met slijtvaste stof die prettig aanvoelt. Dankzij de Charge Vault-technologie houdt deze batterij de lading lang vast, zodat hij altijd klaar is voor gebruik. En het digitale energiebeheersysteem zorgt dat je je apparaten zo snel mogelijk kunt opladen, zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid.

Bekijken

Xtorm Power Bank

Xtorm Power Bank Free

Zoek je een powerbank waarmee je ook je iPad kunt opladen, maar vind je die van Mophie te duur? Dan kun je ook deze van het goedkopere merk Xtorm bekijken. Deze heeft een capaciteit van 15.000 mAh en heeft drie USB-poorten, zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Met een stroomsterkte van 2,5 Ampère kun je er ook je tablet mee opladen. Een gemiddelde smartphone kun je hier zes keer mee opladen, dus je kunt ook vrienden uit de brand helpen die met een lege accu zitten. Als je de oplaadkabel niet gebruikt zit deze mooi weggewerkt in de behuizing. Je krijgt er een hoes bij voor onderweg.

Bekijken

Anker Powercore

Anker PowerCore

Anker is een merk dat in opkomst is in Nederland, terwijl het in de VS al een geliefd merk is. Deze batterij heeft een capaciteit van 20.100 mAh, dus voldoende om je iPhone ongeveer 7x op te laden. De output is 4,8 Ampère, waardoor je er meerdere apparaten tegelijk mee kunt opladen. Er zitten twee USB-poorten, die helaas niet geschikt zijn voor het opladen van laptops, maar je iPad krijg je er wel mee opgeladen. Wordt geleverd met een opberghoes en kabel.

Bekijken (ook bij Coolblue)

Xqisit Powerbank micro usb/Lightning

Xqisit Powerbank micro usb:Lightning

Met deze powerbank van Xqisit heb je geen aparte Lightning-kabel meer nodig om je iPhone op te laden. Deze wordt er namelijk bijgeleverd. Ook een micro usb-kabel is in de verpakking aanwezig. Zo kies je zelf welke je handig vindt om te gebruiken. De kabel past precies in de behuizing van de powerbank. Je kunt met de Xqisit ook de iPad opladen. Met een capaciteit van 5.000 mAh en keuze uit de kleuren zwart en zilver.

Bekijken

Trust <a href=Trust Urban Primo powerbank

Trust Urban Power

De Trust Urban Power is in meerdere capaciteiten verkrijgbaar, van 2.200 tot 20.000 mAh. Het model op de foto hierboven heeft een capaciteit van 10.000 mAh en heeft een stroomsterkte van 2,1 Ampère, voldoende om ook je tablet op te laden. Je kunt er zo’n vijf keer je iPhone mee opladen. Dankzij ledlampjes zie je meteen hoeveel energie er nog over is. Er is alleen geen adapter voor het stopcontact meegeleverd, maar die heb je waarschijnlijk nog wel liggen.

Bekijken (ook bij Bol.com)

WakaWaka Power Plus

Bonus: WakaWaka Power Plus

Een powerbank gebruik je om je iPhone van stroom te voorzien wanneer de batterij leeg is. Maar als de accu van je powerbank leeg is, moet je toch weer naar het stopcontact. De WakaWaka Power Plus laat je de accu van de powerbank opladen via zonne-energie. Perfect als de accu leeg is op een zonnige dag. De WakaWaka heeft een capaciteit van 2.200 mAh en is ook te gebruiken als zaklamp. Achterop de externe batterij zitten 2 lampen, handig voor in het donker op de camping. Met de WakaWaka Power Plus steun je ook nog een goed doel. Voor ieder verkocht exemplaar gaat er ook één naar een noodgebied, waar mensen zonder elektriciteit zitten. De WakaWaka is beschikbaar in de kleuren geel en zwart.

Bekijken

Luister je met een opgeladen iPhone of iPad ook graag muziek via een hoofdtelefoon of draagbare speaker? We hebben tevens vijf hippe hoofdtelefoons en vijf draagbare speakers voor je op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, festival, powerbank, vakantie, vakantiespecial
Software iOS