Instant Hotspot op een Mac en iPhone.

Instant Hotspot gebruiken op de Mac: zo doe je dat

Wil je op je Mac werken maar is er geen internetverbinding beschikbaar? Dankzij Instant Hotspot maak je met één klik verbinding met je iPhone, zodat je de 4G-verbinding kunt gebruiken om op je Mac te werken. In deze tip lees je hoe Instant Hotspot op de Mac werkt.

Instant Hotspot: snel verbinding maken met je iPhone-internetverbinding

Instant Hotspot maakt onderdeel uit van Continuïteit, een functie van iOS en macOS waarmee je makkelijk tussen apparaten met hetzelfde account kunt wisselen. Instant Hotspot is een snellere variant van de optie Persoonlijke Hotspot. Bij Persoonlijke Hotspot kan elke Mac, iPad of andere iPhone verbinding maken met je iPhone en het surfen via het mobiele netwerk, mits je het aparte hotspotwachtwoord hebt. Bij Instant Hotspot is zo’n wachtwoord niet nodig, omdat alle apparaten met hetzelfde iCloud-account automatisch verbinding maken. Behalve met een Mac kun je ook met een iPad, iPod touch of andere iPhone verbinding maken.

Instant Hotspot: dit heb je nodig

Om deze functie te kunnen gebruiken heb je het volgende nodig:

  • Mac (uit 2012 of nieuwer) met minimaal OS X Yosemite.
  • iPhone 5 of nieuwer met minimaal iOS 8.
  • Beide apparaten moeten op hetzelfde iCloud-account zijn ingelogd.
  • Op beide apparaten moet Bluetooth zijn ingeschakeld.

Instant Hotspot op een Mac en iPhone.

Instant Hotspot inschakelen

Het inschakelen van Instant Hotspot is heel eenvoudig.

  1. Klik op het Wi-Fi-icoontje in de menubalk.
  2. Je ziet de optie Persoonlijke hotspot, met daaronder de naam van jouw iPhone. Je ook de signaalsterkte en de batterijstatus.
  3. Klik op jouw iPhone en de verbinding is gemaakt

Normaal gesproken moet je voor de verbinding met een persoonlijke hotspot het wachtwoord invoeren. Maar Apple gaat er vanuit dat als je op beide apparaten met hetzelfde iCloud-account bent ingelogd, dat jij ook de rechtmatige eigenaar bent van beide apparaten. Wildvreemden kunnen dus geen gebruik maken van jouw hotspot, omdat hun apparaten niet met hetzelfde account zijn ingelogd.

Instant Hotspot verbreken

Wanneer je het netwerk van de iPhone niet meer gebruikt, verbreken beide apparaten automatisch de verbinding om de batterij te sparen. Wil je zelf handmatig de verbinding verbreken, klik dan in de menubalk op het Wi-Fi-icoontje en kies voor Verbreek verbinding.

Deze Instant Hotspot-functie is erg handig als je vaak buiten de deur werkt of te maken hebt met slechte draadloze netwerken. Let wel op dat je mobiele databundel sneller op is! Instant Hotspot is ook te gebruiken als je een iPad met 3G/4G-datafunctie hebt.

Als je een Mac of iPad van iemand anders verbinding wil laten maken met jouw mobiele verbinding van je iPhone, gebruik je Persoonlijke Hotspot. Je moet diegene dan wel het wachtwoord geven om verbinding te kunnen maken.

Heb je problemen met Instant Hotspot? Dan vind je in een aparte tip meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp persoonlijke hotspot
Devices iPad, iPhone, Mac, MacBook
Software iOS, macOS