kuvva-iphone

Zo kun je een iPhone wallpaper instellen

Hoe kun je een leuke nieuwe wallpaper instellen op je iPhone, iPad of iPod touch? In deze tip lees je alles over wallpapers downloaden, zelf maken en wallpaper instellen.

Je eigen iPhone wallpaper

Met een zelfgekozen wallpaper (achtergrond) geef je je iPhone, iPad of iPod touch een persoonlijke uitstraling. Je kunt kiezen uit de wallpapers die Apple standaard meelevert, of zelf iets moois maken. In dit artikel leggen we uit hoe je deze wallpapers instelt op het toegangsscherm en het beginscherm van je iPhone, iPad of iPod touch.


kuvva-iphone

Wallpapers in alle soorten en maten

Met een nieuwe wallpaper geef je je iPhone een compleet nieuw uiterlijk, waardoor hij er weer als nieuw uitziet. Je hebt allerlei mogelijkheden als je een mooie wallpaper wilt instellen. Kies uit de achtergronden die Apple meelevert, zoek op internet naar geschikte plaatjes (die je misschien nog wel even moet bijsnijden) of maak zelf iets. Je kunt bijvoorbeeld een foto van je partner of kinderen gebruiken als wallpaper, maar je kunt ook een eigen foto voorzien van blur. In dit artikel leggen we het allemaal uit.

Wil je een iCulture-wallpaper? Dat kan ook: we hebben een mooie set met wallpapers in verschillende formaten voor je klaarliggen.

Verderop leggen we uit hoe je nog meer wallpapers kunt vinden, maar we leggen eerst uit hoe je een nieuwe wallpaper instelt.

iPhone wallpaper instellen

Zo stel je een nieuwe wallpaper in:

  1. Ga naar Instellingen > Achtergrond. Je ziet nu je huidige achtergronden voor het
  2. Tik bovenin het scherm op de link Kies een nieuwe achtergrond.

Wallpaper instellen: zo pas je de wallpaper aan

  1. Je ziet nu bovenin het scherm de drie soorten achtergronden die Apple standaard meelevert, namelijk dynamisch, stilstaand en live. Je kunt ook een foto uit je camerarol kiezen.
  2. Tik op de afbeelding die je wilt gebruiken. Je krijgt deze nu schermvullend te zien.

Wallpaper instellen: kies bijvoorbeeld de wallpapers die Apple standaard meelevert

  1. Tik op de knop Stel in onderin het scherm.
  2. Geef aan of je de wallpaper op het toegangsscherm, het beginscherm of allebei wilt gebruiken.
  3. Klaar! De nieuwe wallpaper is nu ingesteld.

Wallpaper instellen: geef aan of deze op het toegangsscherm en/of beginscherm moet staan

iPhone achtergronden zoeken

De eerste stap is natuurlijk het zoeken van een leuke wallpaper. In de App Store vindt je een heleboel wallpaper-apps, die van wisselende kwaliteit zijn. Sommige leggen wat meer de nadruk op bijzondere of kunstzinnige afbeeldingen, andere bevatten vooral wallpapers met auto’s en bikinimodellen. Het is maar net wat je zoekt. Hieronder vind je een overzicht van leuke wallpaper-apps.

Daarnaast zijn er allerlei websites waar je achtergronden voor de iPhone en iPad kunt vinden. In onderstaand overzicht vind je onze selectie aan sites met iOS-wallpapers. Nog niet alle wallpaper-sites bevatten geschikte wallpapers voor de grotere schermen.

Zelf een iPhone wallpaper maken

Natuurlijk kun je ook zelf een wallpaper maken. Zoek op wat de resolutie van je iPhone-scherm is, bijvoorbeeld:

  • 4,7-inch toestellen zoals iPhone 8: 1334 x 750 pixels
  • 5,5-inch toestellen zoals iPhone 8 Plus: 1920 x 1080 pixels
  • 5,8-inch toestellen zoals iPhone X: 2436 x 1125 pixels

Maak vervolgens in Photoshop of een andere fotobewerker een afbeelding in dezelfde resolutie en zorg dat deze op je iPhone komt te staan. Je kunt de foto naar via AirDrop naar je iPhone sturen, naar jezelf e-mailen of bij een online opslagdienst zoals Dropbox of iCloud neerzetten. Open de foto daarna op je toestel en stel in als wallpaper.

Vellum met achtergrond op iPhone en Apple Watch.

Een leuke variant is het gebruik van foto’s met blur-effect. Dat kan bijvoorbeeld met de apps Vellum (link), Photo Blur (link) of Fade It (link). Zoek anders even in de App Store naar ‘blur’ en je ziet tientallen mogelijkheden.

Bij al deze apps is de werkwijze hetzelfde: Je kiest een zelfgemaakte foto, gooit er een onscherpe waas overheen en krijgt zo een mooie en unieke wallpaper. Voordeel van zo’n onscherpe wallpaper is dat het minder druk oogt in iOS.

Ben je op zoek naar speciale wallpaper-apps voor iPhone of iPad? Ook daarmee helpen we je op weg.

Heb je al een iPad- of iPhone-wallpaper gevonden maar zoek je nog iets moois voor je Mac? Lees dan hoe je een andere Mac-wallpaper kunt instellen en waar je mooie Retina-wallpapers voor de Mac vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp wallpaper