Apple batterijhoes

Dit zijn de beste batterijhoezen voor de iPhone 15 (en eerder)

Je denkt misschien dat er geen batterijhoezen meer voor de iPhone worden gemaakt, maar dat is een misverstand! Er zijn nog steeds iPhone-hoesjes verkrijgbaar waar de batterij al is ingebouwd, zelfs voor de nieuwste iPhone-modellen! Zo zit je nooit met een lege batterij.

Apple bracht in het verleden eigen batterijhoezen voor de iPhone uit. Ze zijn daarmee gestopt, maar gelukkig vind je bij andere fabrikanten nog best wat oplossingen. Als je batterij wat minder goed presteert kun je overwegen de iPhone-batterij te vervangen, maar je zou ook voor een batterijhoes kunnen kiezen. Daarmee geef je je iPhone in één klap een langere gebruiksduur en hij is ook nog eens voorzien van extra bescherming. In deze gids hebben we enkele batterijhoesjes voor de iPhone op een rij gezet, die we aanraden.

Mophie Juice Pack voor iPhone 15-serie

Mophie maakt al jarenlang de Mophie Juice Pack, een nauwsluitende batterijhoes voor de iPhone. Ze zijn er een aantal jaren mee gestopt, maar met ingang van de iPhone 15-serie is de Mophie Juice Pack terug. Deze nieuwe versie is verkrijgbaar voor alle modellen, behalve de iPhone 15 Plus.

Mophie batterijhoes iPhone 11

De capaciteit is afhankelijk van het iPhone-model en varieert van 2.400 tot 2.800 mAh. De case ondersteunt ook passthrough, zodat de batterij van de iPhone prioriteit krijgt bij het opladen. De case is gemaakt van ABS en heeft opstaande randjes om bij een val te voorkomen dat het glas breekt. Ze kosten $100 en zijn vanaf februari 2024 verkrijgbaar via de website van Mophie. Later verwachten we ze ook bij Nederlandse winkeliers die Mophie verkopen.

Mophie Juice Pack
De Mophie Juice Pack voor iPhone 15 Pro.

Heb je een ouder toestel zoals een iPhone 11 of eerder, dan kun je ook hiervoor de Mophie Juice Pack vinden. De variant voor de iPhone 11 heeft een 2000 mAh accu ingebouwd en is op twee manieren op te laden: draadloos of via de meegeleverde usb-c-kabel. De Lightning-aansluiting blijft dus vrij. Voor de tussenliggende series iPhone 12 t/m iPhone 14 zijn er geen batterijhoezen verkrijgbaar.

Batterijhoes voor iPhone 12/13/14/15/SE van Tech Protection

Met dit batterijhoesje van Tech Protection gaat je iPhone veel langer mee. De hoes voor de iPhone 15 en iPhone 15 Pro heeft een capaciteit van 7000 mAh, terwijl die van de iPhone 15 Pro Max een capaciteit van 8500 mAh heeft. Dat is genoeg om je toestel meermaals op te laden.

iPhone batterijhoes van Tech Protection
Tech Protection batterijhoezen voor de iPhone.

Aan de buitenkant zitten vier ledlampjes waarmee je de batterijstatus kunt aflezen. Ze zijn alleen verkrijgbaar in zwart en de nieuwere modellen hebben ook een MagSafe-magneet aan de buitenkant. De modellen voor de iPhone SE zien er uiteraard wat anders uit en hebben ook een wat lagere capaciteit.

Bekijken:

Batterijhoes voor iPhone 11/12/13/14/15 van Fonu

Fonu is wat ons betreft een nog wat onbekend merk. Maar je kunt er wel goed terecht voor een batterijhoesje voor recente iPhone-modellen, vanaf de iPhone 11 en oplopend tot de iPhone 15 Pro Max. Je hoeft de smartphone niet uit de hoes te halen om deze op te laden. Sluit je de iPhone (met hoes) op het stopcontact aan, dan zal eerst de iPhone worden opgeladen en daarna de battery case. De capaciteit verschilt per model, maar bij de iPhone 15 is dit 4800 mAh en bij de iPhone 15 Pro Max is het 5000 mAh.

Fonu batterijhoes
iPhone-batterijhoezen van Fonu.

De hoes zelf is van siliconenmateriaal gemaakt, zodat je meer grip hebt. Hij is alleen verkrijgbaar in zwart en heeft aan de onderkant een usb-c-connector. Vier ledlampjes laten de status zien. Wat ons echter wat zorgen baart is waarom de iPhone 15 en iPhone 15 Pro dezelfde hoes hebben, terwijl ze qua camera-eiland toch behoorlijk van elkaar verschillen.

Bekijken: Fonu batterijhoesjes op Bol.com

Fonu batterijhoezen voor de iPhone.

Apple Smart Battery Case voor iPhone 11-serie

Zoek je de officiële batterijhoes die Apple voor de iPhone heeft gemaakt, dan moeten we teruggaan in de tijd. De Apple Smart Battery Case verscheen voor het laatst voor de iPhone 11-serie. Daarna is Apple overgestapt op het MagSafe Battery Pack voor de iPhone 12-serie en nieuwer. Maar ook die is alweer van de markt gehaald. Heb je een iPhone 11 (Pro/Max), dan kun je met wat moeite nog wel de Apple Smart Battery Case vinden. Je kunt kiezen uit drie kleuren:

Smart Battery Cases voor iPhone 11
Apple Smart Battery Case voor iPhone 11.

De Smart Battery Case voor iPhone 11 kreeg voor het eerst een cameraknop, waarmee je sneller foto’s kunt maken, ook als het toestel is vergrendeld. Als je de knop langer ingedrukt houdt maak je een video. Opladen van het hoesje kan op twee manieren: via de Lightning-poort of draadloos op een Qi-geschikte lader. De buitenkant is gemaakt van zacht aanvoelend siliconenrubber en de binnenkant is voorzien van microfiber.

Je kunt deze batterijhoes met wat moeite nog wel bij enkele winkels kopen. Ook kun je soms nog Smart Battery Cases voor de iPhone 7 en iPhone 8 vinden. Maar eerlijk gezegd: die worden al zo lang niet meer geproduceerd, dat de interne batterij niet meer in topconditie is.

Goedkope iPhone 15-batterijhoesjes van Amazon

Bij Amazon vind je enorm veel handelaren die een Battery Case verkopen, ook voor de nieuwste modellen. We zagen onder andere de merken Gladgogo, TQTHL, NEWDERY, HUOBAO en diverse merkloze exemplaren. Voor ongeveer drie tientjes ben je klaar. Die van Gladgogo en TQTHL wekken nog het meeste vertrouwen. De eerstgenoemde heeft een handig voetje en de andere is in een leuke roze kleur verkrijgbaar.

Bekijken:

Gladgogo batterijhoes iPhone 15 Pro
De Gladgogo batterijhoes voor iPhone 15 Pro.

Zit er niks voor jou bij? Tegenwoordig ben je beter af met een MagSafe-powerbank, die je magnetisch achterop je iPhone kunt plakken. Dit werkt op ongeveer dezelfde manier en heeft als voordeel dat je de powerbank ook kunt blijven gebruiken als je naar een andere smartphone overstapt.

Bekijk ook

De beste MagSafe-powerbanks voor je iPhone

Met een MagSafe-powerbank heb je geen last meer van kabeltjes. De powerbank zit strak achterop je iPhone en je kunt het toestel gewoon blijven gebruiken. In deze gids bespreken we de beste MagSafe-powerbanks voor je iPhone!

Lees ook ons overzicht van de beste powerbanks voor de iPhone, mocht je meer stroom willen hebben zonder er een hoes bij te krijgen.

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!